Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Fata nevazuta a premierului Mihai Razvan Ungureanu

De la sefia UTC, in fruntea diplomatiei romanesti, apoi al Serviciului de Informatii Externe, iar acum, in fruntea Guvernului Romaniei. Mihai Razvan Ungureanu se trage dintr-o familie de evrei intelectuali din Iasi.

Tatal sau Stefan Ungureanu a fost profesor de chimie-fizica la Universitatea din Iasi, viceprimar si mai apoi director la Agentia Locala de Conservare a Energiei. Fiul, fost membru supleant al CC al UTC este doctor in istorie. Revolutia l-a prins la conducerea Uniunii Studentilor Comunisti din Romania, zdrobindu-i cariera de partid. In anii 90 tanarul Ungureanu a fost lansat in constiinta publica, drept o stea a intelectualitatii romanesti de regretatul Iosif Sava. Seria seratelor muzicale includea dialoguri purtate cu oameni politici, oameni de arta, filozofi, muzicieni, instrumentisti, care in ani 1990 erau la inceputul carierei. CV-ul istoricului M.R. Ungureanu este impresionant. Presa a relatat ca studiile si cariera sefului SIE sunt strans legate de organizatiile Soros si de cele iudaice ale magnatului Mark Rich. Apartenenta sa (ca lider) la organizatiile Soros din Romania, ca si la organizatiile iudaice, a facut ca, fara sa fi avut in nici un fel o viata politica activa (dupa cum singur marturiseste), sa fie chemat a fi ministru de externe al Romaniei in 2004, noteaza Cornel Dan Niculae in cartea sa intitulata Politica Filo-Sionista a Romaniei in fata Europei si a lumii. Dealtfel, volumul trei al cartii este ilustrat pe coperta cu poza ministrului Ungureanu cu mainile pe Zidul Plangerii si cu chipa pe cap.

Cat a fost la conducerea Ministerului Afacerilor Externe, Ungureanu a respectat intru-totul omerta securitatii. Nu s-a facut nici un fel de reforma in MAE, ba chiar mai mult, sub ministeriatul lui s-au petrecut evenimente ingrijoratoare. Rapirea din Irak si scandalul declansat de scrisoarea semnata de ambasadorul Cristian Colteanu sunt doar doua din evenimentele care au dovedit fidelitatea Ungureanului fata de presedinte. Totul a culminat cu arestarea celor doi muncitori romani acuzati de spionaj intr-o baza americana din Irak, despre care premierul Tariceanu a aflat din… presa. Ungureanu, prins in lupta dintre palate, parea o victima sigura, un soi Petre Roman al peneleului surghiunit la Institutul de Studii Liberale. Ulterior, el s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL pentru a pleca la Viena ca reprezentant special la Initiativa de Cooperare in Sud-Estul Europei. Nimic altceva decat o scoala de securisti europeana si, in acelasi timp, prilejul unui nou scandal financiar de aceasta data. Surse din cadrul Serviciului de Informatii Externe ne-au relatat ca Mihai Razvan Ungureanu hoinarea in voie inca de cand era secretar de stat prin birourile Centralei SIE si prin unele case conspirative din jurul Ministerului Afacerilor Externe. Intrebat daca vreun secretar de stat sau ministru are dreptul sa se plimbe hai-hui prin cladirile SIE, fostul sef al spionilor externi, Catalin Harnagea s-a aratat extrem de surprins: Nici macar angajatii institutiei nu au voie sa se plimbe de capul lor prin birouri, iar, in ceea ce priveste casele conspirate, aceste sunt frecventate numai de agentii sub acoperire sau ofiterii care ii coordoneaza. Prim-ministrul daca vine, isi anunta din timp vizita. Asadar, stapanul serviciilor Traian Basescu nu si-a lasat sluga din brate, din motive lesne de inteles. L-a propus pe Ungureanu la sefia spionajului extern.

