Politică

Dorel Vişan: Un popor care îşi pierde identitatea este mai uşor de lucrat la gazele de şist

visanActorul Dorel Vişan a vorbit în cadrul emisiunii Jocuri de putere de la REALITATEA TVdespre valorile României.

“Nu manelele sunt de vină, ci noi. Manelele pot să fie nişte cântece chiar frumoase. Noi am inversat valorile, pentru că nu mai avem preocupare culturală. Un popor care îşi pierde identitatea este mai uşor de lucrat la gazele de şist”, a spus actorul.

“Nu manelele sunt de vină, ci noi. Manelele pot să fie nişte cântece chiar frumoase. Noi am inversat valorile, pentru că nu mai avem preocupare culturală. Ne-am modernizat şi în cultură. Dorel Vişan: “Un popor care îşi pierde identitatea este mai uşor de lucrat la gazele de şist!”, a spus actorul.

“La noi se vede deja sufletul mic al românului. Valorile nu sunt decât plăcerea şi folosul. Nu mai ducem viaţă morală. Compasiunea nu mai există, chiar dacă toţi se îngrămădesc să meargă la biserică. Biserica nu mai este spaţiul acela pe care l-a lăsat învăţătura lui Iisus. Noi ducem o viaţă greşită din toate punctele de vedere, omul modern nu se mai poate defini, l-am părăsit pe Dumnezeu. Şi ce i-a dat Dumnezeu? O libertate cu care nu mai ştie ce să facă. Exact asta facem şi noi românii”, a mai spus Dorel Vişan.

Actorul s-a arătat nemulţumit de faptul că nu sunt promovate valorile în România. “Sunt modele, dar nu sunt scoase în evidenţă”, a spus acesta.

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Trist, dar adevărat.
    Trist este pentru că oamenii refuză adevărul. Adevărul supără, enervează, deci trebuie suprimat, împreună cu cei care îndrăznesc să-l mai spună. Dacă ai ceva de spus, trebuie să cosmetizezi, să fii trendy, să adaugi şi puţin mov. Din care, cei care mai au un dram de răbdare să te asculte, vor vedea doar movul.
    Adevărat este pentru că e evident, nici nu mai trebuie demonstrat. Suntem, până la gât, într-o mlaştină. Nu mai avem repere, nu mai avem orizont, busola ne-a fost furată sau am lăst-o la amanet, pentru a ne rostogoli datoriile de la o zi la alta.
    Păcat, păcat, păcat / De sângele vărsat.

  • Nu noi am inversat valorile: ele ni s-au inversat de catre altii, ale caror valori erau inverse fata de ale noastre. Acest popor a fost mereu asuprit, cu exceptia perioadei in care a trait in monarhie. Epoca monarhiei – 80 de ani numai! – a insemnat racordarea statului roman la modernitatea Europei. Republica – impusa de bolsevici – a rasturnat totul, inclusiv aceste valori!

  • Valorile sunt date de majoritate, fie ca valorile sunt proaste sau bune. omul are dreptate cand spune de valori; atata vreme cat ajung “alesii poporului” pe criterii de cati oameni mobilizeaza si ei o fac nu prin valorea proprie ci prin banii investiti in campaniile electorale, va rog sa nu uitam: nu avem de-a face cu alesi, ci cu investiti. Ori stapanii lor, cei ale carorinterese le apara, sunt cei care i-au numit in partide, pe liste si niciodata noi, cei care completam circul democratic romanesc. Aceleasi probleme erau si pe vremea lui Caragiale si chiar daca nu ne place, Romania a fost condusa in ultimii 300 de ani (sau poate mai bine, vezi Inalta Poarta de la Washington, pardon, Stanbul) doar din afara. Mai putin pe timpul lui Ceausescu, dar are si el pacatele lui mari. Asa ca vrem sau nu, cumva trebuie sa ne gasim identitatea si s-o promovam, asa cum fac alte tari. Nu e simplu si sunt foarte sigur ca vom avea o gramada de greutati, dar eu nu stiu alt drum.