Analize și opinii Politică

Externalizați guvernul! Soluția e simplă: afară cu ei!

După 20 de ani de incompeten, mai vreti politicieni români?


Nu se pot plânge politrucii că n-au avut timp să arate ce pot. Fiecare partid a fost la guvernare de cel puțin două ori. Și ce-au făcut din România? Praf și pulbere! Dacă i-am lăsa încă 20 de ani (presupunând ca România nu dă faliment între timp) credeți că la final ar fi mai bine? Ar arăta România a țară și nu a groapă de gunoi? Eu nu cred.

Avem nevoie de manageri străini!


Să nu uităm ca tot un manager străin, regele Carol I, a creat statul român. Si puteți sa fiți siguri că nu iubea nici România, nici poporul român. Dar acceptase un post, își luase niște obligații, așa că și-a îndeplinit sarcina cat a putut de bine. Ein Mann, Ein Wort. Managementul n-are treabă cu iubirea. Managementul e o afacere și o profesie.

Păi credeți că politrucii ăștia, care își bagă și își scot demisia de 3 ori pe zi, care dau legi și le încalcă tot ei luna următoare, care aruncă vina unul pe altul ca la grădiniță, credeți că tăntălăii ăștia au vreo urmă de responsabilitate și profesionalism? Seamănă ei a manageri? Ei, care o viață întreagă n-au făcut decât să ardă gazul în Parlament, pe banii statului? (asta când n-au chiulit ca niște elevi repetenți). Ăștia care, fără contracte de stat, dau faliment în două săptămâni, vreți să se priceapă la afaceri la nivel global? Gașca PSD-PDL-PNL, ăștia sunt managerii care trebuie să scoată România din cea mai gravă criză economică din istorie? Hehe…să fim serioși…

Externalizarea, singura solutie.

Am mai spus deja: cu banii pe care ii fură românașii ăștia (circa 3 miliarde de euro pe an) putem să angajăm cea mai bună firmă de management de pe planetă! L-am putea angaja pe Warren Buffet! Și se ocupă firma aia și de buget, organizează și licitații corecte, face și angajări pe bune, și plan de investiții publice, și tot ce avem nevoie. Adică management profesionist.

Iar primul pas va fi externalizarea ANAF.

ANAF n-are nici o treabă cu lumea civilizată!

România este țara cu cea mai mare evaziune fiscală din Europa, după Rusia. Numai pentru atât, și ANAF trebuia desființată cu ani în urmă! Mexicanii au desființat acum doi ani Vama și Poliția de Frontieră din aceleași motive: corupția și lipsa de rezultate! Noi ce mai așteptăm?

ANAF-ul controlează inima economiei românești. Vrem mediu de afaceri, vrem creștere economică, când ANAF face cu firmele private ce vrea mușchii ei? Păi n-o să pupați voi ieșire din criză, cu bandiții ăștia și cu legile actuale!

Cum se poartă angajații ANAF, care e mercurialul șpăgilor, deja știe toată lumea (vezi articolul: Uite cum își bate joc ANAF de firmele private). Dar nici un partid n-a mișcat un deget să repare mizeria asta. Ce-s proști? Păi nu pentru șpăgi se bat ei ca chiorii la alegeri?

Solutia e simplă: afară cu ei!

Absolut toată activitatea ANAF se poate externaliza: și controlul, și relațiile cu publicul, și administrarea datelor. Inspectorii pot fi PFA, persoane autorizate si verificate periodic (dar verificați tot de o firmă străină, nu de stat. Altfel, să te ții de șpăgi și aranjamente!).

În felul ăsta, ați scăpat și de mitinguri pentru salarii și de problema concedierilor: că inspectorii vor lua bani, doar în funcție de cât aduc.

La relațiile cu publicul, s-a ajuns ca 6 oameni sa lucreze o singură hârtie (și o mai lucrează și prost!). O firmă privată ar face același lucru la jumătate de preț, cu un sfert din angajați (și mai plătește și impozit pe profit!) Iar dacă publicul e nemulțumit de activitatea ei, contractul poate fi rupt pe loc și firma poate fi înlocuită – în timp ce un funcționar public e bătut in cuie pe scaun.

Vreți să scăpați de avalanșa de birocrați? Vreți să fiți tratați corect de angajații statului? Renunțați la statul român. Externalizați totul. Că de 70 de ani, statul român a avut toată puterea în România. Și ce-a reușit să facă, vedem cu toții!

autor: Mihai Giurgea

sursa: capitalismpepaine.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Asta vroiam si eu de mult timp: sa-i dam afara pe toti politicienii, apoi sa luam un japonez, un neamt si un elvetian sa puna tara pe roate.

  • Rezon, mon cher! Mai vino mata cu idei de astea “subversive” pentru stăpânii ciolanului şi s-ar putea să scrii doar în presa străină. Şi să ştii mata, că vor veni managerii străini, imediat ce vom fi băgaţi în Shengen, adică din aprilie. O să-i vedem pe aceşti manageri începând cu luna octombrie a.c. Sper să nu trimită cei de la FMI managerii primii, că am pizdit-o!

  • EU NU STIU DE CE VA FACETI ASA MARI PROBLEME?LA SUMA DE 200MILIARDE EURO DATORIA EXTERNA;ROMANIA ESTE DEJA VANDUTA.SE DEZMEMBREAZA REGIUNE CU REGIUNE CAND TRAIENEL APROBA NOUA LEGE ADMINISTRATIV TERITORIALA(PARTENERI LA GUVERNARE P.D.L.–U.D.M.R.).

  • asta e o tampenie. tocmai strainii dirijeaza clasa politica din ro ca sa spuneti voi asta