Politică

După Egipt urmează Turcia? Pe când România?

egipt-lovitura-de-stat-militaraLovitura de stat militară din Egipt era foarte previzibilă. După căderea dictaturii lui Mubarak în urma „primăverii arabe”, ca urmare a alegerilor libere, la putere a venit un partid islamist „Frăţia Musulmană”. Liderul acestei organizaţii politico-religioase, după model iranian, a fost Morsi, care a fost ales de către egipteni preşedinte. „Frăţia Musulmană” a aşteptat 80 de ani de la înfiinţare pentru a reuşi abia în 2012 să câştige puterea în Egipt. Frăția Musulmană este o mișcare transnațională islamistă înființată în 1928 în Egipt de către Hassan al-Banna și de 6 angajați ai Societății Canalului de Suez din Ismailia, Egipt, ca reacție față de imperialismul britanic din Egipt și căderea Imperiului Otoman. Este cea mai veche și cea mai mare organizație politică musulmană din lume. Țelul declarat al organizației a fost „introducerea legii lui Allah în țară”. Crezul mișcării este: „Allah este adevărul nostru suprem, Profetul este conducătorul nostru, Coranul este legea noastră, lupta este drumul nostru.” Câştigarea alegerilor de către islamişti a enervat cercurile politice americane, liderii NATO şi armata egipteană care s-a constituit în garantul laicităţii şi a apărării intereselor SUA şi a Israelului în Egipt de-a lungul anilor.

În anii 60 „Frăţia Musulmană” era să câştige puterea prin alegeri libere, dar în urma unei lovituri de stat militare orchestrate de Anglia şi Israel, aceasta a fost interzisă şi liderul ei Hassan al Banna asasinat. De atunci a început un război urban de gherilă cu asasinate reciproce, care a culminat cu asasinarea preşedintelui Anwar Sadat. Era evident că SUA, Israel şi UE nu vor permite constituirea unui stat islamist în Egipt.

Pe de altă parte, populaţia laică egipteană cu acces la internet, facebook, twitter şi consumerismul occidental nu dorea introducerea legii islamice Sharia, care întorcea Cairo în evul mediu. Aşa că protestele finanţate de occidentali în piaţa Tahir au avut succes. 22 milioane de egipteni au semnat o petiţie de demitere a preşedintelui Morsi. Femeile care nu doresc să poarte burka au fost în fruntea nemulţumiţilor. Atât a  aşteptat armata, ca şi garant al laicităţii şi al intereselor americane, să intervină în forţă.

Preşedintele Egiptului, Mohamed Morsi, a fost plasat în arest la domiciliu, afirmă surse citate de ABC News. Surse citate de Televiziunea publică egipteană afirmă că armata a intervenit pentru securizarea instituţiilor principale imediat după expirarea ultimatumului. Armata egipteană i-a comunicat preşedintelui Mohamed Morsi la ora 19.00 (20.00, ora României) că nu se mai află în funcţie, afirmă surse citate de ziarul Al-Ahram. Mohamed Morsi a declarat că planul prezentat de armată este o “lovitură de stat care conţine toate elementele”.”Preşedintele îndeamnă egiptenii să opună rezistenţă în mod paşnic acestei lovituri de stat militare, aşa cum va face şi el”, a declarat un consilier al acestuia. “Armata nu are nicio autoritate pentru a lua astfel de hotărâri”. “Este o lovitură de stat care conţine toate elementele”, a declarat Morsi pe Twitter. Lumea occidentală a aplaudat lovitura de stat militară pentru că le apără interesele, deşi încalcă preceptele democratice, Morsi şi „Frăţia Musulmană” fiind la putere pe calea alegerilor libere.

Acelaşi scenariu se pare că se repetă în Turcia. Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării de orientare islamistă a premierului Erdogan a ajuns la putere în urma alegerilor democratice libere. Încercarea de islamizare a societăţii turce şi eliminarea influenţei americane i-a enervat pe liderii occidentali. Mai mult zeci de generali turci au fost închişi pentru instigare la lovitură de stat. Şi în Turcia de la Kemal Ataturk armata este garantul laicităţii şi apărătoarea intereselor occidentale în Turcia. Aici, armata turcă a fost anihilată de Erdogan, iar occidentalii se folosesc de ong-uri finanţate de Soros pentru mega-demonstraţii în Piaţa Taksim în vederea căderii guvernului islamist. Ceea ce se întâmplă în Egipt este un exemplu şi pentru Turca pentru ca armata turcă să preia puterea să reintroducă statul laic şi să fie apărate interesele economice americane.

