Politică

Eurovision, concurs geopolitic: melodia Ucrainei omagiază susținătorii diviziilor islamiste Waffen SS

Jamala-cu-trofeul-Eurovision-2016-FOTO-Andres-Putting-800x533Când mă întorceam cu mașina din Moldova prin ”țintutul secuiesc” înțesat de steaguri ale Ungariei am auzit la radio o știre interesantă: că se bat pentru victoria de la Eurovision melodiile Ucrainei și Rusiei. Am pariat cu soția că sunt sigur că va câștiga interpreta Ucrainei pentru că Eurovison de mult nu mai e un concurs de muzică, ci unul geopolitic. Așa și a fost, seara când am deschis televizorul se aplauda victoria melodiei ”1944” a cântăreței Jamala din partea Ucrainei, deși votul popular l-a obținut melodia „You Are The Only One” a rusului Sergey Lazarev. Juriul a insistat să câștige Ucraina, deși alte melodii erau mai bune. Au intervenit interesele geopolitice ca Ucraina să câștige o melodie despre tătarii din Crimeia deportați de Stalin în mai 1944, fapt ce i-a sensibilizat pe diriguitorii și păpușarii bruxellezi ca să mai irite încă o dată Rusia, deși votul popular a fost favorabil rusului.

Pentru UE și SUA umilința împotriva Rusiei trebuie să fie și în cadrul unui concurs muzical. Rusia cea rea trebuie să părăsească Crimeia, dăruită cadou de Hrusciov Kievului în 1954, ca să câștige concursul geopolitic Eurovision? Dar lucrurile sunt mai grave decât credem noi. Melodia câtăreței Jamala elogiază comunitatea tătărească din Crimeia, care în timpul războiului germano-sovietic din anii 1941 – 1944 s-a aflat de partea lui Adolf Hitler și a ocupantului nazist.Bărbații tătari s-au înrolat în celebrele divizii Waffen SS organizate pentru populația musulmană în urma înțelegerii dintre Adolf Hitler și muftiul Ierusalimului.

În data de 1 decembrie 1941, un memorandum secret, emis de Hitler, autoriza crearea a două mari unităţi musulmane: Turkestanisch Legion, compusă din voluntari musulmani proveniţi din Asia Centrală, precum turkmeni, uzbeci, kazahi, kirghizi, tadjici şi karakalpaci, şi Kaukasisch-Mohammedan Legion, alcătuită din azeri, daghestanezi, avari, lezgini, ceceni, karaceai şi inguşi. Pe 14 decembrie, acelaşi an, Marele Muftiu al Ierusalimului, Hajj Amin el-Huseini, se deplasa personal la Berlin pentru a binecuvânta crearea noii divizii musulmane din cadrul SS-ului. Pe lângă aceste legiuni, a fost alcătuită o unitate separată destinată încorporării voluntarilor tătari. Cunoscuta Wolgtatarische Legion avea să fie înființată în ianuarie 1942 pe pământul Poloniei. Fuhrer-ul declarase cu gura lui în decembrie 1942: “Consider că între aliaţii noştri doar musulmanii sunt oameni demni de încredere. Mă pot baza oricând pe ei, nu văd deloc un pericol în crearea unor unităţi complete de musulmani”.

Tătarii crimeeni au colaborat cu mare entuziasm cu armatele germane și din proprie iniţiativă le-au asigurat acestora importante cantităţi de provizii. Circa 20.000 de nogai crimeeni luptau sub flamura zvasticii. Urmașii ai lui Ginghis Han s-au făcut remarcaţi prin cruzime în decursul operaţiunilor anti-partizani. În Munţii Yaila din Crimeea, maiorul V.I. Maltzev a format un batalion tătar de pedepsire contra rușilor din Yevpatoria. Batalionul Khimi a exterminat partizanii ruși din Yaila, distrugând bazele acestora şi ucigând mii de civili. Impresionaţi de spiritul crud al tătarilor, germanii au dislocat batalionul Khimi în nord-vestul Franţei, pentru a lupta cu partizanii din maquis (Rezistenţa franceză).Ferocitatea urmaşilor lui Batu Han i-a pe francezi.În data de 21 iulie 1944, când satul Dortan a fost ars complet de soldaţii tătari, furioşi că localnicii acordaseră sprijin celor din Rezistenţa franceză. Tătarii au violat femeile, au ars casele, după care s-au plimbat veseli, cu bicicletele confiscate, printre casele care ardeau în flăcări. Comandanţii germani ai legiunilor învăţaseră limba tătară, iar pentru a menţine ridicat moralul acestor voluntari, Hitler ordonase chiar înfiinţarea de reviste în limbile rusă şi tătară.Volunarii tătari musulmani au fost ataşaţi cumplitei SS Dirlewanger Brigade, care a participat la acţiunile brutale încheiate cu uciderea a peste 200.000 de civili polonezi.

Tătarii au ucis zeci de mii de ruși și evrei în Crimeia, de fapt toată populația rusofonă, între anii 1941-1944. După eliberarea Crimeii de către trupele sovietice, după 1 mai 1944, Stalin a ordonat deportarea întregii populații tătărești ca pedeapsă pentru crimele înfăptuite în trei ani de zile împotriva rușilor, evreilor, polonezilor, francezilor și altor popoare ce susțineau Aliații, precum și pentru pactizarea cu inamicul. Azi, UE, prin concursul geopolitic Eurovision manevrat de Bruxelles, a promovat o melodie ”1944” a reprezentantei Ucrainei, ca să-i facă pe plac noului aliat, care elogiază pe cei care au contribuit la uciderea a sute de mii de civili nevinovați, evrei și ruși.Pe când la Kiev- ul ”european” o nouă melodie despre divizia Waffen SS Wolgtatarische Legion și despre epurarea etnică a românilor din Bugeac și Bucovina de Nord?

Autor: Ionuț Țene

Sursa: Napoca News

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu