Politică

Diplomați în MAE fără concurs, promovați apoi în diferite funcții diplomatice să reprezinte România!

mae-1449069780STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia unor informații extrem de importante din Ministerul Afacerilor Externe. În condițiile în care există un conflict între instituția prezidențială, reprezentată prin Klaus Iohannis, și deținătorul portofoliului ministerial, Lazăr Comănescu, după ce președintele l-a numit ambasador la Londra pe Dan Mihalache, trebuie să punctăm faptul că există multe critici la adresa oamenilor din MAE. România are atât de mulți ambasadori în lume, dar, cu toate acestea, celebra sintagmă că sportul sau alt domeniu e cel mai bun ambasador, e încă valabilă, din nefericire. Relațiile economice ale României cu țările în care avem ambasadori nu sunt deloc fructificate cu ajutorul personalului MAE. Dimpotrivă!

Poate acesta e un motiv pentru care președintele Iohannis a numit ambasadori, în anumite țări, oameni care nu erau din MAE, el neavând încredere în modul în care se fac promovările în minister.

Cel mai recent scandal pe care STIRIPESURSE.RO vi-l expune face referire la modul în care se pătrunde în MAE. Oameni cu influență, din lumea politică sau administrativă, ajung diplomați fără a da concurs, iar apoi sunt promovați în diferite funcții diplomatice. Apoi, ne mirăm de ce România e atât de prost văzută și de ce nu reușim să avem conexiuni în străinătate. Tocmai pentru că promovările nu se fac pe baza priceperii, ci a relațiilor.

Pentru început, prevederea din statului MAE prin care se fac angajările în minister.

Statutul Corpului diplomatic şi consular al României prevede foarte clar, chiar la art.1, punctul b, că”membrii Corpului diplomatic şi consular sunt diplomaţi de carieră şi au un statut socioprofesional specific.”

Apoi, în art.7, este menţionat că ”Gradul diplomatic de ataşat sau gradul consular de agent consular se acordă candidaţilor care au promovat concursul de admitere în Corpul diplomatic şi consular al României.” În privinţa obţinerii gradelor consulare în art.9 se menţionează: ”Promovarea în grad diplomatic sau consular se face pe baza îndeplinirii condiţiilor de stagiu…

Misiunea in exterior dureaza, de regula, 4 ani cu posibilitatea de prelungire, o singura data, cu inca un an. Pentru tarile cu clima dificila postul este de 3 ani.

Detasarea a fost gandita doar pentru o anumita categorie de persoane, respectiv cei cu atributii speciale si e normal sa fie asa si nicidecum pentru MAI, SRL, rude, pile, oameni politici, etc.

Concurs de admitere în Corpul diplomatic şi consular al României în anul 2016: http://www.mae.ro/node/35619

1. Cristian Căpățână, transferat de la Interne-DGA, a ajuns direct CONSUL la Milano cu tot cu sotia, care lucreaza si ea acolo.

2. ELENA MADALINA CIOCANEL e consul, rechemata de la ROMA, se pare, la interventia fostului ministru Andrei Marga. A ajuns consul, tot in Italia, la MILANO.

3. IULIA ADRIANA CUPSA-KISELEFF, din consilier local PSD Beclean, a ajuns vice-consul la TORINO, iar acum, la 2 ani distanta, consul la MILANO, fara concurs.

4. Carmen Liliana Iacob, fosta Dinu, consul la Catania

5. Sotul, IOAN IACOB, este si el consul. Este deja cunoscut ca familia DINU, in curand ,poate cere cetatenia italiana (Tiberiu Dinu, consul general Torino).

6. Sabina Madalina SOMACESCU, CONSUL, direct din Gorj, a ajuns la Torino, fara concurs. Conform surselor noastre, se pare ca mama ei, de profesie avocat, este apropiata PSD.

7. Consul la Bologna, TOSCUTA ROMULUS CATALIN, direct de la rutiera, IPJ VRANCEA.

8. La TRIESTE este dl fost economist la Washington, actualmente consul, nasul LAURENTIU BABEI cu finulCALIN MIHAIL BICHIS, tot CONSUL, cu legături în PSD.

9. GELU OLTEAN, fost sef DGIPI, rechemat pentru ca i-ar fi facilitat accesul unui interlop in Ambasada Romaniei la Roma, la vizita premierului TARICEANU, s-a reintors, tot la ROMA, MINISTRU CONSILIER.

