Analize și opinii Extern Politică

Evanghelismul Microsoft – Războiul sfânt împotriva competiției

“… we crossed a line. And that needs to be — that needs to be understood and accepted. And we have to, as a country, take responsibility for that so that, hopefully, we don’t do it again in the future.”

Barack Obama 1 August 2014 – fragment din discursul prin care preşedintele SUA recunoaşte existenta închisorilor CIA şi folosirea torturii.

Continuăm publicarea unor documente relevante din cel mai mare dosar de coruptie deschis de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, Megadosarul de şpagă şi coruptie Microsoft – EADS în care sunt luate la puricat contracte în valoare de 1 miliard de euro obinute de mari corporatii prin încredintare directă în perioada 2001-2010 de la Guvernul României. Mita plătită unor înalti demnitari români în conturi off-shore şi direct, cu sacoşa, fiind estimată la circa 60 de milioane de euro. Vă atragem atentia că toate acestea se petrec într-o perioadă în care corporatia Microsoft prin filialele sale internationale se erija în luptătoarea numărul 1 împotriva pirateriei, era considerată partener strategic al Guvernului României, iar fostul patron Bill Gates era invitat la Bucureşti şi medaliat ca un erou.


De altfel, scandalul PRISM şi dezvăluirile defectorului CIA Edward Snowden aveau să dea în vileag modul în care marile corporatii IT Google, Apple, Microsoft, Facebook, AOL, PalTalk şi Yahoo deveniseră instrumente de spionaj în mâna serviciilor secrete americane. Unde au fost serviciile secrete române în tot acest timp? Ce făceau SRI, SIE, STS şi celelalte zeci de servicii speciale române cu tot cu analiştii şi agentii lor în timp ce evangheliştii Microsoft îşi defineau strategiile de război, misiunile, duşmanii şi câmpul de bătălie?


Vă prezentăm în premieră un set de documente secrete ale Microsoft, aflate pe masa procurorilor DNA şi în atentia anchetatorilor OLAF, care se referă la strategiile şi politicile acestei uriaşe corporatii pentru eliminarea competitorilor prin orice mijloace. Documentul denumit “Effecitve Evanghelism” este o colectie de tehnici şi unelte folosite de-a lungul anilor de Microsoft în întrega lume, inclusiv în România, pentru a instrui directorii de filiale în spiritul politicii de nimicire a concurentei şi de obtinere de contracte super-avantajoase prin orice mijloace. Tocmai de aceea, pe fiecare filă este notat în clar nivelul de secretizare Higly Confidential şi un număr de identificare propriu Microsoft.


Specialiştii americani au atras atentia că folosirea şi dezvoltarea unor astfel de politici şi metode secrete, obligatorii pentru toţi cei care activează în domeniul producerii de bani (albi – negri – fără miros) pentru marile corporatii, vor duce în cele din urmă la o sumă de ilegalităti.


Megadosarul de coruptie şi mită Microsoft-EADS dovedeşte că mari corporatii ca Microsoft nu puteau actiona singure. Pentru a-şi extermina competiţia şi criticii, Microsoft a primeşte asistenţă calificată nu numai de la infractori recunoscuţi, ci şi de la înalti demnitari aflati în functii cheie în institutii de fortă ale statului, pe care îi plăteste cu sacoşa. Asocierea unor evanghelişti tehnici, cum sunt numiti aceştia în documentele secrete ale Microsoft, antrenaţi în SUA cu infractori locali, mulţi dintre aceştia antrenaţi de fosta Securitate (în România), şi cu politicieni şi demnitari corupţi, naţionali şi europeni, a generat o organizaţie infracţională internaţională deosebit de puternică şi periculoasă.


Iată câteva fragmente treduse din documentele secrete Evanghelizarea Eficientă precum şi corespondenta purtată între predicatorii Microsoft.