În România o lovitură de stat similară celei din Egipt sau Turcia ar fi imposibilă pentru restaurarea ordinii şi arestarea politicienilor corupţi, care au înfeudat naţiunea intereselor marilor companii. Ţara noastră aproape că numai are armată, iar ceea ce a rămas este integrată şi subordonată comandamentului american NATO de la Bruxelles. În România un nou mareşal Ion Antonescu care să introducă odinea şi disciplina în societate şi să oprească furturile de la guvern şi din parlament şi să protejeze aurul şi bogăţiile subsolului în faţa intereselor companiilor multinaţionale e o utopie. Româna este condamnată să devină un judeţ sub-colonial intereselor americane şi o păpuşă marionetă trasă de sforarii de la Bruxelles.

Foto: Agerpres/AP

Autor: Ionuţ Ţene

Sursa: napocanews.ro

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Deci condamnarea noastra a trecut de toate fazele procesuale care i-ar putea schimba sentinta, Este efectiv definitiva si executorie. Asa incat felicitandu-ne ca pana a trecut de toate fazele in care se mai putea face recurs noi dormeam pe noi si ne lasam leganati de Felix si visam ca scaparea ar fi plecarea lui Basescu, el singur fiind sursa tuturor relelor si nu ei toti cei care au infeudat in 23 de ani Romania si au rapus-o economic, cultural, educational, spiritual-crestin, nu ne ramane decat sa rabdam ce ni se intampla si, vorba ceea … ciocul mic sa nu se supere sultanii de la Inalta Poarta belgiana ca dracu ne ia.

  • e preferabil sa traiesti intr-un “judet sub-colonial” condus de la Bruxelles sau de aiurea decat intr-o tara care se conduce dupa o lege medievala iar cui nu-i place poate uza de dreptul de a pleca acolo . Patria ubi bene et ubi bene ibi patria daca nu stiati inca !

  • Avem doar ceea ce meritam.Nimic mai mult,nimic mai putin.Daca cineva crede ca lumea e condusa de niscai comisari rosii de la Bruxxelles, Washington, Moscova sau de aiurea ,dupa parerea sfintilor parinti,se inseala amarnic. Lumea este facuta din nimic de Dumnezeu,iar Cel ce a facut-o n-o lasa in deriva la cheremul unora sau altora, ci prin pronia divina o carmuieste. Daca noi nu intelegem ca de fapt avem ceea ce meritam ,ba chiar mult mai mult si mult mai bine decat meritam ,e problema noastra. Rugaciunea si faptele noastre morale schimba lumea in bine prin Pronia divina si nu revolutiile, revoltele si uciderile dintre frati.Acestea pot atrage doar dreptatea lui Dumnezeu dar cu multa multa mare si bogata mila. In loc sa ne fi omorat conducatorii sau sa-i hulim,toti cei care ne declaram crestini din Romania ar trebui sa ne rugam ca Dumnezeu sa lumineze mintile celor ce conduc aceasta tara si sa faca tot lucrul bun si de folos poporului pe care vremelnic il conduc.

  • Mai alarmistilor agitati,in loc sa procedati ca noi sa treziti Natiunea la dezastrul care ne paste,voi doar va agitati steril ca in povestea cu drobul de sare.Intrati pe blogul nosatru si hai sa facemCEVA.

  • Pentru Romania nimic nu s-a schimbat de 2000 de ani incoace, decat orasul la care dam tribut: Roma, Constatinopol, Bruxelles…probabil Washington sau cine stie Pekin?
    Pentru celelalte tari nu sunt de acord, iar autorul acestui articol se demasca ca fiind un extremist nationalist-legionar…atata timp cat pare sa le dea dreptate islamistilor care incalca drepturile omului invocand legea Coranului. Din pacate acesta nu este un articol jurnalistic obiectiv ci doar parerea cuiva care incita la lupta in mod public, nefacand altceva decat sa manipuleze in acelasi mod in care cei amintiti de el manipuleaza masele contra convingerilor lui. Si sa fiu al naibii daca inteleg ca NU armata lui Erdogan a ranit fetita unei bune prietene de-a mea din Turcia…atunci cum naiba armata a fost anihilita de Erdogan si lupta pentru laicizare?