Politică

Familia REGALĂ a cerut SCUTIRI de la plata taxelor locale și a lăsat comuna Săvârșin fără venituri de circa 35.000 lei

principesa-margareta-regele-mihaiRegele Mihai si familia sa au solicitat, la inceputul anului, autoritatilor din comuna Savarsin, Arad, scutirea de la plata taxelor locale, invocand prevederi din Legea 44/1994 privind veteranii de razboi si din noul Cod Fiscal, care le-ar permite acest lucru. Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro de Ioan Vodicean, primarul comunei Savarsin. Acesta a precizat ca, pana anul trecut, impozitele aplicate asupra domeniului regal din Savarsin aduceau venituri la bugetul local de circa 33-35.000 de lei anual. “Pentru o comunitate mica este o suma insemnata”, a spus Vodicean. Incepand cu 2016, bugetul local va fi lipsit de acesti bani, in conditiile in care regele Mihai ar fi solicitat scutire de la plata.

Ce raspunde Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I.

“Prevederea la care faceti referire in intrebarea dumneavoastra a intrat in vigoare odata cu noul Cod Fiscal, la 1 ianuarie 2016. Majestatea Sa Regele si Familia Regala, au sprijinit, incepand din anul 1943, in multiple si variate feluri comunitatea savarsineana si vor continua sa o faca”, a raspuns Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I, la solicitareaHotNews.ro.

Potrivit Legii 227/2015, art.485 alin.(1) si art.487, sunt scutiti de la plata taxelor speciale si alte taxe locale veteranii de razboi si vaduvele nerecasatorite ale veteranilor de razboi.

Casa Regala a Romaniei ocupa locul 81 in Top 300 Capital 2015, cu o avere de 58-60 milioane de euro, care ar consta in mii de hectare de terenuri agricole si de paduri, castele si numeroase paduri, potrivit Capital. Aceste proprietati au apartinut Familiei Regale pana in 1948, cand au trecut in proprietatea statului, insa dupa Revolutie, multe din acestea au fost recuperate. Printre proprietati se afla si domeniul regal de la Savarsin. Castelul de la Savarsin a restaurat, fiind inaugurat in octombrie 2015, dupa opt ani de lucrari. Castelul a fost retrocedat Regelui Mihai in 2001.

Regele Mihai se regaseste pe lista cu datoriile fiscale ale persoanelor fizice, publicata, luni, de ANAF, cu o datorie la bugetul statului de 4,107 milioane lei, din care 1,999 milioane lei obligatii fiscale principale si 2,108 milioane lei obligatii fiscale accesorii. Obligatiile fiscale restante ale Regelui Mihai au fost contestate, o procedura judiciara fiind in curs de desfasurare, a anuntat Biroul de presa al Majestatii Sale Regele Mihai.

La inceputul lunii martie, Consiliul Regal a anuntat ca Regele Mihai a fost supus unei operatii chirurgicale, avand diagnosticele “carcinom epidermoid metastazant” si “leucemie cronica”. Consiliul a precizat ca Regele Mihai I a decis sa transmita mesajul ca fiica sa, Margareta, il va reprezenta si va duce la indeplinire toate actiunile sale publice. “In ultimele saptamani, am primit vestea unui serios diagnostic medical. (…) Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei”, se arata in mesaj.

Sursa: Comisarul.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Invidia de sluga si lipsa de inteligenta sint dovedite clar de cei care s-au exprimat impotriva Regelui.
  Nici nu ar trebui impozitat – cand intreaga viata a Majestatii Sale este in slujba Tarii, ce plata mai mare vreti oameni buni?
  El nu a cerut ci a dat!
  El nu a pretins ci s-a sacrificat!
  Nu faceti confuzie intre Suveran si supus – in tarile (vreo 16) unde capul statului este Regina lsabeta a II-a se depune juramant de credinta pentru Suveran[a] iar razvratitii fata de autoritate sint primii si la razvratirea fata de Dumnezeu.
  Dumnezeu sa-L aiba in paza! ca poporul pe care l-a slujit nu isi regaseste bunul simt si respectul fata de Majestatea Sa.

 • Invidia de sluga si lipsa de inteligenta sint dovedite clar de cei care s-au exprimat impotriva Regelui.
  Nici nu ar trebui impozitat – cand intreaga viata a Majestatii Sale este in slujba Tarii, ce plata mai mare vreti oameni buni?
  El nu a cerut ci a dat!
  El nu a pretins ci s-a sacrificat!
  Nu faceti confuzie intre Suveran si supus – in tarile (vreo 16) unde capul statului este Regina Elisabeta a II-a se depune juramant de credinta pentru Suveran[a] iar razvratitii fata de autoritate sint primii si la razvratirea fata de Dumnezeu.
  Dumnezeu sa-L aiba in paza! ca poporul pe care L-a slujit nu isi regaseste bunul simt si respectul fata de Majestatea Sa.

Abonează-te la newsletter