Politică

Financial Times: Urmatoarea REVOLUTIE ucraineana va fi mult mai infricosatoare!

800Spectacolul mai mult decat penibil din guvernul de la Kiev a aratat ca toate incercarile si pierderile suferite de poporul ucrainean in ultimii ani au fost absolut inutile, scrie Financial Times.

Povestea ucraineana se invarte in cerc, scrie in continuare autorul articolului din FT. Oamenii s-au intors in Ucraina anilor 2006-2007, unde politicienii “prooccidentali” sunt ocupati de tot felul de dispute, oligarhii trag cu ochiul spre productiile de hidrocarburi, Timosenko asteapta momenul potrivit pentru a ocupa locul vacant, iar contrarevolutionarii cer alte alegeri.

Totul se repeta, trecand de la drame umane la spectacol politic. Desi a trait doua revolutii populare, cu peste 100 de demonstranti morti, Ucraina ramane in mainile cleptocratilor si oligarhilor, care se opun oricaror schimbari in sistem, imbogatindu-se din afaceri dubioase si contracte cu statul, continua Financial TImes.

Trecand, iar si iar, prin ciclul “revolutie – dezamagire – stagnare”, Ucraina pare o tara al carei popor are o aplecare aparte spre revolte permanente, in conditiile in care sistemul nu dispune de o imunitate stabila fata de aceste revolutii.

Pericolul este ca fiecare noua lovitura devine tot mai dura. Tinand cont de numarul deloc neglijabil al fostilor militari si de posibilitatea achizitionarii de arme ieftine pe piata neagra, urmatorul “cerc” ar putea deveni mult mai “infricosator” decat Euromaidanul, concluzioneaza Financial TImes.

Autor: Simona Haiduc

Sursa: Income Magazine