Politică

Florin Chilian: EU STIU DE CE A ANULAT IOHANNIS RECEPTIA DE 1 DECEMBRIE, ZIUA NATIONALĂ A ROMANIEI!

108-thumb-465x390Eu stiu de ce a anulat iohannis receptia de 1 Decembrie, ziua națională a României. Nu e in stare. Sa-si convinga nevasta sa se imbrace decent, mai ales ca 1 decembrie nu este 3 octombrie.

In mintea astuia care maraie la judecatori pentru ca nu-i convine o decizie definitiva si irevocabila a instantei, o receptie oficiala nu poate fi sobra, demna si rezervata. Iar nevasta-sa, in rochitele alea gen adolescenta-#intarziata, arata mereu ca un pitic de gradina sodomizat de un chihuahua incrucisat cu un pârș. Asa i-o place lui ca na… multi sunt mutanti pe lumea asta, sau au suferit mutatii genetice ireversibile intrauterin.

S-au vazut deviatii si mai mari si pana la urma chiar nu te poti caca in gustul omului, nu?… Sau poti, ca nu mai stiu de aici… Eu unul n-am uitat inca ziua in care desi se ingropau copiii ucisi in Colectiv klaus isi inscauna guvernul cu bautura si zambete late pa fata. In zi de doliu national, pe 31 octombrie 2015 boul asta se poza la nunta pe Valea Oltului iar aia , a doua zi, isi serba ziua de nastere cu tinereii la Sibiu… Cand se sapau gropi pentru cei care plecasera.

In timpul in care prin spitalele din Romania mureau inca copii si tineri am asistat la o desantata parada a intronarii unui guvern care este, asa cum a prezis, doar al lui, al lui Klaus Iohannis. Coloane oficiale, garzi de onoare, covoare rosii si sampanie. Un spectacol grotesc.

Numai artificiile au lipsit. Zambetul tamp, satisfactia nedisimulata. Multumirea afisata fara nici o urma de jena, decenta sau compasiune fata de tragedia din Colectiv, a parintilor copiilor morti acolo, de pe fata Presedintelui Romaniei Klaus Werner Iohannis la inscaunarea fiecarui ministru. Lipsa empatiei fata de victime…

Acum, pentru 1 decembrie cica tine post. klause… Hai siktir! Hai ma lache sa vezi si tu, asa ca pentru mintea ta inceata, pas cu pas, cam ce e cu 1 Decembrie

Şerban Nicolae i-a transmis şefului Statului o scrisoare deschisă:

“Manifestările publice anuale, consacrate Zilei Naționale, au un rost firesc și unanim acceptat. Defilarea componentelor reprezentative ale sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională cinstește participarea oștilor române la luptele pentru eliberare, independență, suveranitate și unitate națională. Depunerea de coroane la monumentele reprezentative omagiază jertfa celor căzuți pentru cel mai scump ideal național al românilor. Recepția oferită de Președintele României celebrează consensul elitelor țării în împlinirea unei dorințe bimilenare de unitate și libertate, ca act de voință națională. Serbările populare și manifestările culturale, onorează rolul participativ determinant al românilor în făurirea propriului destin, mândria apartenenței la o națiune și la o Istorie de demnitate și unitate. Ziua Națională a României aparține tuturor cetățenilor săi.

Sunt de acord că, într-un an, în cazuri excepționale și în situații absolut extraordinare, oricare dintre componentele modului în care România își celebrează propria Zi Națională, poate fi amânată, sau chiar anulată. Dar tragedia din 30 octombrie 2015 din București, cu toată compasiunea și solidaritatea reflectate în societatea românească, nu reprezintă un asemenea caz ori o asemenea situație.

Recepţia oferită de Preşedintele României cu ocazia Zilei Naţionale este o manifestare oficială, sobră şi protocolară, ce nu intră în conflict și nici nu contrastează cu compasiunea şi solidaritatea arătată de români la momentul tragediei din 30 octombrie. Nu cred că există vreo raţiune acceptabilă pentru a face vreo legătură între cele două evenimente. Nu cunosc şi nu cred că vreunul dintre supravieţuitorii de la clubul „Colectiv” ori vreo rudă a celor decedaţi v-a solicitat anularea recepţiei, ori s-a gândit măcar să vă solicite aşa ceva. Nu cunosc şi nu cred că vreo personalitate sau vreun grup ori autoritate reprezentativă a poporului român a făcut gestul de a vă solicita anularea recepţiei. Chiar dacă este oferită de Preşedintele României, recepţia care celebrează Ziua Naţională nu aparţine acestuia şi nu poate fi contramandată printr-un act de voinţă personală.

Vă solicit public să reveniţi asupra propriei decizii şi să dispuneţi luarea măsurilor necesare organizării recepţiei oferite de Preşedintele României cu ocazia Zilei Naţionale a României. Eroii neamului românesc, veteranii de război, marile personalități ale României, întregul popor, merită, odată pe an, o zi a mândriei, identității și unității, o Zi Națională demnă și, mai ales, întreagă!”

Eu personal sint de acord cu ziaristul de la Evenimentul Zilei

“Bai bulangiule, stiu exact ca te doare-n oberlicht de romani, exceptie doar cazurile cand le poti exporta copiii si ciordi casele, dar gratie proniei ceresti, care a facut sa te puna Germania si SRI-ul in capul mesei, esti presedintele tarii, iar Ziua de 1 Decembrie nu este ziua Ravasitoarei sau a ma-tii aia, cetatean german, ci ziua milioanelor de ostasi romani cazuti ca sa existe tara asta, s-o poti tu asterne la picioarele cui te-a pus vataf peste 20 milioane de sclavi. Fa-te, bai autistule, ca-i respecti pe stramosii aia ai nostri, care au albit cu oasele lor campurile de bataie ale razboaielor neamului asta, fara lumanare la capatai, dar cu gandul la Dumnezeu, la ogor si la Rege.” (Mirel Curea)

Autor: Florin Chilian

Sursa: Florin Chilian

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Chilian, mai lasa-ne cu luari de pozitie, dute mai bine si canta piese cu te iubeste femeile si curge coniacul, mai indreptatit ar fi sa vorbeasca Tudor Chirila, de manelisti ne-am saturat

  • Chilian, mai lasa-ne cu luari de pozitie, dute mai bine si canta piese cu te iubeste femeile si curge coniacul, mai indreptatit ar fi sa vorbeasca Tudor Chirila, de manelisti ne-am saturat

  • Mărgineni ? Poate.Dar acestia sunt Romani neaoși și nu vânduți de țară.Da,am face bine să preferăm acești Mărgineni și să le tragem șuturi în cur lichelelor deutsch-fanariote până dincolo de graniță.

  • D-le Chilian ai distrus o idee pe care cred ca multi am avut-o: un cantaret, un trubadur este un om de calitate. Ceva mai josnic, mai oribil, mai jegos, mai gretos nu am citit in viate mea (de 62 ani). Esti o insulta adusa speciei umane.