Politică

“DIVIDE ET IMPERA”. Uniunea Europeana numai “uniune” nu mai este. Ministrul ungar de Externe: Premierul croat Zoran Milanovici este “penibil”

eu_cartoonAtitudinea premierului Croaţiei, Zoran Milanovici, în contextul crizei imigranţilor este “penibilă”, consideră ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, citat de MTI.

“Sistemul de imigraţie al Croaţiei s-a prăbuşit într-o singură zi; cu toate acestea, premierul Zoran Milanovici pierde timpul calomniind Ungaria”, a spus Peter Szijjarto.

Zoran Milanovici a criticat politicile Ungariei în materie de imigraţie, explicând că autorităţile croate vor permite trecerea imigranţilor spre Slovenia.

“Zoran Milanovici a lansat atacuri false şi răutăcioase la adresa Ungariei, iar comportamentul său este penibil”, a subliniat Szijjarto, afirmând că autorităţile croate nu au putut gestiona criza imigranţilor nici măcar o zi, citeaza Mediafax.

DIVIDE ET IMPERA – dezbină și stăpânește este o combinație de tactici (politice, militare sau economice) de câștigare și menținere a puterii prin divizarea unei populații în entități mai mici care luate separat au putere mai mică decât cel care își impune voința. Este deseori întâlnită ca o strategie în care grupuri de putere mică sunt împiedicate să se unească și să devină mai puternice, potrivit wikipedia.

Strategia a fost folosită efectiv și eficient de catre administratorii imperiilor vaste, inclusiv de către cei ai Imperiului Roman și cel Britanic, care au „jucat” un trib împotriva celuilalt pentru a câștiga si menține controlul asupra teritoriilor lor cu un număr mic de trupe.

Oare nu se joaca aceeasi carte aici ? Valul de imigranti a creat tensiuni la nivelul Uniunii Europene, ajungandu-se la sicane intre tari vecine si nu numai.

Un alt exemplu este chiar disputa dintre premierul Romaniei, VIctor ponta si acelasi Peter Szijjarto, Ministrul ungar de Externe care spunea:

” Victor Ponta si-a pierdut autocontrolul si, prin afirmatiile sale irationale, jigneste intreaga Ungarie”, a transmis ministrul ungar de externe intr-un comunicat. “Politicienii europeni civilizati nu spun astfel de calomnii necontrolate. Remarcile sale au o singura explicatie: si-a pierdut total sprijinul in politica interna din Romania”, a adaugat seful diplomatiei ungare, potrivit MTI, citata de Agerpres.

Sursa: Descrieri.ro