Politică

De la Save Roșia Montană la Save România

big-proteste-in-bucuresti-fata-de-proiectul-rosia-montanaMișcarea de solidaritate cu Roșia Montană a atins masa critică necesară pentru a face guvernul și parlamentul să țină cont de vocea străzii, de vocea cetățeanului conștient de problemele societății în care trăiește.

Cred că e momentul ca, așa cum în Taksim s-a trecut de la defrișarea unui parc la problemele esențiale ale societății turce, trebuie să trecem și noi la susținerea masivă în stradă a unei liste de revendicări esențiale pentru sănătatea României. Guvernanții au dat înapoi, văzînd coagularea străzii în jurul Roșiei Montane, tocmai de teamă că am putea deveni conștienți de forța noastră, că am putea susține la fel de hotărît și celelalte revendicări ale noastre.

Alături de Roșia Montană am fost și sîntem toți cei conștienți de gravitatea problemelor de mediu ale țării. Este momentul să ne facem cunoscută lista de revendicări esențiale. Acestea sînt:

Respingerea proiectului de lege RMGC

Adoptarea legii mineritului fără cianuri

Interzicerea exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică

Stoparea proiectelor de microhidrocentrale care ucid rîurile României

Interzicerea cultivării de organisme modificate genetic (OMG) și obligativitatea etichetării corecte a alimentelor

Adoptarea modificărilor legislative necesare pentru stoparea defrișărilor și reducerea cantității de lemn exploatate și exportate

Modificarea Constituției în sensul obligației statului de a proteja mediul ca bază a vieții oamenilor

Acum este momentul, acum am devenit puternici!

Autor: Orlando Balas

Sursa: Orlando Balas

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu