Politică

Foarte mulți strigă “Abrogare!”, însă nu ştiu câți dintre ei şi cunosc semnificația acestui cuvânt.

Şi în Cluj, şi în București, probabil şi în alte orașe din ţară, am văzut cum sunt proiectate pe blocuri, cu ajutorul unor lasere, aceleași mesaje anti-PSD-iste; toate acestea întâmplându-se într-un interval foarte scurt de timp, ceea ce este foarte dubios.

abrogare

Mă întreb, cum au reușit în decursul a câtorva ore (noaptea dinspre marți spre miercuri şi miercuri, ora 20:00), oamenii respectivi, să dispună de astfel de lanterne tip proiector care aveau lentile cu mesaje împotriva PSD-ului !!??

Eu însumi am văzut, în Cluj-Napoca, miercuri la ora 20 şi ceva, cum un om schimba lentilele, cu mesaje anti-PSD (exact aceleași care erau şi sunt proiectate în București), într-o astfel de lanternă(P.S.: aceste lanterne funcționează cu niște lentile făcute la comandă, pe care sunt inscripționate diferite imagini sau mesaje).

O altă întrebare ar fi, cum, la numai două-trei ore de la aflarea deciziei guvernului, pe străzile marilor orașe ale României se scandau exact aceleași mesaje !?

Răspunsurile la aceste întrebări mă duc cu gândul la faptul că în România avem oameni cu materiale de proecție şi cu lozinci, pregătiţi în orice moment să pornească un protest.

Sunt de acord cu protestul, în ideea că şi eu sunt nemulțumit de legelie care au fost făcute cu dedicație pentru anumiți oameni politici şi care aduc un minus în lupta pentru diminuarea corupției(de aceea am şi ieșit în stradă). Însă, nu sunt de acord oamenii care ies în stradă doar pentru a se afla acolo, foarte multi dintre ei neștiind ce presupune ordonanța de urgență, n-au citit nici măcar o dată ce se găsește în cadrul acesteia.

Foarte mulți strigă “Abrogare!”, însă nu ştiu câți dintre ei şi cunosc semnificația acestui cuvânt.

Dacă ai ieșit în stradă doar din spirit colectiv, fără să să înțelegi de ce ai ieșit şi pentru ce ai ieșit, să ştii că n-ai rezolvat nimic, ci pur şi simplu ești un om manipulat !

Dacă doar prin ieșirea la aceste manifestaţii tinzi să crezi că ești un bun român, care vrea binele ţării, să ştii că te înșeli.

Foarte probabil că printre protestatarii din București se află şi unii dintre taximetriștii care fură clienții cu o nerușinare nemaivăzută, care atunci când a fost incendiul din Bamboo au cerut 400 de lei ca să-i ducă pe bieții oameni la spital; la protestele din ţără se află,foarte probabil, oameni de afaceri care au fraudat statul cu fiecare ocazie ivită, oameni care își înjură colegii de trafic pentru orice greșeală, iar uneori sar să-i şi bată, oameni care au fost prinși conducând în stare de ebrietate şi datorită pilelor au scăpat, oameni care aruncă sacii de gunoi pe unde îi taie capul…etc. Şi atunci putem zice că “strada” e cea mai curată şi corectă, pot oare aceștia vorbi despre moralitatea celor pe care îi huiduie ?

Da, respect maxim celor care au principii morale bine ancorate în caracterul lor şi au ieșit pentru un viitor mai prosper financiar, cu oameni mai verticali la conducere.

Respect maxim studenților care încă sunt curați sufletește şi psihic şi care au ieșit pentru că îşi doresc o ţară în care merită să studieze, ca mai pe urmă să îi ofere acesteia tot ce au ei mai bun, fiind răsplătiți pe măsură.

Respect maxim părinților care muncesc de ziua până seara pentru niște salarii mizere, care au ieșit pentru un trai mai bun şi pentru viitorul copaşilor lor.

Însă, n-am niciun respect pentru oamenii care ieşit în stradă ştiind că ei au furat, s-au folosit de oameni pentru aş atinge anumite scopuri, şi-au însușit ceea ce nu le cuvenea, n-au respectat legile statului, au păcălit oameni…etc.

N-am niciun respect față de Domnul Președinte Klaus Iohannis pentru că suţine protestul, ştiind că el şi-a însușit fraudulos mai multe imobile. De altfel, de aceea nici nu prea are cum să îşi asume rolul mediator când nici el nu este împăcat cu legea.

(N-am niciun respect față de Liviu Dragnea, care şi-a construit un imperiu în Alexandria din banii românilor amărâți şi ai mafioților pe care i-a ajutat cu diferite servicii, iar acum vrea să se scape pe el şi pe alții de răspunderea penală.)

N-am niciun respect pentru oamenii care se îmbogățesc din furt şi pe spatele altora !

Iar dacă vă imaginați că ceea ce se întâmplă în ţară se datorează doar alor noștri, vă înşelaţi!România trebuie să joace şi după jocul marilor puteri ale lumii.

Şi nu, nu sunt de partea PSD-ului(nu sunt de partea niciunui partid politic), dacă asta ai înțeles din ce am scris, n-ai înțeles nimic!

Autor: Iulian Emil Varga

Sursa: Iulian Emil Varga