Evanghelizarea Eficienta

James Plamondon, Evanghelist Tehnic


Evanghelizarea reprezintă Război


Misiunea noastra este de a stabili platformele Microsoft ca standarde de facto pentru intreaga industrie de calculatoare. Duşmanii noştri sunt furnizori de platforme care concurează cu platformele noastre: Netscape, Sun, IBM, Oracle, Lotus, etc. Câmpul de luptă este industria de software. Succesul se măsoară în vanzarea de aplicaţii. Fiecare linie de cod care este scrisa in baza standardelor noastre este o mică victorie, fiecare linie de cod care este scrisa conform oricarui alt standard reprezinta o mica înfrângere. Victoria totală, pentru DRG, este adoptarea universala a standardelor noastre de către dezvoltatori, acesta fiind un pas important spre victoria totală a insusi Microsoft: “Un computer pe fiecare birou si in fiecare casa, care rulează software Microsoft”.

Armele noastresunt psihologice, economice si politice – nu militare. Nimeni nu este obligat să adopte standardele noastre, sub amenintarea pistolului. Putem convinge doar, nu putem obliga. Cei care adopta standardele noastre, indiferent cine sunt acestia, fac acest lucru ca o decizie raţională, care le serveste propriile scopuri. Este de datoria noastră să ne asiguram căcei care aleg un anumit sistem de operare iau la cunostinta o multitudine de motive, bine argumentate, in favoarea standardelor noastre – motive atât de copleşitoare, încât alegerea standardelor noastre pare evidenta, sau (ideal), dezvoltatorul nu este nici macar conştient de faptul că a trebuit sa fie luata o decizie, şi ca s-a făcut o alegere.


Realizam acest lucruînţelegandobstacolelecare ar putea împiedica pe dezvoltator sa adopte standardelenoastre, şi eliminand aceste obstacole; intelegand si oferind stimulentele care ar putea facilita adoptarea de către dezvoltator a standardelor noastre; înţelegandpunctele de vedere ale concurentilor nostri si combatand aceste puncte de vedere.


Misiunea Noastră

Carta Microsoft Developer Relations Group este clara:

Promoveaza succesul platformelor Microsoft, constituind o masa critica de aplicatii software si solutii de business create de terte parti (dezvoltatori independenti).

Acest obiectiv contine atat obiectivul pe care dorim sa-l indeplinim (succesul platformelor Microsoft), cat si mijloacele prin care putem realiza asta (creand o masa critica de aplicatii si solutii de business ale dezvoltatorilor). Sa examinam cu atentie aceste aspecte.


Duşmanii Noştri

Unii sustin ca Microsoft detine un monopol pe piata sistemelor de operare destinate calculatoarelor personale. In mod evident, aceasta afirmatie nu este adevarata. IBM OS/2, Apple MacOS, Novell Unix si NetWare, Taligent CommonPoint, Netscape Navigator, si alte sisteme de operare (unele in stadiu embrionar), toate concureaza cu Windows, in lupta pentru aplicatii si solutii de business. Situatia este aceeasi si in cazul altor platforme (Exchange/Notes, OLE/OpenDoc, Office/SmartSuite, etc.).

Iar aceasta lista nu este statica. Industria calculatoarelor este foarte dinamica; noi, in procesul de evanghelizare, trebuie sa fim chiar si mai dinamici – in cautare continua de noi aliati, dusmani si strategii.

Expunerea punctelor tari si slabe ale competitorilor nostri depaseste scopul acestei lucrari. Exista multe alte surse de informare. Folositi-le!


Campul de Bătălie

Industria de software reprezinta campul pe care se poarta batalia evanghelistilor. Industria are propria presa, edituri, organizatii ale dezvoltatorilor, conferinte, expozitii, programe de instruire, vanzatori en gros si en-detail, distribuitori. Are propria sa cultura. Intelegerea particularitatilor industriei este esentiala pentru un proces eficient de evanghelizare.

Nu este eficienta publicarea unui articol despre Mac OLE intr-o revista Unix, sau sustinerea unei prezentari despre operatiunile de intrare/iesire cu fisiere in mediul Win32, la o conferinta destinata persoanelor din conducere. Pentru a fi eficient, instrumentele si mesajele potrivite trebuie livrate la timpul si locul potrivit.

