Politică

Duşmanul neamului nostru ne atacă biserica continuu şi se străduie să o compromită în ochii poporului

2-640x480E drept ca ni se arunca zilnic exemple dintre cele mai oribile despre ceea ce fac unii prelati dar tocmai aceasta incidenta a cazurilor prezentate aproape zilnic de cate vreun post de televiziune sau de vreo publicatie scrisa sau online ne face sa suspectam daca nu cumva unele dintre aceste cazuri nu doar ca sunt cautate ci uneori chiar si provocate.

Este deja o campanie de propaganda vizibila si murdara impotriva religiei. Exista si derapaje in randul preotimii, nu avem cum nega aceste lucruri evidente, dar despre zecile de mii de preoti si monahi cu har, care sunt implicati in sute de proiecte sociale nu vorbeste nimeni, pe cand propaganda negativa impotriva religiei aproape ca nu lipseste de la nici un asa zis buletin de stiri.

In cei mai crunti ani ai stapanirii bolsevice si criminale din Romania, primele victime “ideologice” au fost bisericile, pe care ori le-au daramat ori le-au profanat transformandu-le in cladiri cu alt uz, de cele mai multe ori unul cat mai jignitor, sau in cel mai bun caz lasate in paragina sa se autodistruga sub actiunea nemiloasa a vicisitudinilor vremii.

Duşmanul de moarte al neamului nostru ne atacă biserica continuu şi se străduie să o compromită în ochii poporului.

De ce? Pentru ca la biserică găseşti multe, în primul rând înţelepciune, dar ei vor vor să ducem o viaţă neînţeleaptă, bezmetică şi în final degradantă uman şi existenţial, să ne irosim să ne epuizăm şi să scape de noi ca neam de pe teritoriul nostru strămoşesc, nu diferit de modul in care au acţionat asupra populaţiei băştinaşe, indiene cum li se zice, în SUA dar si cu multe alte popoare.

La biserică găsim îndemnuri la chibzuinţă, echitate şi echilibru dar duşmanul vrea să ne luam după mesajele ce le transmite prin emisiunile lui de televizor, ziarele lui, revistele lui, care ne îndeamnă la nechibzuinţă, la dezechilibru, la glorificarea inechităţii şi a excesului senzorial şi material cu consecinţa degradării propriei vieţi şi a vieţii neamului.

Câtă în înţelepciune pentru propria viaţă dar şi întregii societăţi în acest citat din Biblie înscris pe peretele Bisericii Pitar Moş în Bucureşti. Duşmanul vrea ca noi sa nu mai ajungem sa citim aşa ceva.

În 1989, prin asasinarea capului statului şi a 1,100 de patrioţi, străinii au acaparat funcţiile de conducere în stat, au blocat accesul patrioţilor la aceste funcţii şi folosesc statul împotriva neamului nostru pe toate planurile. Patrioţii din instituţii se opun si acesta este unul din motivele pentru care duşmanul nu are succesul plănuit.

În istorie, în timpuri de restrişte, când statul, nu şi-a îndeplinit atribuţiunile faţă de popor din motiv că a fost capturat de cotropitori, biserica a substituit statul în domeniile esenţiale. Eminescu a observat corect când a spus că

“Biserica este mama poporului român” întrucât estre singura instituţie care are continuitate de 2000 de ani, altele mai vechi fiind doar cultura şi tradiţiile populare.

Ştiind importanţa bisericii pentru stabilitatea şi supravieţuirea neamului nostru pe acest teritoriu, după ce ne-a luat statul şi l-a transformat în armă împotriva noastră, străinii atacă cu foc încrucişat biserica atât ca instituţie dar şi însăşi baza ortodoxiei, pentru a construi o prăpastie cât mai mare între biserică şi popor cu scopul final de a lăsa neamul român şi fără acest sprijin.

Autor: Adrian Grigoriu

Sursa: Glasul Moldovei- blog nationalist

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Daca nu erau pupatorii de moaste,acum colonizam alte planete.
    Ei ne trag in jos, ne persecutau si torturau daca nu faceam cum ziceau pe vremuri, ne considerau eretici.
    Datorita lor, lumea e inca primitiva.

  • Atunci cand bierica va fi cee ce trebuie cu adevarat sa fie, respectiv o aparatoare a drepturilor si libertatilor enoriasilor , un exemplu de bunatate si milostenie, atunci si poporul o va respecta cum se cuvine. Cum sa respecti acesta institutie, cand la tot pasul rasar bierici, insa niciodata scoli, gradinite, spitale, aziluri, construite din banii BOR ?

