Politică

Europa, în fugă, spre secolul care “nu va fi deloc”

imagesÎn urmă cu ani buni credeam că ideologia marxist-leninistă a fost pe deplin învinsă de valorile lumii libere. În realitate observăm că de fapt am avut de-a face cu o convergență a sistemelor în care mentalitățile comuniste s-au impus în forță și culmea că au făcut-o pe tărâm occidental iar nu în spațiul din spatele Cortinei de Fier, și spre deosebire de partea noastră de Europă în Occident nu au folosit violența, coerciția și reprimarea, ci persuasiunea, propaganda obsesivă, mediul academic dogmatizat și subiectiv, mass-media alături de simpliste și diverse forme de “micro-cultură” ori chiar subcultură.

Europa Occidentală de astăzi este un teren al epuizării, epuizare spirituală, morală, culturală, dar și economică și socială, un teren care se lasă tot mai des pradă ispitei “sălbăticiei” și barbariei precum o pițipoancă în fața unui mardeiaș și care respinge cu autosuficiență valorile sale fondatoare: creștinismul, etica iudeo- creștină, filosofia greco-latină, logica imperială romană, valori din din care a derivat democrația și care stau la bazele avansului intelectual și științific al lumii de astăzi.

Prin secularism și ateism public grobian, prin corectitudine politică și multiculturalism, prin relativism moral și social, tot mai vlăguita Europă a zilelor noastre pare a se încăpățâna în mod inexplicabil în a arunca peste bord principiile libertății și democrației și a se încolona în chip utopic spre o lume non-valorică și amorală, o lume precum un ghiveci de legume în care par a se impune absolut bizar și neașteptat “nobilele idealuri” ale ideologiei încrâncenate întemeiate pe materialism dialectic și științific dublat de esența toxică și totalitară a omului care pretinde a se lua la întrecere cu Dumnezeu. O Europă care se respinge pe sine însăși și care reneagă doua milenii de civilizație și cultură creștină nu face altceva decât a-și pregăti tristul și surprinzătorul sfârșit de istorie, Occidentul bătrânului și îmbătrânitului continent părând a se îndrepta spre “secolul care nu va fi deloc”. Mentalitățile comuniste s-au impus mai ușor în spațiul occidental prin “cultura pop” decât prin tancurile sovietice. Tare! Nu-i așa?

Autor: Daniel Gheorghe

Sursa: Lumea Romaneasca