Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Eliberează-te, popor român!

Iata ca s-a apropiat momentul alegerilor parlamentare. In 9 decembrie, ai ocazia, popor roman, sa te scuturi definitiv de clica ce te-a jefuit, umilit si batjocorit in fata Europei si a lumii in ultimii ani. Sunt convins ca o vei face, cu simtul istoriei si al responsabilitatii pe care l-ai dovedit mereu, fara cusur, in momentele de mare cumpana.

Daca mai ai indoieli, afla ca de tine si numai de tine depinde viitorul tau si al copiilor tai.

Tu si votul tau decideti cine va conduce mai departe Romania, nu venetici de pe alte continente sau comisari europeni vremelnici si nereprezentand, de fapt, pe nimeni.

O tara cu istorie mare, de care nu are de ce sa-i fie rusine, are dreptul sa fie condusa de adevarati barbati de stat, alesi de suflarea romaneasca, nu de gaulaiteri care-si castiga si pastreaza firmanul pupand vreun varf de papuc cu veleitati imperiale pe la cine stie ce noua Inalta Poarta. Sta in puterea ta sa-ti demonstrezi in primul rand tie ca asa stau lucrurile si, astfel, sa reamintesti Occidentului care sunt principiile pe care trebuie sa le si respecte, nu doar sa le predice.

Nu ai de ce sa stai cu fruntea plecata, asteptand si acceptand sa fii mustrat mai mereu de “Europa”, ca si cum ai fi scolarul vesnic recalcitrant si cu lectiile neinvatate, numai bun de pus la colt sau in genunchi pe coji de nuca. Si, la o adica, poti oricand sa amintesti acestei Europe, mai deprinsa in ultima vreme sa-si arate orgoliile si superioritatea fata de cei considerati “periferie” ca de n-ar fi existat periferia, astazi, poate, n-ar mai exista un centru care sa-si etaleze emfaza si ifosele de stapan. Sa-i spui, bunaoara, cum bine zice marele carturar, profesorul Dan Zamfirescu, ca de n-ar fi existat un Mircea cel Mare si victoria lui de la Rovine, falnicul Baiazid chiar ar fi ajuns sa dea calului graunte din pristolul de la Roma si “Europa” poate ca n-ar mai fi avut Renastere, cu uriasele ei castiguri, nu doar culturale. (Si chiar modul in care a sfarsit Baiazid ar fi subiect de meditatie pentru felul in care esueaza, mai devreme sau mai tarziu, marile trufii).

Sa le spui doamnei Merkel, si lui Barroso, si doamnei Reding, si lui Herman von Rompuy ca autoritatea lor (atata cata este…) se bazeaza pe faptul ca Europa exista, asa cum o stiu si cum o stim, cu istoria, cu bogatia ei si cu trufiile ei (adeseori natange…), si datorita faptului ca niste bieti perferici, secole de-a randul, au ferecat pentru invazia otomana portile ei, precum la 1456 romanul Iancu de Hunedoara, invingatorul bataliei de la Belgrad cu oastea cuceritorului Constantinopolului, Mahomed al II-lea si la 1683 polonul Ian Sobiesky, salvatorul Vienei. Si ca Occidentul falnic poate ca n-ar mai fi existat, oricum nu asa cum se infatiseaza astazi, fara credinta, taria de caracter si de spada si jertfa suprema, multiplicata de sute de mii de ori, a bravilor principi orientali si a popoarelor lor, astazi ades atat de desconsiderate.

Si sa le mai amintesti ca din acest popor, nascut crestin, cu un crestinism de origine apostolica, s-au nascut oameni bravi, care prin sacrificiul suprem, au mentinut si transmis generatiilor urmatoare credinta in Dumnezeu (chiar daca astazi, poate, pentru unii bravi comisari si demnitari europeni, asta nu prea mai are semnificatie, cata vreme Dumnezeu a fost cu grija scos din Constitutia europeana). Sa nu uite ca, in 15 august 1714, domnul Tarii Romanesti, Constantin Brancoveanu, impreuna cu cei patru coconi si cu sfetnicul Ianachi s-au oferit palosului gadelui otoman, preferand sa-si pastreze credinta stramoseasca. Si ca la acest spectacol degradant in special pentru ei si pentru cei pe care-i reprezentau (sacrificiu ritual, aproape pagan si savarsit demonstrativ in zi de Sfanta Maria Mare, zi in care principele roman implinea 60 de ani) au participat ambasadorii pe langa Inalta Poarta ai tuturor statelor Europei (si cu deosebire ai celei occidentale, in acea zi de 1714, cu certitudine natanga), invitati speciali si personali ai sultanului Ahmed.

In vara acestui an, “Europa” si “Occidentul” te-au batjocorit, ti-au nesocotit vointa, scuipandu-te in obraz. Ai acum ocazia sa le spui ca, macar acum, nu mai esti dispus sa intorci si celalalt obraz, ca sa mai fii scuipat inca o data.

Si tine cont ca, poate nu intamplator, ziua de 9 decembrie este praznuita in Calendarul Crestin Ortodox ca Ziua Zamislirii Sfintei Fecioare Maria.

Autor: Eugen Zainea
sursa: dcnews.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • La o asa mare sarbatoare si la o asa oferta electorala de nerefuzat, nu putem vota altfel decat crestieste. Adica, pentru cine nu stie ce indeamna asta, inseamna sa votam ABSOLUT TOTI CANDIDATII, fiindca toti, saracutii de ei, ard de nerabdare sa munceasca pentru binele si bunastarea noastra, a tuturor, si la o asa iubire frateasca nu putem ramane indiferenti. Asa ca fratilor, haideti sa nu-i dezamagim si sa le aratam iubirea si aprecierea noastra la urne, alegandu-i pe toti, ca sa nu se mai spuna ca nu au sprijin popular. Doamne ajuta, votati crestineste!

Abonează-te la newsletter