Anumiti dezvoltatori (si aplicatiile acestora) sunt mai importanti pentru succesul unei platforme decat altii. Acestia reprezinta culmile campului de batalie. Obtinerea sustinerii unui dezvoltator major este ca si ocuparea unui deal; de acolo, poate fi comandat campul de batalie aflat dedesubt. Situatia e similara in cazul revistelor, conferintelor, grupurilor de dezvoltatori – nu poate fi controlat campul de batalie, cat timp culmile sale sunt stapanite de inamici.


De la: James Plamondon

Trimis: Marti, 11 Ianuarie 2000 4:32 PM

Catre: Peter Plamondon

Subiect: FW: Evanghelizarea Windows

Fisere atasate: Effective Evangelism.doc, Evangelism is War.ppt, Generalized Evangelism Timeline.doc, Power Evangelism.ppt, tips.htm

–Mesaj Original—

De la: Peter Plamondon

Trimis: Marti, 11 Ianuarie 2000 2:58 PM

Catre: James Plamondon

Subiect: RE: Evanghelizarea Windows!

Te rog trimite-mi si mie documentele acelea. – Peter

–Mesaj Original—

De la: James Plamondon

Trimis: Marti, 11 Ianuarie 2000 2:47 PM

Catre: Peter Plamondon

Subiect: FW: Evanghelizarea Windows!

“DRG a adormit la volan”

–Mesaj Original–

De la: Darryn Dieken

Trimis: Joi, 6 Ianuarie 2000 12:25 AM

Catre: James Plamondon

Subiect: RE: Evanghelizarea Windows!

Multumesc James. O sa ma gandesc la tine cum stai pe plaja la soare, in timp de aici in Seattle e intunecat si ploios. Sa bei o pina colada si pentru mine J

Ps. Cred ca e corect sa spui ca DRG a adormit la volan. Au o singura persoana care evanghelizeaza tehnologiile Windows. Cunosti pe cineva in companie care ar fi interesat sa se alature echipei lui John?

–Mesaj Original—

De la: James Plamondon

Trimis: Miercuri, 5 Ianuarie 2000 5:33 PM

Catre: Darryn Dieken

Copie: John Colleran

Subiect: RE: Evanghelizarea Windows!

Darryn –

Suna grozav! Dar eu plec din companie la inceputul lui Martie, si voi fi in vacanta de la sfarsitul saptamanii si pana atunci. Cand plec din Microsoft ma mut cu familia in Australia, unde am sa stau pe plaja, am sa beau pina colada si am sa iau lumea in ras.

Aici sunt niste documente din zilele bune de odinioara, pe care ai putea sa le gasesti folositoare cand initiezi acest grup. Sa nu te ingrijoreze confidentialitatea lor; au fost deja aduse la cunostinta publica de Bristol Technologies, ca parte a cazului lor anti-trust.

Fisere atasate: Effective Evangelism.doc, Evangelism is War.ppt, Generalized Evangelism Timeline.doc, Power Evangelism.ppt, tips.htm

Cu speranta ca acestea te vor ajuta sa tii flacara aprinsa, dupa ce razboinicii batrani ca mine au plecat la pascut, raman al tau

James

PS. Exista doar CINCI aplicatii Windows 2000 certificate? Cinci? Nu e de mirare ca iti initiezi propriul grup de evanghelizare! DRG a adormit la controale, sau ce s-a intamplat?

Si daca articolul este incorect, rusine DRG pentru ca a facut o treaba atat de proasta lansand numarul corect (presupun chiar mai mare) !

–Mesaj Original—

De la: Darryn Dieken

Trimis: Miercuri, 5 Ianuarie 2000 11:51 AM

Catre: James Plamondon

Copie: John Colleran

Subiect: Evanghelizarea Windows

Salut James,

Nu te-am vazut de mult – sper ca esti bine si te bucuri de perioada sabatica la Microsoft J JohnC initiaza o noua echipa de evanghelizare Windows condusa de BrianV si m-am gandit ca ai putea fi interesat. Grupul e inca in curs de formare deci exista multe oportunitati pentru un super-evanghelist cum esti tu!!! M-am gandit ca ai putea fi interesat – informeaza-l pe John daca vrei sa stii mai mult despre noua lui echipa.

-Darryn

autor: EDUARD O. OHANESIAN

sursa: cotidianul.ro