10. LAURA MIHAELA MOISE facuta CONSUL din personal administrativ la Istanbul, transferata cu sotul sau,LUCIAN STANICA, tot CONSUL, prin transfer direct de la Istanbul și Munchen.

Dna Moise candideaza acum, in 2016 la cativa ani distanta, sa devina, legal, diplomat.

11. Dan Costinas, referent principal, tranferat direct din Spania la Munchen, fara concurs si fara sa stea minimum un 1 an in tara, provenit de la Guvern.

12. Roxana Hodorogel Consul, transferata tot fara concurs, de la Berlin la Munchen, si tot fara sa stea acasa minimum un an.

Candideaza acum in 2016 sa devina legal diplomat.

13. Consul Valentin Cristian Florica, la Bonn, prin transfer direct de la Istanbul.

14. Administrator pensionar angajat pe plan local, tatal lui Florin Gratian Parvu, director MAE.

15. Mihaela Sakizlian de la MAI, fost atasat de interne la Bonn, transferata fara concurs, pe un post de Consul

la Berlin.

16. Alexandru Opaschi, consul Istanbul, de la Interne, fara concurs.

17. Alin Gabriel Constantin, consul Egipt, diplomat fara concurs, facut din angajat pe plan local.

18. Gratiela Belet a dat concurs pentru postul de functionar consular din postura de sotie insotitoare direct de la Ankara sau a fost angajata in vederea luarii examenului. Nu a stat 1 an acasa.

19. Andreea Saguna, de la Directia Comunicare, fara concurs.

20. Geanina Boicu, consul general Barcelona, din presedinte PSD Diaspora.

Vă prezentăm și modul legal prin care se fac angajările și promovările în MAE:

Gradele şi funcţiile diplomatice sau consulare.

Modul de acordare, echivalare şi păstrare a acestora

SECŢIUNEA 1

Gradele diplomatice sau consulare

Art. 4. – Membrii Corpului diplomatic şi consular al României pot dobândi următoarele grade:

a) gradele diplomatice:

– ambasador;

– ministru plenipotenţiar;

– ministru-consilier;

– consilier diplomatic;

– secretar I;

– secretar II;

– secretar III;

– ataşat diplomatic;

b) gradele consulare:

– consul general;

– consul;

– viceconsul;

– agent consular.

Art. 5. – Membrii Corpului diplomatic şi consular al României ocupă, în administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe şi la misiunile diplomatice şi oficiile consulare, funcţii diplomatice şi consulare echivalente gradelor diplomatice sau consulare pe care le deţin.

SECŢIUNEA a 2-a

Modul de acordare, echivalare şi păstrare a gradelor diplomatice sau a celor consulare

Art. 6. – (1) În cadrul Ministerului Afacerilor Externe funcţionează Comisia pentru acordarea gradelor diplomatice şi consulare. Comisia propune acordarea gradelor diplomatice sau consulare la admiterea în Corpul diplomatic şi consular al României şi pentru promovarea în grad diplomatic sau consular.

(2) Organizarea şi funcţionarea comisiei prevăzute la alin. (1), inclusiv criteriile privind selecţionarea pentru admiterea la Academia Diplomatică, pentru promovarea în grade diplomatice şi consulare şi la alte concursuri pentru admiterea în Corpul diplomatic şi consular al României, se stabilesc prin ordin al ministrului afacerilor externe.

(3) Acordarea gradelor diplomatice şi consulare se face prin ordin al ministrului afacerilor externe, cu excepţia gradului diplomatic de ambasador, în limita numărului maxim de funcţii diplomatice şi consulare aprobate.

Art. 7. – Gradul diplomatic de ataşat sau gradul consular de agent consular se acordă candidaţilor care au promovat concursul de admitere în Corpul diplomatic şi consular al României.

Art. 8. – Organizarea şi funcţionarea Academiei Diplomatice a Ministerului Afacerilor Externe sunt stabilite prin hotărâre a Guvernului.

Art. 9. – (1) Promovarea în grad diplomatic sau consular se face pe baza îndeplinirii condiţiilor de stagiu prevăzute la art. 13, a evaluării activităţii desfăşurate şi a calificărilor obţinute la Academia Diplomatică sau la alte instituţii de formare profesională, din ţară sau din străinătate.