Ungureanu si Episodul japonez . Directorul SIE cunoaste problemele grave cu care se confrunta diplomatia si spionajul extern romanesti, inca de pe vremea cand era secretar de stat MAE. In aceasta calitate, Ungureanu a avut parte in anul 1999 de o prima vizita oficiala in Japonia, unde a dat piept cu gerontocratia japoneza si cu mafia securista din cadrul Ambasadei Romaniei la Tokio. O reprezentanta condusa la vremea aceea de generalul Marin Valcea, un greu al Securitatii comuniste. Desi avea datoria sa aranjeze toate detaliile vizitei, Valcea nu a miscat un deget. Presa centrala a comentat pe larg esecul vizitei. Japonezii sunt conservatori. Varsta inseamna o garantie a experientei si profesionalismului. Pozitiile de top din diplomatia nipona sunt ocupate de persoane cu varste inaintate. Varsta si fizionomia lui Razvan Ungureanu nu le inspira competenta. Fara o pregatire prealabila, codul diplomatic japonez nu a fost respectat Japonezii nu au dat doi bani pe tanarul secretar de stat, care a stat umil prin ambasada. Securistul, doar s-a facut ca ii aranjeaza intalnirile tanarului diplomat. Ion Iliescu, venit in vizita oficiala in acelasi timp, a fost tratat imparateste, consulul onorific Kobaiashi functionand pe post de sponsor. Reteau generalilor din ambasada (Staicu Stefanel, Valeriu Ruset, Nicu Manolache) avea relatii excelente cu fostul presedinte Iliescu, dar si cu Traian Basescu. Valcea si niponul i-au aranjat fostului presedinte, conferinte de presa la universitati din Tokio si Yokohama. Ungureanu a zacut in ambasada. Desi a iesit sifonat din aceasta experienta, tanarul secretar de stat a avut parte de noi prieteni. Domnisoara Anca Mantulescu (de care nu s-a mai lipsit nici cand a ajuns ministru de externe), traducatoare de limba japoneza in locul lui Petre Stoian si familia Neagu. Aurelian Neagu secretar II in ambasada se avea la cutite cu Marin Valcea, dar era prieten la catarama cu Basescu. Fostul sef MAE a evitat orice comentariu despre pataniile sale nipone. Cuplul Basescu-Ungureanu l-au numit in 2005 ambasador in Japonia pe Aurelian Neagu, un individ care nu trecuse la data numirii in post de gradul de consilier MAE. Gabriela a ajuns sefa de directie in MAE. A fost mazilita odata cu protectorul ei, la inceputul anului 2007.

Sponsorii lui Mihai Razvan Ungureanu

Numele: Marc Rich. El este numitorul comun al oligarhilor rusi cu interese in Romania. Are tripla cetatenie: israeliana, spaniola si elvetiana. La cea americana a renuntat, fiind urmarit 18 ani de FBI, dupa ce in 1983 a fost acuzat de evaziune fiscala si „comert cu inamicul sovietic”S-a ridicat din tranzactii internationale tenebroase si este conectat la Mossad, serviciul israelian de spionaj. .Majoritatea firmelor anonime ale „elitei de carton” rusesti au fost infiintate in cantonul elvetian Zug.Acesta este locul de unde, ca un paianjen, Rich si acolitii sai isi conduc operatiunile mondiale.Tot in Zug sunt inregistrate si companiile paravan prin care oligarhii rusi au preluat o felie din economia Romaniei ajutati de oligarhia tradatorilor din Romania. Rich a incercat sa obtina rafinaria Petromidia, plasata strategic: aproape de spatiul ex-sovietic, dar si de Orientul Mijlociu, zone foarte bogate in titei.

Liderul sindical Tancau: „Era prin 1993 cand s-a terminat contractul pentru modernizarea rafinariei. A fost o afacere serioasa, Rich a vrut sa cumpere. Nu s-a ajuns fiindca n-au vrut sa vanda. S-a opus, din cate stiu eu, un secretar de stat pe domeniul petrochimic”. Petre Roman completeaza: „Rich nu a reusit sa cumpere fiindca guvernul Vacaroiu nu era atasat de ideea de privatizare in sine”. Contra privatizarii au fost si sindicalistii lui Tancau, care se temeau ca isi vor pierde, multi dintre ei, locurile de munca. De la momentul acesta s-au acumulat pierderi imense, pana la privatizare, adauga fostul premier Roman. In iunie 1997, „gaura neagra” Petromidia avea datorii de 300 de milioane de dolari, fiind, practic, in sapa de lemn. In acelasi an, compania controlata din umbra de Rich, Glencore AG, face un parteneriat strategic in Romania. Asociatii lui Rich erau Dan Voiculescu si Stefan Margineanu (fost ofiter DIE), patron in industria metalelor. La sediul companiei lui Voiculescu, „locotenentul” lui Rich, Willy R. Strothotte, anunta perfectarea consortiului Glencore-Grivco-Metanef (firma lui Margineanu). Trioul punea la bataie 650 de milioane de dolari pentru privatizari in Romania in petrol si metalurgie feroasa si neferoasa. Oficiosul PDSR „Dimineata” din 28 august 1997 consemna sec: „Nu a fost dezvaluit nici numele consortiului si nici aportul de capital, in procente, al celor trei societati”. Voiculescu si paravanul lui Rich s-au inscris in cursa pentru Petromidia, rafinaria ravnita de magnat inca dupa Revolutie. De data aceasta, in perioada 1998-2000, escrocul international a pierdut cursa in fata Rompetrolului lui Dinu Patriciu. Glencore a pierdut si cursa pentru Petrom, care a revenit, in anul 2004, austriecilor de la OMV. “Luati mana de pe controlul politic al tarii!” Aceasta a fost fraza cheie a unui mesaj public al presedintelui cu adresa directa catre Cartelul Oligarhiei. Cartelul burgheziei rosii, a oportunistilor si fostilor nomenclaturisti s-a constituit in cadrul Marelui Jaf National care a debutat sub patronajul lui Iliescu si Roman si a continuat neincetat pina astazi.

