Politică

Eugen David, românul pentru care tăcerea nu este de aur! “Atâta timp cât încă suntem stăpâni pe pământul nostru, suntem stăpânii lumii. Și suntem puternici! Și nu putem fi manipulați!”

ROMANIA-CANADA-GOLD MINING-ENVIRONMENT-HERITAGE%Mărturia impresionantă a unui ROMÂN din Roșia Montană, care a refuzat să vândă casa și pământurile către RMGC. El vrea să trăiască ca și până acum, lucrând pământul. Eugen David este președintele organizației Alburnus Maior.

“Sunt Eugen David, locuiesc în Roșia Montană. În fiecare zi sunt întrebat de ce nu vreau să plec de pe pământurile mele. Și am un răspuns: un popor care prețuiește orice altceva mai mult decât libertatea, va sfârși în scurt timp prin a o pierde irecuperabil. Ironia sorții este aceea că dacă valorile prețuite mai mult decât libertatea sunt banii sau confortul și acestea se vor pierde la fel de repede.

De 10 ani, rezistența noastră oprește cel mai imoral și distructiv proiect industrial din România. (…)

Prea adesea unii politicieni uita ca acea bucatica de aur de la Rosia Montana e un glont care ucide constiinte. Tot ce au ei de oferit sunt cateva locuri de munca, temporare, in schimbul libertatii de constiinta.

Eu nu sunt singurul om care crede in libertate. Asa ca mine mai sunt multi, chiar si la Rosia Montana. Si nu vom pleca din casa noastra, de pe pamanturile noastre ca sa facem loc unei minciuni”, a completat Eugen David, presedintele Alburnus Maior.

Suntem mulți, suntem vigilenți, suntem determinați și suntem aici să rămânem.

Îmi voi apăra neobosit familia, proprietatea, ferma, terenurile și dreptul la o viață fără cianură.

Salvați Roșia Montană!”

Sursa: www.rosiamontana.org