(2) Cu ocazia Zilei Diplomaţiei Române, ministrul afacerilor externe, prin derogare de la prevederile alin. (1), poate promova în grad diplomatic sau consular, membri ai Corpului diplomatic şi consular al României cu rezultate deosebite în activitate, cu îndeplinirea a jumătate din condiţiile de stagiu, aşa cum sunt prevăzute la art. 13.

Art. 10. – Gradul diplomatic de ambasador se acordă prin decret, de către Preşedintele României, la propunerea ministrului afacerilor externe.

Art. 11. – Celelalte grade diplomatice sau consulare se acordă prin ordin al ministrului afacerilor externe, la propunerea Comisiei pentru acordarea gradelor diplomatice şi consulare.

Art. 12. – Ministerul Afacerilor Externe este singura instituţie care acordă grade diplomatice şi consulare, cu excepţia gradului de ambasador.

Art. 13. – Stagiul pentru promovarea în grad diplomatic sau consular este:

a) pentru gradele diplomatice:

– 2 ani, de la ataşat diplomatic la secretar III;

– 3 ani, de la secretar III la secretar II;

– 4 ani, de la secretar II la secretar I;

– 3 ani, de la secretar I la consilier diplomatic;

– 4 ani, de la consilier diplomatic la ministru-consilier;

– 2 ani, de la ministru-consilier la ministru plenipotenţiar;

b) pentru gradele consulare:

– 4 ani, de la agent consular la viceconsul;

– 4 ani, de la viceconsul la consul;

– 4 ani, de la consul la consul general.

Art. 14. – (1) Persoanelor admise prin concurs în Corpul diplomatic şi consular al României, precum şi absolvenţilor Academiei Diplomatice li se acordă grade diplomatice sau consulare în funcţie de vechimea avută în domenii de activitate apropiate de cele ale Ministerului Afacerilor Externe, echivalentă cu stagiile pentru gradele diplomatice sau consulare.

(2) Domeniile de activitate apropiate de cele ale Ministerului Afacerilor Externe se stabilesc, prin ordin al ministrului afacerilor externe, la propunerea Comisiei pentru acordarea gradelor diplomatice sau consulare.

Art. 15. – (1) Trecerea de la un grad consular la unul diplomatic se face cu respectarea următoarei echivalenţe a gradelor:

a) consul general – consilier diplomatic, ministru-consilier;

b) consul – secretar I;

c) viceconsul – secretar III, secretar II;

d) agent consular – ataşat diplomatic.

(2) Echivalarea gradelor diplomatice cu cele consulare se aprobă de ministrul afacerilor externe, la propunerea Comisiei pentru acordarea gradelor diplomatice şi consulare, cu acordul persoanei în cauză.

Art. 16. – Gradul diplomatic sau consular deţinut se păstrează cu titlu onorific.

CAPITOLUL III

Admiterea în Corpul diplomatic şi consular al României

SECŢIUNEA 1

Condiţii

Art. 17. – (1) Calitatea de membru al Corpului diplomatic şi consular al României poate fi dobândită de persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

a) are dreptul să ocupe o funcţie publică, conform prevederilor Constituţiei şi legilor în vigoare;

b) se bucură de toate drepturile politice şi civile prevăzute în Constituţie şi în legile în vigoare;

c) nu face parte din partide politice;

d) a urmat studii superioare de lungă durată la o instituţie de învăţământ superior din ţară sau din străinătate, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, recunoscută de Ministerul Educaţiei şi Cercetării;

e) cunoaşte cel puţin o limbă străină;

f) are o stare de sănătate corespunzătoare, atestată pe bază de act medical de specialitate, emis de centrul medical care deserveşte Ministerul Afacerilor Externe;

g) a absolvit Academia Diplomatică sau a promovat concursul de admitere în Corpul diplomatic şi consular al României, organizat potrivit regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului de admitere în Ministerul Afacerilor Externe;

h) nu a fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni.

(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) lit. c) şi g) persoanele care urmează a fi numite în funcţiile de ministru, secretar de stat sau subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

(3) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) lit. g) persoanele provenind din alte ministere şi instituţii centrale, trimise în misiune temporară în străinătate cu funcţii echivalente gradelor diplomatice şi consulare.

Art. 18. – Concursurile de admitere în Corpul diplomatic şi consular al României se organizează pentru funcţiile diplomatice sau consulare vacante, pe baza regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului, aprobat prin ordin al ministrului afacerilor externe.

