Analize și opinii Politică

Eroii din `89 și rocada șmecherilor

Păcat! Păcat de sângele vărsat!” Acesta ar fi refrenul sub ecoul căruia se desfășoară prezentul nostru istoric! Nu mai privim în urmă nici măcar cu nostalgie sau cu sentimentul că viitorul va putea recupera o memorie pierdută!

Și totuși! Dincolo de frustrările care ne marchează existența și ne mutilează sufletul, nu putem ignora faptul că acum două decenii România a născut eroi!

Chiar dacă prezentul a distrus euforia trecutului, chiar dacă pășim cu pași siguri în bezna unui viitor incert, trebuie să ne aducem aminte de clipele noastre bune! Atât câte au fost!

Eroii din `89 au rămas doar amintire. Amintirea că viața nu este construită doar pe nevoi primare, ci și pe IDEALURI care adeseori își cer tributul de sânge! Am demonstrat atunci că ne putem înălța deasupra tiranilor și tiraniilor și că voința unor oameni nu poate fi ucisă atâta timp cât există determinare colectivă. Cu condiția de a mai fi animați de valorile fundamentale ale drepturilor omului și libertății individuale.

Chiar dacă masele populare au fost manipulate, chiar dacă diversiunea a fost utilizată ca o armă derutantă, chiar dacă comunismul ca sistem nu a fost învins, eroii nu au fost o ficțiune! Au existat, au murit iar noi am demonstrat că nu i-am meritat!

Cu siguranță cei care și-au dezvelit piepturile în fața armelor ucigașe nu au înțeles că participă la orevoluție imaginară! Poate că nu au realizat că sunt instrumentele unei lovituri de stat! Bine regizată și articulată! Însă, chiar dacă se luptau cu teroriști fictivi și cu adversari inexistenți, dorința lor de libertate nu poate fi negată și spiritul de sacrificiu nu poate fi ignorat!

Au căzut crezând într-un ideal! Și au sperat că vor reuși… Că pe moartea lor se va construi o societate umanizată și plină de sens.

Păcat! Deoarece, istoria comunismului nu a fost interogată, ci doar denunțată! Iar trecutul nu a fost anchetat, ci doar condamnat! Drept consecință, pe mormintele eroilor am edificat o societate golită de memorie, fără eroi și ticăloși, fără victime și vinovați! Fiindcă, cei care au elogiat ieri comunismul, celebrează azi democrația! Statistica demonstrând că 63 % dintre cei care au deținut în `90 o funcție de conducere ocupau deja o funcție anterioară!!! Rocada a avut succes! Cu moartea pe…viață călcând!

Străzile răscolite din acel decembrie însângerat au fost doar coloana sonoră a unei acțiuni de culise pentru a da senzație de legitimitate! Chiar dacă acest scenariu a anulat dreptul la existență a multora! Atunci, ca și acum! Fiind, de altfel, singura formă de consecvență pe care ”șmecherii” o cunosc!

autor: prof. Lehaci Florentin

sursa: proatitudine.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • A FOST CLAR PENTRU TOATA LUMEA SI PENTRU TOTDEAUNA DE LOVITURA DE STAT CU CONCURSUL AGENTURILOR STRAINE IN CONFRUNTAREA CU UN RAZBOI RADIO-ELECTRONIC.C-A IN ORI CE LUPTA SANT INVINSI SI INVINGATORI.AICI E TAMAN INVERS;INVINSII SANT VICTIME,INVINGATORII SANT EROI.CONCEPT FILOZOFIC.