Politică

Dovada despre cum Guvernul Cioloș v-a mințit în legatură cu “Cumințenia Pământului”

27 august 2016: “Continuă colectările. Procesul de subscripţie publică încă nu este finalizat. Vom intensifica activitatea. Avem câteva acţiuni prevăzute pentru perioada imediat următoare”, a spus premierul. (Vezi aici)

ciolos-cumintenia-pamantului

6 octombrie 2016 “Am avut o primă lectură a unui proiect de ordonanţă sau de modificare a ordonanţei propus de Ministerul Culturii. Probabil că săptămâna viitoare o să vină cu formă finală”, a declarat Dacian Cioloş.(vezi aici)

Guvernul a pregătit, potrivit unor surse guvernamentale, un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede completarea până la 11 milioane de euro, de la bugetul de stat, a sumelor pentru cumpărarea Cuminţeniei pământului şi prelungirea campaniei de donaţii până la 31 octombrie 2019.

22 noiembrie 2016: “Pentru Cuminţenie nu avem baza legală”, a spus ministrul finantelor Anca Dragu, referindu-se la faptul ca nu se pot aloca bani de la buget pentru cumpararea statuii. (Vezi aici)

Pai atunci pe ce baza legala a facut Guvernul respectiva campanie de strangere de fonduri? Ori pe ce baza legala a negociat cu proprietarii?

Deci sa recapitulam:

Ciolos renegociaza (vorba vine) cu proprietarii statuii “Cumintenia Pamentului” sa o cumpere cu 5 milioane de euro mai mult decat era evaluata. Numai un tehnocrat putea obtine un asemenea deal.

Ciolos porneste o campanie nationala de strangere de fonduri, se colecteaza bani de la oameni, de la orfani (aia a fost cea mai sinistra faza), ca acum Guvernul insusi sa spuna ca nu a avut baza legala pentru ce a facut.

Cam ce credeti ca s-ar intampla cu voi daca ati strange bani de la oameni fara baza legala?

Iar Guvernul acesta mai vrea sa fie inca la putere in Romania? Ba inca se gasesc doua partide iresponsabile care propun inca un guvern Ciolos dupa alegerile parlamentare?

Pentru aceasta iresponsabilitate Ciolos ar trebui sa isi dea demisia.

Autor: Chris Terhes

Sursa: Chris Terhes