Art. 19. – Pentru numirea în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, ministrul afacerilor externe propune, de regulă, diplomaţi de carieră care, la încheierea misiunii, nu depăşesc vârsta legală de pensionare. În mod excepţional pot fi propuse pentru numire în această funcţie personalităţi ale vieţii publice care îndeplinesc condiţiile pentru admiterea în rândul membrilor Corpului diplomatic şi consular al României.

Art. 20. – Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar este reprezentantul unic al României în ţara în care a fost acreditat şi îl reprezintă pe Preşedintele României pe lângă şeful statului acreditar.

DEZVĂLUIRI din MAE: Nume grele ajunse diplomați, legături cu Antena 3 și RCS&RDS / Episod II

STIRIPESURSE.RO continuă serialul dezvăluirilor despre angajații MAE care au devenit diplomați fără a da concurs, încâlcând nu doar regulamentele MAE, ci și legea. La fel ca în prima parte a listei, și de data aceasta publicăm încă 20 de nume intrate în posesia noastră din interiorul MAE. Acești oameni, proveniți fie din partide, fie prin relații, pile și influențe, nu doar că au devenit diplomați fără concurs, dar au fost trimiși la posturi fără a fi examinați. În toate aceste cazuri, cei care pierd sunt românii care au nevoie de cineva care să îi poată ajuta în străinătate atunci când au nevoie, România este cea care pierde trimițând în străinătate oameni nepregătiți corespunzător, ”diplomați” făcuți la comandă și care nu reușesc să aducă niciun plus țării noastre din relațiile cu țările în care ajung.

În acest nou episod publicăm numele unor grei din PSD. De exemplu, fiul lui Miron Mitrea. Un alt nume implicat este cel al lui Dan Șova. Femeia cu care are un copil a ajuns reprezentanta României în străinătate. Fiul lui Ioan Bendei, celebrul șef RCS&RDS implicat în dosarul de șantaj al Antena 3, este și el ajuns, fără concurs, în MAE.

1. Marian Popescu, fostul sot al Geaninei Boicu, din vicepresedinte PSD diaspora, a ajuns consul general la Bilbao. El a avut o firma de construcții impreuna cu Geanina Boicu, iar pe acea firma ar fi avut poprire pe salariu de la autoritatile spaniole.

2. Gheorghe Dimitrescu, consul la Strasbourg (afaceri economice si comerciale) cum scrie pe site, titulatura care nu exista în MAE, fost consul general New York, fara concurs, cu trecut PSD și MAPN (fost doctor militar).

3. Sabin Pop, consul general, 80 ani, venit din PSD.

4. Sorin Ioan Pop fiul, functionar consular Lyon.

5. Bogdan Dragos Corneanu, venit din PSD, gerant interimar Marsilia-fara concurs.

6. Dan Alexandru Corneanu, fratele lui Bogdan Dragos Corneanu, viceconsul Lyon, tot fara concurs.

7. Caian Cornel Gabriel, consul Marsilia, fara concurs, cu o detasare care a starnit controverse daca este legala sau nu de la CSM, fost judecator.

8. Calin Radu Ancuta, ministru consilier Ambasada Romaniei in Finlanda si Estonia, tot fara concurs. A fost presedinte ANCEX, a apărut în diferite interceptari la DNA.. A fost aproape de a pleaca consul la Munchen in locul lui Carmen Agoutin, dar l-au trimis la Bratislava, fara concurs. De la Bratislava, a plecat la Helsinki, totul in nici 2 ani.

9. Cosmin Mitrea, fiul lui Miron Mitrea, consul la Barcelona- fara concurs.*** Cosmin Mitrea a trimis un drept la replică pe care îl publicăm la finalul articolului.

10. Monica Camarascu, consul Barcelona, fara concurs, venit din PSD.

11. Vasilica Vali Staicu, venită direct de la PSD la Ambasada României in Marea Britanie, Secretar 3. Fosta vicepresedinte PSD Belgia, mama unui copil recunoscut de senatorul PSD Dan Șova, fara concurs.

12. Dan Octavian Bendei, fiul șefului RCS&RDS, Ioan Bendei, din dosarul șantajului cu Antena 3) a ajuns direct, fara concurs, la Ambasada Romaniei in Cipru, secretar 3. Apoi, de la Ambasada din Cipru unde era pe partea Consulara, ajunge la Ambasada din Londra pe partea politica, fara concurs.