sursa: ziuaveche.ro / mariusmina.blogspot.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • E BINE SA STIM! – Lista cu personalitati de origine evreiasca /
  jidaneasca ale vietii publice din Romania

  27 ianuarie 2011 de admin

  Site-ul de stiri ronatvan.com publica o lista larga de figuri publice
  de origine evreiasca din Romania din mai toate domeniile de
  activitate. Potrivit sursei citate, persoana care a contribuit la
  întocmirea acestei liste “este anonimă din motive lesne de înteles”.
  Pe langa cei care isi asuma identitatea si sunt perceputi in
  consecinta, exista, potrivit autorului, unele persoane (in dreptul
  numelui carora apare ?) in cazul carora nu exista certitudinea ca sunt
  de origine evreiasca, asa incat aceste cazuri trebuie tratate cu
  rezerve.

  -Traian Basescu (fost marinar, fost primar al Bucurestiului,
  politician si Presedintele României?)
  -Petre Roman (politician, fost Prim Ministru al Romaniei)
  -Emil Constantinescu (profesor, fost presedinte al Romaniei?)
  -Ion Iliescu (politician, fost presedinte al Romaniei si “personaj
  important al revolutiei din 89”)
  -Nina Iliescu (sotia lui Ion Iliescu)
  -Theodor Stolojan (fost Premier, economist, politician, fost lider al
  PDL si consilier Prezidential)
  -Viorel Lis (fost primar al Bucurestiului, baron)
  -Dinu Patriciu (presedintele Grupului Rompetrol, NV si membru important al PNL)
  -Mihai Razvan Ungureanu (director SIE, istoric, politician, si fost
  ministru de externe)
  -Ludovic Orban (fost ministru al Transporturilor, vicepresedinte PNL)
  -Leonard Orban (Comisar European)
  -Silviu Prigoana (parlamentar, om de afaceri si star TV, autodeclarat
  “Mândru că e Mason”)
  -Adriana Bahmuteanu (nevasta lui Silviu Prigoană si star TV?)
  -Nicolae Cajal (fizician, academic, politician si filantrop)

  -Geo Saizescu (regizor de filme, scriitor si actor)
  -Victor Ciutacu (jurnalist, redactor şef adjunct la Jurnalul
  Naţional, şi moderator la Antena 2)
  -Iosif Sava (muzician, moderator radio si TV)
  -Elan Schwartzenberg (om de afaceri care a devenit cunoscut după
  căsătoria cu Mihaela Rădulescu)
  -Anna Lesko (cântăreată) (evreică?)
  -Anamaria Prodan (star TV, fotomodel, cântăreată)
  -Ginger Devil (actrită porno)
  -Laura Andresan (prostituată faimoasă, un fel de Jenna Jameson a
  României, Jenna Jameson fiind una dintre cele mai celebre actrite
  porno evreice din lume)
  -Mihaela Radulescu (star TV) (evreică?)

