Cultură și Familie Politică

Distrugerea sistemului energetic românesc e una din “sarcinile” Guvernului de tehnocrați! Ghinion? Sau trădare?

Complexul Energetic Oltenia are un nou membru in directorat: un cetatean german, care lucreaza in Rusia si care a avut activitati in Coreea de Nord, China si Kargazstan

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CEO) a numit in data de 15 iulie un nou membru in directorat, anunta comania printr-un comunicat transmis luni. Noul membru se numeste Klaus Leiders, insa, desi a fost numit in baza OUG 109/2011 privind managementul corporativ, CV-ul acestuia nu este disponibil nicaieri in mod oficial. Insa, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro, Leiders Klaus este cetatean german, detine o firma in Germania prin care ofera servicii de inginerie, iar din 2013 lucreaza pentru o companie miniera din Rusia. In anii trecuti a lucrat in domeniul minier in mai multe tari, printre care si Coreea de Nord si China, dar si in Romania pentru o firma de materiale de constructii din Ploiesti si ca manageri in proiecte in domeniul aurului si cuprului.

Fostul premier îi acuză pe actualii guvernanți că încearcă distrugerea sistemului energetic din România pentru ca țara noastră să importe energie de la alte companii din străinătate:
“La inceputul lui 2012, Complexul Energetic Oltenia era practic in faliment. Prima solicitare a partenerilor internationali catre noul Guvern a fost restructurarea, concedieri colective si reducerea drastica a productiei (ceea ce avantaja evident pe termen lung importurile de energie)!
Am refuzat aceasta strategie de capitulare! Am numit manageri romani cu experienta in domeniu, care au pastrat locurile de munca, au marit productia si au adus societatea pe profit!
In 2015 managerii romani s-au trezit cu dosare penale fabricate si au fost schimbati imediat ce au venit “tehnocratii” (noul Ministru al Energiei a spus ca a primit “ordin” sa faca asta- intre timp judecatorii au decis definitiv ca schimbarea a fost ilegala)!
In 2016, CEO a trecut pe pierdere, se anunta mii de oameni disponibilizati, nu mai sunt bani de salarii si am ajuns sa importam energie din Cehia si Ungaria!
Iar acum in conducere este numit un cetatean german care pana sa ajunga la Gorj a lucrat in Rusia, Coreea de Nord, China?!
Ce credeti ca facea Propaganda Securista daca il numeam eu pe acest domn (nu il cunosc, poate fi bun sau rau, nu asta e subiectul aici)?! Credeti ca se anuntau pe Facebook sa vina protestarii in Piata ca vreau sa vand tara catre Rusia, Coreea de Nord, China?! Se sesizau procurorii sa ii faca repede un dosar penal?! Pregatea PNL Gorj o greva a minerilor contra Guvernului?!
Din pacate, distrugerea sistemului energetic romanesc este una din “sarcinile” Guvernului de tehnocrati! Au fost blocate toate investitiile in modernizare sau productie, au fost schimbate conducerile cu oameni numiti de “Sistem”, am inceput sa importam energie! Cand vor pleca in decembrie tehnocratii vor primi un “bonus” de la sefii lor care i-au numit aici – iar romanii vor ramane sa plateasca pretul!
Ghinion? Sau tradare?”

Administrația Fondului de Mediu a amendat Complexul Energetic Hunedoara cu 740 de milioane de lei pentru că nu a achiziționat la timp certificatele pentru emisiile de carbon aferente anului trecut. Amenda a fost primită pentru că Ministerul Energiei și managerii CEH nu au găsit soluții pentru ca societatea să dispună de aproximativ 45 de milioane de lei pentru a cumpăra, până la 30 aprilie anul curent, certificatele de carbon de care avea nevoie, potrivit www.glasul-hd.ro.
Pe 7 ianuarie, Complexul Energetic Hunedoara intrase în insolvență, acumulând datorii de peste 1,5 miliarde de lei. În urma aplicării acestei amenzi, datoriile CEH cresc la peste 2,2 miliarde de lei.

Nu este prima amendă de acest fel primită de Complexul Energetic Hunedoara. Anul trecut, compania a mai fost amendată cu 538 de milioane de lei, după ce un ajutor de stat destinat rezolvării situației a fost acordat cu întârziere și nu în cuantumul aprobat de Bruxelles. Potrivit www.glasul-hd.ro, administrația CEH intenționează să conteste în instanță amenda de anul acesta, șansele de câștig fiind aproape nule.

sursA: activenews.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ce este daunator si neprofitabil trebuie inchis. Nu jumulesti o tara pentru a se bucura de venituri masluite Sova & Ponta si alti excroci.

  • @ioan. Esti un bou.Mai bine taci,sclavule.De la nivelul tau nu poti pricepe ce se intampla cu adevarat in Ro.Tara asta a fost pusa in genunchi din cauza javrelor ce tot hamaie la orice miscare.Un toiag bun trebuie aplicat pe spinarile voastre pentru a le inmuia bine si a va dezvata sa latrati aiurea.

  • De-acord cu inchiderea a ceea ce este daunator si neprofitabil, insa ce punem in loc? O tara se jumuleste prin reprezentantii sai legali situati in pozitii “cheie”, fapte probate, de altfel; in absenta unor alternative de interes national, varianta ” sa luam ptr noi” in maniera Sova&Ponta etcetc samd a generat starea de colaps pe care o traim prin toti porii, in deruta, confuzie. De socuri electrice e nevoie pt resuscitare…defibrilator!

  • ne-au santajat, corupt, momit, invrabit unii impotriva altora, bagat la zdup, scenarite spre deliciul monstrilor, fir-ar sa fie…