Politică

Etapa a II-a a Planului: Se sparge binomul. DNA preia interceptarile, SRI e preluat de SUA

kovesi-si-hellvig-520x330Daca pana acum devenise un banal fapt sa vorbim despre binomul DNA-SRI in instrumentarea dosarelor, de acum inainte, binomul se sparge. Interventia este deosebit de brutala si a fost, ca de obicei, dictata de afara. La fel cum, constituirea binomului initial, in 2014, a aviut girul SUA – declanasarea vanatorii de vrajitoare impotriva coruptilor politici – pentru ca nomenclatura nu mai asculta la comenzile de afara, urmand impunerea lui Iohannis ca presedinte, debarcarea ulterioara a lui Ponta si trimiterea la Beciul Domnesc a finantatorilor.
Vorbim, deci, de pasul doi, in viziunea stapanilor României de peste Ocean, odata cu noul mandat al Codrutei Kovesi. Interventia, cum spuneam, extrem de brutala. CCR decide ca interceptarile SRI nu mai pot fi probe in administrarea DNA. SRI era prea ocupat cu ascultari de telefoane, in detrimentul menirii sale de a intercepta spioni rusi si musulmani de pe teritoriul României. Ca atare, SRI primeste “stop”, si se redirectioneaza pe politica externa, fiind luat de la masa politicii interene si de la statulul de diriguitor al afaerilor din romania prin firme fantoma si prin santaj, de la preocupari de politie politica.

Aproape simultan, DNA cere sa mareasca propriul centru de asculatri de telefoane si interceptari ambientale (centru care n-a fost folosit pana acum din lipsa de personal), mai cere 10 milioane de euro pentru finantare si 130 de cadre de la ministerul de interne (multi din directia de protectie interna) pentru a desfasura activitati specifice. Cu alte cuvinte, DNA nu mai are nevoie de SRI, ci devine politia politica numarul 1, cu puteri sporite, asemanatoare ca structura si forta cu Securitatea lui Nicolae Ceausescu.

Acum, americanii au doua fronturi la dispozitie: SRI pentru interese NATO pe teritoriul României, SIE pentru interese externe, iar DNA, forta care pune cu botul pe labe orice interes politic intern, altul decat cel dorit de Casa Alba. Amestecul in Justitie, in CCR, in CSAT, in chestiunile guvernului (direct prin Dacian Ciolos) si in cele ale statului (direct prin Klaus Iohannis) sunt depline.

De altfel, in acest context e de mentionat ca Generalul (r) SRI Aurel Rogojan, specializat în contraspionaj și fost șef de cabinet al lui Iulian Vlad, îi aduce o acuzație incendiară fostului ambasador american la București, Mark Gitenstein, despre care afirmă, într-un articol publicat pe cotidianul.ro, că a făcut intervenții directe în Justiție, în numele anumitor interese.

Astfel, pornind de la recentele declarații ale lui Darren White Terrel,fostul reprezentant al Secret Service pe lîngă ambasada SUA la București, Rogojan afirmă:
“În România mai există cazuri în care pe bază de înscenări judiciare se dau sentinţe impuse politic, din aşa-zise raţiuni de relaţii externe, pentru că dau bine ca exemple de combatere a corupţiei sau, pur şi simplu, din adversitate politică şi răzbunare personală („Am să pun să fii arestat!”). Domnul D.W.T. ştie inside despre intervenţii directe, făcute personal în astfel de cazuri, chiar de fostul ambasador Mark Gitenstein. În numele independenţei justiţiei, în numele Departamentului de Stat, pentru succesul afacerilor iniţiate în România?” se întreabă generalul.

Mark Gitenstein, reamintim, a fost ambasador la București între 2009 și 2012, profesia sa fiind de avocat lobbyist, în special pentru companiile americane din domeniul armamentului și al energiei. După expirarea mandatului diplomatic, el a devenit – o manevră extrem de controversată – președintele Fondului Proprietatea, care deține pachete de acțiune la toate marile companii din domeniul energiei unde statul român e parțial proprietar, (Petrom- OMV, Hidroelectrica, Transgaz, Romgaz, Nuclearelectrica), toate aceste companii in “subordinea” lui Gitenstein fiind la randul lor penetrate de agentii SRI.

Sursa: Ziua News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • pt Similea:
    Ce dovezi iti mai trebuie, cand se vede si din avion ca aceste 2 institutii au devenit de ceva vreme, cozile de topor ale politicii americane in Romania.
    DNA, chiar si-ar putea schimba numele in Departamentul Nord American.

  • Similea:Argumentele se vad cu ochiul liber si din avion. Afacerea EADS, MICROSOFT SI ALTELE AU RAMAS DOAR IN AMINTIREA NOASTRA.

  • Era odata ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-ar povesti: un binom, DNA, SRI, apoi un trinom cu CCR, care s-au vorbit sa asculte…de popor.GENIAL!!!