  -Alina Plugaru (fotomodel)
  -Razvan Vasilescu (actor)
  -Alexandru Arsinel (comedian si actor)
  -Ioana Maria Vlas (presedinte SOV Invest, Fondul Naţional de Investiţii – FNI)
  -Ioan Stoica (fondatorul Caritas)
  -Mircea Albulescu (actor, profesor, poet, membru al Uniunii Scriitorilor)
  -Oana Sarbu (cântăreată, actrită)
  -Andrei Blaier (regizor de filme si scriitor de scenarii)

  -Andrei Zinca (regizor, manager de productie, actor, producător)
  -Dan Pita (regizor de filme si scriitor de scenarii)
  -Eugen Ovidiu Chirovici (economist, jurnalist, scriitor si Mare
  Maestru al Marii Loji Naţionale din România)
  -Edmund Deda (compozitor)
  -Ion Barbu (matematician si poet)
  -Ion Cristinoiu (compozitor, conducător, instrumentist, orchestrator)
  -Dan Bittman (cântăret, actor, star TV)
  -Paul Goma (scriitor si mare dizident anti-comunist) (evreu?)
  -Silviu Brucan (politician comunist si dizident, alanist politic si
  scriitor de cărti despre Comunism si Europa de Est)

  -Adrian Severin (nepotul lui Silviu Brucan, politician,
  Europarlamentar, fost membru PD-L, membru actual PSD)
  -Paul Cornea (istoric, critic, teoretician literar)
  -Paula Iacob (avocată celebră în România)
  -Magda Lupescu (curva si apoi sotia Regelui Carol al 2-lea)
  -Alexandru Barladeanu (Presedinte al senatului, economist,
  politician, ministru, membru al Academiei Române)
  -Sergiu Celac (politician si ministru de externe)
  -Paul Soloc (moderator TV show, editor)
  -Valeriu Lazarov (realizator TV)
  -Ovidiu Ioanitoaia (jurnalist, sportiv)

  -Emanuel Isopescu (jurnalist si moderator TV show)
  -Dumitru Tinu (jurnalist si fost director al ziarului Adevarul)
  -Maia Morgenstein (actrită)
  -Haralamb Zinca (autor faimos)
  -Horia Roman Patapievici (scriitor si filozof)
  -Mihai Zisu (Ministru de Externe)
  -David Marcian Bleahu (fost senator)
  -Dolphi Drimer (patron, director si profesor la o universitate proprie)
  -Oliviu Gherman (fost Presedinte al Senatului si ambasador în Franta)

  -Dan Martian (presedinte al Camerei Deputatilor)
  -Silviu Maior (ministru)
  -Mircea Cosea (senator)
  -Aurel Vainer (deputat)
  -Victor Surdu (fost deputat si senator)
  -Zoe Petre (istoric si consilier prezidential)
  -Petru Berteanu (consilier prezidential)
  -Mugur Isarescu (Guvernator al Băncii Nationale Române (BNR), fost
  prim ministru si membru al Academiei Române)
  -Andrei Varga (fost ministru)

  -Razvan Teodorescu (fost senator, ministru si profesor Universitar)
  -Dumitru Mazilu (politician, “mare personaj” al revolutiei din 89 si
  spion civil)
  -Vasile Gionea (fost jurist, deputat si presedinte al Curtea
  Constituţională a României)
  -Gelu Voican Voiculescu (politician, fost vice prim ministru si ambasador)
  -Bujor Sion (om de afaceri)
  -Paul Everac (scriitor, director general al Televiziunii Române)
  -Nicolae Melinescu (fost moderator TV show si director general al
  Televiziunii Române, spion civil)
  -Horia Moculescu (pianist, interpret vocal, compozitor, mediator si
  moderator TV show)
  -Alina Mungiu (politolog, activistă drepturi civile, academiciană,
  jurnalistă, scriitoare, comentator al scenei politice din România,
  profesoară în Bucuresti, fostă directoare a Televiziunii Române)

  -Cristian Mungiu (regizor şi scenarist)
  -Cecilia Stefanescu (scriitoare)
  -Doru Dumitrescu (moderator TV show)
  -Radu Naum (star TV)
  -Dumitru Morosanu (moderator TV show, regizor de filme)
  -Victor Ionescu (secretar general si presedintele tineretului PNTCD)
  -Florin Bratescu (jurnalist si moderator TV show)
  -Adrian Sarbu (om de afaceri, patronul postului TV, ProTV, Acasă, MTV
  România, Pro Cinema, Pro TV, Pro TV Internaţional, Sport.Ro si al
  agentiei de stiri Mediafax)
  -Mihai Tatulici (jurnalist si scriitor)

