Politică

Director executiv Transparency International: “Daca mai exista respect pentru tehnocrati, cer premierului retragerea doamnei Guseth”

alistar1Victor Alistar, director executiv Transparency International si profesor la SNSPA a scris pe Facebook :

“Am văzut acum 5 minute ca premierul desemnat Dl. Dacian Cioloș refuza sa o retragă pe doamna Guseth de la Ministerul Justiției.

Il rog pe premier daca mai are o urma de respect pentru noțiunea de tehnocrat si pentru pregătirea pe care au dovedit-o unii dintre membrii echipei propuse sa o retragă pe doamna Guseth care nu se califica prin nimic din activitatea si pregătirea ei pentru acest portofoliu.

Balansarea politica evidentă si atacul la persoana practicat unidirecțional nu-i dau statura morala sa fie nici măcar un politruc echidistant intr-un guvern tehnocrat.

Cetățenii au dreptul la o justiție funcțională mai mult decât are o persoana fără pregătire de specialitate ambitia de preamărire.

Daca premierul nu o retrage pe Dna Guseth atunci cer Parlamentului ca un simplu cetățean sa dea aviz negativ ca o forma de respect pentru cetățeni si justițiabili.

Daca nici asta nu se întâmpla sper ca oamenii de onoare cu merite profesionale pe care nu le va lua nimeni si care au fost propuși in aceiași echipa nu se vor așeza la aceiași masa cu un asemenea compromis cu ideea de tehnocrații si profesionalism.

Trebuie sa fie o măsura in toate.”

Sursa: Radu Tudor

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Jegosul dna trebuie ras de pe statele de plata ale PNL-PDL, e prea transparent si se scuipa singur.
    Parasuta de Guster sau cum naiba o cheama pe zdreantsa asta fara cuvunte la ea, ar face bine sa se sinucida tinindu-si respiratia puturoasa.
    De-alde astia va conduc pe voi? Sa va fie de bine,si sa muriti in chinurile alese!