Analize și opinii Cultură și Familie Politică

EXTREMISM. UDMR încasează MILIOANE DE EURO anual din FONDURI PUBLICE dar REFUZĂ să arboreze DRAPELUL ROMÂNIEI pe sediile sale

Uniunea Democrată Maghiară din România, cunoscută de publicul larg ca UDMR, nu este partid politic ci organizație non-guvernamentală. O spune public, într-un document oficial, prefectul județului Harghita, Petres Sandor, numit prefect de Guvernul Victor Ponta tocmai la propunerea UDMR.

Și pentru că nu este partid politic, formațiunea conduse de Kelemen Hunor nu este obligată de prevederile Legii nr. 75/1994 sau ale H.G. nr. 1157/2001 să arboreze drapelul național al României pe sediile sale din România. O spune tot prefectul județului Harghita, Petres Sandor (documentul aici).

Evident, faptul că ani de zile UDMR a fost finanțată în baza legii partidelor politice nu mai are nicio relevanță acum. Este evident faptul că UDMR a fost finanțată ilegal timp de mai mulți ani, fără ca cineva din justiția românească să fie interesat să aplice legea. Spune asta pentru că din 2009 UDMR esta finanțată exclusiv ca organizație non-guvernamentală a comunității maghiare din România. Iar pentru că este un ONG, UDMR primește anul milioane de euro doar din bugetul Secretariatului General al Guvernului (o analiză completă cudocumente aici). La acești bani se mai adaugă banii din bugetul Ministerului Culturii, ai Departamentului pentru Minorități, ai primariilor și consiliilor județene controlate de UDMR. Plus banii din Ungaria pe care guvernul de la Budapesta îi pompează în propaganda revizionistă.

Așadar, atunci când se pune problema ca UDMR să manifeste un mimim respecta față de un simbol național, adică să arboreze drapelul României pe sediile sale, UDMR e un ONG și deci nu e obligată de lege. În schimb atunci când trebuie să primească fonduri publice, UDMR este un ONG care are tot dreptul să încaseze milioane de euro.

Dacă legea nu-i obligă, oare bunul simț și loialitatea față de statul român nu ar trebui să-i oblige? Ce caută UDMR în Parlamentul României și în Guvernul României dacă UDMR e un simplu ONG?

autor: Dan Tanasa
sursa: dantanasa.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Gunoaiele ce conduc Romania de 25 de ani,ne-au ruinat si umilit in ultimul hal.Fi-le-ar numele blestemat.

  • Ungurii sunt curve si isi permit nelimitat cu guvernantii de Dambovita
    care nu au nici cel mai elementar respect fata de propria natiune. Relatia a ajuns sa impuna directia politici de stat mai exacerbat sub domnia infectului Basescu. Ei continua dur pentru a impune vointa lor noii administratii din start. Sa vedem reactia lui Johannis.

  • Big up pentru articol şi ca să răspund la întrebare,nu, nu mai există bun simţ şi loialitate faţă de statul român, din păcate!