  -Andreea Esca (jurnalist si scriitor)
  -Andi Moisescu (jurnalist si prezentator Stirile ProTV)
  -Andrei Gheorghe (realizator, prezentator TV si Radio)
  -Adrian Rosenberg (jurnalist ProTV)
  -Aristide Buhoiu (jurnalist, reporter, moderator TV show)
  -Marcel Avram (impresar, manager si organizator, director de ziar)
  -Cornel Nistorescu (journalist si director al ziarului Eventimentul Zilei)
  -Sorin Rosca Stanescu (journalist si director al ziarului Ziua)
  -Adrian Halpert (editor si director al ziarului Click)

  -Hadrian Mateescu (directorul ziarului Adevarul)
  -George Arion (publicist, poet, autor)
  -Gilda Lazar (actor)
  -Sergiu Andon (politician, membru al Partidului Conservator)
  -Geo Raetsky (moderator TV show)
  -Radu Berceanu (fost ministru al comertului si senator)
  -Victor Babiuc (politician, mason)
  -Alexandru Sassu (politician, deputat, directorul actual al
  Televiziunii Române)
  -Bogdan Teodoroiu (ministru)

  -Trita Fanita (ministru)
  -Octavian Stireanu (politician, deputat)
  -Cristian Dumitrescu (politician, deputat, membru al Parlamentului European)
  -Cazimir Benedict Ionescu (deputat, vice presedinte al “Consiliul
  Provizoriu de Uniune Naţională”)
  -Bogdan Niculescu Duvaz (deputat, politician si arhitect, membru CPUN
  si fost ministru)
  -Sergiu Cunescu (mare lider prin PSD)
  -Remus Opris (politician si psihiatru, un membru important în PNŢCD)
  -Sorin Dimitriu (deputat si politician)
  -Andrei Dimitriu (liderul SPP si SPTV)

  -Ulm Spineanu (politician)
  -Radu Ioanid (holocaustolog)
  -Sorin Pantis (fost deputat si politician)
  -Dan Crainerman (muzician)
  -Tudor Caramfil (scriitor)
  -Gheorghe Dumitrescu (fost compozitor, reprezentant al realismului
  socialist, scriitor la Muzica, Scânteia, Contemporanul şi România
  Liberă)
  -Carmen Dumitrescu (director general al SIF Banat-Crisana)
  -Mihai Calin (actor)
  -Emanuel Valeriu (fost moderator TV show, membru CNA)

  -Theodor Palady (pictor)
  -Eugen Preda (publicist si comentator radio)
  -Theodor Brates (scriitor, jurnalist la Televiziunea Română si
  redactor sef adjunct la redactia de stiri)
  -Niculae Stoian (criminal, mâna dreaptă a lui Ceausescu, traficant de
  arme în Africa, s-a mutat mai târziu în Perth Australia)
  -Vasile Lupu (membru PNTCD, fost vicepresedinte al Camerei
  Deputatilor, fost deputat PNTCD, prim vicepreşedinte al PNŢCD Suceava)
  -Romulus Antonescu (era în listă dar nu stim cine este)

  Romanian Jews List 1 – Sursa: Wikipedia.Mare e gradina domnului cu toti pacatosii lui.

 • :))). hai sa fim seriosi. Din cate stiu eu si din surse sg calitatea SIE si SRI este una f buna iar parteneriatele lor sunt numeroase. Plus ca nici un atentat major nu a avut loc in Romania. Daca tot ziceti voi JOS BASESCU SI JOS UNGUREANU ia veniti voi si cu alternativa. IDIOTILOR

 • Astept sa li se serveasca cite-o ceasca de cafea cu poloniu radio activ sa cada de tot in frunte cu gunoiu’ suprem si cele dragi lui.

 • Citesc lista lunga a evreilor care ,dupe spusele autorului, “conduc” Romania.Toata cistea si onoarea pentru ei.Ei sunt destepti si cultivati nu ca majoritatea romanilor/tiganilor in mare parte analfabeti.Am o propunere care nu se poate refuza :pupatii in cur pe toti evreii enumerati ca nu veniti nici la picioarele lorsi stati in banca voastra, antisemiti notori.

 • Si ce-i cu asta ? Ei ne-au făcut de ras in lume ?
  Din cauza lor am ajuns gunoaiele Europei ? Mai bine ne-am vedea barna din ochi

 • ..trebuie cautata arhiva preputzurilor din Iasi.. E intabulat el si toti stramosii lui ca originar din Rusia…