  • Eminescu ca si Creanga a vorbit numai de rau biserica. Eminescu a fost printre primii care au sesizat ruptura dintre popor si biserica. Poporul se inchina la Dumnezeu conducatorii si asa zisii slujitori ai Domnului se inchina la biserica. De ce in facultatile de teologie si seminarii a fost scoasa din materia de studiu a Pidalionului-Cirma Bisericii Ortodoxe. Biserica este de vina pentru lipsa de responsabilitate a societatii noastre. Cind ei gresesc nu vedem sa fie aplicate imediat legile din Pidalion ci ni se spune ca pe ei ai judeca Dumnezeu. Daca biserica nu-si respecta propriile legi ce am putea invata de la ea? Conducatorii tarii sint la fel ca biserica iresponsabili. Daca biserica ar fi avut vreo legatura cu Dunezeu s-ar fi rugat asa: Faca-se voia Ta Doamne in tot ce facem noi , cjiar si impotriva vointei noastre. Nu de alta dar ei zic ca si-au inchinat viata Domnului si pentru asta trebuie ca Domnul sa faca ce vor ei.

  • de la un timp, apare tot mai des in texte si articole o mare manipulare: “2000 de ani de camd biserica…”

    de ce aprobati astfel de minciuni ?

    Da ca va uitati de situl patriarhiei, sau in orice carte de istorie, o sa gasiti ca biserica ortodoxa romana este recunoscuta de mai putin de 150 de ani, iar inainte NU ERA ROMANA !

    acum 2000 de ani aici traiau dacii, iar ei avau alta religie, mai aproape de cursul firesc, mai naturala decat minciunile astea evreiesti amestecate ….

  • COMENTATORILOR DE MAI SUS:
    Nu stiu cati dintre voi cunosc cu adevarat invataturile crestine, nu stiu cati dintre voi stiti ca aparitia crestinismului a creeat premizele nasterii Umanismului. Una dintre cele mai importante invataturi ale lui Iisus, “sa-ti iubesti aproapele cum te iubesti pe tine” este esenta convetuiri sociale din ultimile secole. Nu poti sa te gandesti la evolutiile viitoare ale civilizatiei pamantene facand abstractie de influenta crestinismului la dezvoltarea libera a gandirii si convetuirii sociale moderne. Un exemplu concludent in acest sens este sa facem o paralela intre Tarile preponderent musulmane si cele crestine.

  • Sa vedem:
    1. “… colonizam alte planete.
    Ei ne trag in jos..”
    Comentariu: Cand te crezi un nimic in Univers, crezi ca poti merge in alta parte… sa (Ha,Ha!) colonizezi – asa spune?
    Sa imprastii ceva din colon, poate!
    Probabilitatea de a mai exista un loc unde viata sa fie posibila, ca pe Pamant este mai mica decat proportia unui atom in masa (numarul) total de atomi din Univers… din ce sa fie facut “locul” bun de colonizat… si unde ar fi posibil asa ceva?
    Da, te “trag” in jos, adica iti deschid ochii sa intelegi in ce lume traiesti, sa “fii cu picioarele pe pamant”…
    2. “… bierica va fi cee ce trebuie cu adevarat sa fie, respectiv o aparatoare a drepturilor si libertatilor enoriasilor…”
    Comentariu: poate in organizatia pe care vrei sa ti-o faci…
    Nu ai inteles nimic despre ce este si ce face… Biserica!
    Confunzi o “stare” cu o “idee”, respectiv Biserica – grup traitor in consens, cu o institutie – creatie omeneasca mpentru a ascunde grupul “ales” de ochii “prostimii” cand minte si fura “cu acte”.
    —–
    MAi, dar chiar nu vedeti cum se numeste site-ul: GANDESTE!!!
    Voi procesati dar nu discerneti, nu naveti nici o indoiala ca eficient si normal nu inseamna si “bine” in orice conditii…

  • Biserica s-a compromis singură în ochii poporului prin comportamentul nedemn și hulpav al preoților și conducătorilor lor.

  • Religiile au apärut datoritä fricii oamenilor de necunoscut, de viatä si mai ales de moarte. Insä ele au fost si sunt in mare mäsurä un mijloc de manipulare, de pe urma cäruia se câstigä GRAS. Cu muncä infimä, iei si de la viu si de la mort, färä jenä. Fara religii viata ar fi mai frumoasa!

  • Cum spune in text : Daca institutiile statului nu isi fac datoria, e treaba bisericii sa preia conducerea. Cum le mai place la popi sa fie la putere, si sa conduca ei, sa stoarca poporul si de ultima picatura de vlaga. Daca ar fi dupa ei, ar dsfiinta statul, care oricum e vicios, si ar conduce numai ei, care ar fi niste virtuosi

  • Biserica Ortodoxa este singura institutie crestina care si-a permis sa ia in SCLAVIE un POPOR intreg:poporulROM.tIGANII AUMUNCIT PE GRATIS,AU FOST VANDUTI CU ACTE(in Academia Romana exista actele de vanzare a tiganilor de catre episcopi si preoti).
    Biserica a inselat LUMEA.