Politică

Fiecare neamț are un Stalingrad al lui

Devine din ce în ce mai clar că Sistemul și rața sa mecanică, distinsul domn președinte Klaus Werner “Penalu’” Johannis, și-au dat seama că timpul lucrează împotriva lor.

klaus

Cu cît trecea timpul, cu atît știau de la bun început, încă din noiembrie, decembrie, că le vor scădea șansele de a-i zvîrli de la puterea executivă pe adversarii politici, care oricum dețin și puterea legislativă. Știau că fiecare săptămînă, fiecare lună înseamnă închiderea ferestrei de oportunitate, a portiței de speranță. Știau că istoria se scrie împotriva lor. Trump. Trump everywhere.

De aceea au apăsat cu atîta disperare pe pedala căderii guvernului PSD-ALDE, pînă la paroxisme de scos zeci de mii de tefelei în stradă, la vizită publică de scăldat în mijlocul urii lor colective, la declarații intense, de la președinte la procurorul general la șefa DNA.

Au acționat cu un iureș și o determinare rar întîlnite în România. Totul sau nimic. Zeci de mii de tefelei în stradă. Rețele imense activate. Pocnitori acoperite care au pocnit în mod sinucigaș, că trebuia. Declarații la marginea democrației, și chiar și un pic dincolo de ea. Tot soiul de acțiuni din arsenalul bătăliilor disperate.

Ghinion. A fost Stalingrad. Nu le-a ieșit. Guvernul PSD n-a căzut. Werner “Penalu’” Johannis a primit o lovitură năucitoare la ficat din partea justiției. Recomandările de dincolo de Ocean sosesc clare: mai ușor cu lovitura de stat pe scări. Documente incriminatorii strict secrete la adresa Binomului încep să se scurgă în presă. Tapalabă începe să scrie rechizitorii vituperante la adresa DNA. Ziariștii de la România Liberă încep să dispară ca deontologul în ceață. Iar Tolontan începe să scrie despre fotbal.

Dezastru complet. Stalingrad. Trump. Trump everywhere. Let’s make democracy great again. Chiar și aici, în gubernia asta amărîtă de România.

Autor: Mirel Palada

Sursa: Mirel Palada

Sursa foto: Agerpress

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu