Politică

Eduard Hellvig trebuie să rupă pisica. Dintr-o dată, nu cu pipeta, nu fir cu fir.

GCHQ. Sunt inițialele celei mai secrete organizații din lume. Specializată în inteceptări. Cu sediul în Marea Britanie. Temutul serviciu secret se spune că este cel mai performant din lume. În interceptarea și valorificarea informațiilor adversarilor declarați sau potențiali ai Marii Britanii. Abia apoi urmează serviciile secrete specializate în interceptări ale Statelor Unite.



Dar și unii și alții pornesc de la o premiză corectă din punct de vedere politic și moral. Și anume că inamicii din afară sau din interior sunt reprezentanți ai unor puteri străine, manifest sau disimulat ostile. Pentru aceste servicii secrete ultraperformante, cetățenii propriilor state nu sunt inamici. Dimpotrivă. Ei reprezintă valoarea cea mai de preț. Care trebuie apărată. Cu totul altfel se întâmplă în România.

Înalta Curte de Casație și Justițe, cea mai importantă autoritate în materie judecătorească, ne informează oficial că în ultimii nouă ani au existat nu mai puțin de 26 de mii de mandate de interceptări și urmărire pe siguranță națională. Judecătorii cărora li s-au soicitat au respins numai două. Doar două respingeri în nouă ani, dintr-un total de 26 de mii de cereri. Rezultă nici mai mult nici mai puțin că:

1) Au existat 26 de mii de suspecți în vizorul Serviciului Român de informații, pentru activități de terorism, spionaj, trafic de ființe umane și încă două-trei categorii de infracțiuni, care fac obiectul activității principalului serviciu secret al țării

2). Dacă acesta e numărul mandatelor, atunci este rezonabil să luăm în calcul faptul că numărul de interceptări a fost de cel puțin zece ori mai mare, având în vedere faptul că acești suspecți nu au trăit izolați într-un glob de sticlă. Ei au interacționat zilnic cu alte persoane, care au fost la rândul lor monitorizate. În paranteză fie spus, pentru a mă face mai bineînțeles, reamintesc opiniei publice faptul că regretatul Dinu Patriciu, victima unui asemenea mandat de interceptare, a dat în judecată Serviciul Român de Informații și a câștigat un proces definitiv, obținând și despăgubiri. Numai că interceptările persoanelor cu care acesta a luat contact au rămas în diverse dosare penale, trei dintre acestea – o interceptare chiar a unei banale discuții cu subsemnatul – regăsindu-se de pildă în dosarul Rompetrol.

3). În acest interval de nouă ani, slavă Domnului, România a fost ferită de atacuri teroriste, nu a fost luată cu asalt de valuri de spioni ai unor state potențial inamice și nici nu s-a confruntat cu infracțiuni semnificative de tip transfrontalier, cum este de exemplu traficul de ființe umane. De aici rezultă că cele 26 de mii de mandate, care și-au produs în final efectul asupra a sute de mii de români, erau mai degrabă destinate monitorizării și anihilării adversarilor politici ai regimului Traian Băsescu și, avem certitudinea, celor care contestau supremația SRI sau, dacă ne referim la oameni de afaceri, făceau concurență unor societăți acoperite ale principalului serviciu secret al țării. Poliție politică în toată legea.

4). Dar Serviciul Român de Informații a făcut monitorizări, nu se știe cât de multe, însă presupunem că tot în masă, și fără vreun mandat. Cum? Utilizând complexul sistem american de urmărire electronică și vizuală prin rețeaua de sateliți în timp real a persoanelor suspecte de terorism. În mod straniu, și acest lucru va trebui cândva explicat, ofițerii superiori ai Armatei Române, începând cu șeful marelui stat major, continuând cu șefii statelor majore pe categori de arme și, mai jos, cu toți ceilalți ofițeri cu funcții cât de cât relevante, au fost supuși, tot de către SRI, unei monitorizări în masă, operațiune declanșată în perioada în care portofoliul Ministerului Apărării era deținut de Gabriel Oprea. Acesta conducea deja o altă comunitate a serviciilor secrete, creată prin Hotărâre de Guvern, cu sprijinul lui Victor Ponta, și urma, conform unui algoritm stabilit, dar din fericire nematerializat, să preia conducerea Serviciului Român de Informații. Cea ma fericită explicație a acestei monitorizări în masă a Armatei Române ar fi că domnul Gabriel Oprea a încercat astfel și, în bună măsură, a izbutit, să subordoneze nu numai militar ci și politic ofițerii Armatei, scotocindu-le viețile personale și identificându-le vunerabilitățile. Scenariul cel mai periculos însă ne-ar putea conduce, până când situația va fi elucidată, la concluzia că șefii SRI au lucrat sub steag străin și astfel au oferit unor terțe puteri, pe tavă, informații amănunțite și relevante despre Armata Română.

5). Un număr mult mai mare de mandate însă este cel solicitat de-a lungul ultimilor zece ani de către parchete și materializat până de curând de către Serviciul Român de Informații. Înmulțind numărul de mandate cu numărul victimelor colaterale – cei cu care inevitabil comunicau telefonic, electronic sau prin alte mijlocace persoanele aflate în vizor – domnul Cladiu Manda, șeful Comisiei parlamentare de control a activității Serviciului Român de Informații, concluzionează și comunică oficial că nu mai puțin de șase milioane de cetățeni români s-au aflat astfel în vizorul SRI. Este cea mai concludentă dovadă că, conformându-se întru totul caracteristicilor serviciilor secrete din statele totalitare, a existat cel puțin un deceniu în care SRI și-a identificat principalul inamic în propriul popor.

6). Tabloul acestui amplu proces de supraveghere informativă a românilor trebuie completat în mod obligatoriu, luând în calcul interceptările și toate celelalte forme de supraveghere operate de serviciul secret al Direcției Naționale Anticorupție, pentru care nu s-au emis niciun fel de mandate, un serviciu secret creat în mod ilegal, dotat în mod ilegal cu o aparatură extrem de scumpă și de sofisticată și încadrat tot ilegal cu numeroși foști ofițeri ai servicilor secrete, atrași de remunerații mai mari. Dacă luăm în calcul cifrele din bilanțurile anuale furnizate de DNA, rezultă că, anual, în acest mod au fost interceptați alte câteva sute de mii de oameni, care făceau obiectul unor dosare penale sau care, întâmplător sau nu, au comunicat cu asemenea persoane.

7). Acest scenariu îngrozitor, care iese treptat la iveală cu toate probele aferente, mai e necesar să ia în calcul și numărul uriaș de intercepări pe 48 de ore ordonate de procurori și în cazul cărora nu era necesară vreo aprobare a judecătorilor „dedicați”.

Deci, pentru a concluziona, esențial este să reținem că, spre deosebire de toate celelalte servicii secrete performante ale lumii, care s-au luptat, cinste lor, cu inamicii, Serviciul Român de Informații a făcut notă discordantă, luându-se la trântă cu propriul popor, pe banii acestuia. Pentru toată această activitate neagră din istoria noii Securități, cei vinovați trebuie să răspundă. Dar ca să se ajungă acolo, Eduard Hellvig trebuie să rupă pisica. Dintr-o dată. Nu cu pipeta. Nu fir cu fir. Din păcate însă, cel care l-a numit în această funcție este de altă părere. După cum se vede până  și cu ochii închiși. După cum se aude până și cu urechile astupate.

Autor: Sorin Rosca Stanescu

Sursa: Sorin Rosca Stanescu Blog

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Exista o explicatie! Exista o legatura de cauzalitate temporo-spatiala. Nimic nou. Noua este MIZA pusa in joc.
    S-a intamplat ceva pe minunata planeta de-a lungul veacurilor fara implicarea Marii Britanii?! Casa Regala. Expresia descendentei planetare de vita nobila, de sange-albastru. Sangele incarcat cu oxihemoglobina?! Cu dioxid de carbon?! Intoarcerea venoasa. Marea si mica circulatie a sangelui la nivelul organismului uman. Organismul planetar. Daca stramosii nostri de sange-albastru, un albastru infinit, si-au propus sa fie … sa fie vita nobila, regeasca, de unde atatia … “cersetori” … ?! Print si cersetor, eterna poveste. “Dragilor, am adus pacea generatiei noastre!”. “Dragilor, am iesit din UE!”. “Dragilor, suntem cei mai buni, suntem GCHQ!” Ups! Acum se leaga cauzal povestile cu sambure de adevar, palate, tuneluri, baze secrete, arealuri, Casa WINDSOR, Transilvania (tran silva!), Biserica Neagra, Muntii Padurea Neagra, Marea Neagra, autostrada, Bechtel, MegaDosariada, Catuseriada, Natura virgina, Agricultura Eco, Dulceata de coacaze, Puful de papadie, Plopul Alb, Lamaita, Menta, Soc, Baston, Colbul potecilor racoroase, Printul CHarles, descenta stramosilor in nota reptiliana. Poveste adevarata! Nimic nou sub soare. Universul este construit si rezoneaza in Legea Binelui. Is OK, spunea reptilianul din mine, din noi, din creierasul reptilian responsabil de instinctele noastre, lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat. Pace.

  • Pisica … rupta-n doua … pai, matza cade in picioare de la Mama Natura, oricat ne-am stradui sa-i facem ceva. Si mai are si ochi de pisica, adicatelea cu iris din stramosi …caracteristic stramosilor care vad prin intuneric …mai departe scrie-n Carte. Cartea evolutiei vietii pe Pamant. Precum in Cer asa si pe Pamant. Oricum am da-o, tot adevarul ne va elibera, pe toti si pe fiecare in parte. Pai, sa ne luminam odata!

  • Asa, care va sa zicaaaaaaa, # Rezist – Miscarea Sorosit – Gulenist – Globalista, e pe alta descendenta genealogica, alta inginerie de LABORATOR. Si, disputa intre descendenti se da pe teritoriul Daciei Mari, arealul edenic Gradina Maicii Domnului. Eeeee, gandim!

  • G – COMPAS – ECHER;
    CH – METAN – HIDROCARBURA – MATERIE ORGANICA – EFECT DE SERA – INCALZIREA ATMOSFEREI TERESTRE;
    Q – REGINA;
    IACA, ARHITECTURA LA NIVEL TERESTRU. PAI, MAI TINE FIGURA?! PRIN UNIVERS CUM AR TREBUI SA FIE, PE FONDUL GEOMETRIEI SACRE?!
    … LEGEA BINELUI …

  • Se impune schimbarea arhitecturii terestre. Operatiunea “Transcendere”. Macar incercat. Un pas de pe Pamant, mii, milioane, miliarde de pasi din Univers. In sec XXI este imposibil sa nu se gaseasca solutia potrivita in context!

  • DESFIINTAREA DNA cu predarea dosarelor in curs de cercetare, spre DREAPTA SOLUTIONARE in context GEO politic, climatic, magnetic, strategic.
    Regandire, reformare, revizuire la toate niv, structuri, departamente, organizatii, parteneriate, aliante, functie de SCHIMBARILE LA ORDINEA ZILEI.
    Nu observati ca nu mai avem ce respira? Aer, aer, aer!

  • …interceptati 300 000 cetateni britanici, in abs. unei miscari #rezist … pai, motivat de faptul ca nu toti cetatenii de pe teritoriul M Britanii sunt … BRITANICI! Dac’ coroboram cu unele planuri, agende, pe fondul globalizarii, metisarii, multiculturalizarii, lgbtq-izarii, neo – XYZ, strategiilor migrationiste, consecintelor efectului de sera …?!

  • cu #rezist viata oamenilor este mai buna?! c/val. utilitatilor, a resurselor, zacamintelor apartinand teritoriului tarii noaste exprima pragul de bun simt?! c/val. dobanzilor, ratelor, a spezelor bancare, impozite si taxe?! cuantumul sanctiunilor?! A militat # … pentru stabilitate, normalitate, investitii obiective, sustenabile, durabile, pt respectarea atributelor constitutionale apartinand statului de drept suveran, independent, national, unitar si indivizibil?! Pentru consfintirea apartenentei si identitatii neamului, pentru aflarea adevarului, istorie curata, principii de viata sanatoase, reforme compatibile cu structura identitara, legi drepte, valori spirituale, fundamentale existentei vietii pe Pamant?!
    Dimpotriva. # Rezist – expresia unei opozitii de fatada. Diversionista. Neproductiva. Inginerie de LABORATOR.
    Cu # … se intretine haosul – tinta investitorilor straini amatori de profit externalizat dupa reglementari de “STAT IN STAT”.