13. Ionut Marian Valcu, atasat (asistent al ambasadorului, atasat de presa, purtator de cuvant) la Ambasada Romaniei la Madrid, fara concurs. Aceasta titulatura nu exista in nomenclatorul MAE. Candideaza acum sa pătrundă in CDCR-2016.

14. Diaconu Cristian Alexandru, functionar consular la Ambasada la Romaniei in Kenya, fara concurs, din postura de expert parlamentar Camera Deputatilor, adus de ambasadoarea fostă deputată, Iulia Pataki. Pentru că volumul de muncă e mare în Kenya (e o ironie, evident), i-a fost angajată și sotia.

15. Olyver Marius Dilof, consul la Ambasada Romaniei in Bulgaria, se pare că de peste 8 ani nu a mai trecut prin Centrala MAE. Asta în condițiile în care misiunea in exterior dureaza, de regula, 4 ani, cu posibilitatea de prelungire o singura data cu inca 1 an.

16. Gligore Gherceanu, ministru consilier la Ambasada Romaniei in Bulgaria, din postura de atasat cultural transferat pe politic, se intelege, fara concurs. De peste 9 ani nu a mai trecut prin Centrala MAE.

17. Doina Tapardea, consul la Ambasada Romaniei in Grecia, fara concurs, pensionar al Ministerului de Interne.

18. Claudia Tusa, consilier la Ambasada Romaniei la Madrid, are o titulatura pe madrid.mae.ro neintalnita in nomenclatorul MAE, afaceri strategice si de securitate,  fara concurs, venită din PSD.

19. Gabriela Maian, consul la Madrid, transferata direct de la Castellon, fara concurs.

20. Andreea Berechet, consilier diplomatic la Ambasada Romaniei la Londra, fara concurs, fiica generalului Berechet care se prezenta in presa pe cand era la post in America drept Consul General Adjunct, functie inexistenta.

În urma publicării acestui articol, redacția STIRIPESURSE.RO a primit un drept la replică din partea lui Cosmin Mitrea, fiul lui Miron Mitrea, fostul parlamentar PSD care e acum în pușcărie. Redăm în integralitate dreptul la replică:

”Va scrius aceste randuri in urma publicarii in data de 10.05.2016, a unui articol cu titlul “Nume grele ajunse diplomati, legaturi cu Antena 3 si RCS&RDS/ Episodul II”, in care sunt mentionate mai multe persoane care ar reprezenta Ministerul de Externe de o maniera ilegala, printre altele, fiind trimisi la post fara a fi examinati si fara a fi diplomati conform Legii statutului diplomatic.

Ma voi abtine sa fac referire la deontologia profesionala, la rolul presei in societate, obligatia fundamentala a jurnalistului de a-si verifica sursa sau sursele etc. Consider ca aceste lucruri sunt cunoscute foarte bine in breasla jurnalistica si numai incepatorii le-ar putea incalca dintr-o fireasca si umana eroare. In cazul celor cu experienta este diferit, iar motivul care sta la baza incalcarii acestor reguli, este cu totul altul, dar va las pe dumneavoastra sa decideti care ar fi.

Consider ca autorului articolului i-ar fi trebuit cateva minute pentru a verifica informatiile primite din partea “sursei” din cadrul MAE, care, desi pare foarte bine informata, este departe de a fi infailibila. Din acest motiv, va adresez rugamintea de a face demersurile jurnalistice firesti in astfel de cazuri, si veti observa la dosarul subsemnatului, aflat la compartimentul resurse umane, detalii suficiente care dovedesc cat de gresite sunt informatiile dumneavoastra. Pornind chiar de la titulatura postului care se regaseste inclusiv pe pagina de internet a consulatului roman de la Barcelona.

Nu in ultimul rand, consider ca publicarea unei “erate”, evident, in viitorul imediat, este obligatorie, avand in vedere introducerea articolului, care cuprinde o serie de acuzatii serioase, pentru care altii s-ar adresa si unei instante.

Va multumesc,

Cosmin Mitrea”

De la Digi 24 și TVR, direct diplomați în MAE: DEZVĂLUIRI marca STIRIPESURSE.RO / EPISOD III

STIRIPESURSE.RO continuă serialul dezvăluirilor din interiorul MAE! Și între numele publicate în episodul de azi, cel de-al treilea, regăsim rude, soți și soții ale unor politicieni, jurnaliști, fie că sunt din presa scrisă, fie din cea audio-vizuală, de la Digi 24 sau TVR. Toți au intrat și au ajuns diplomați în MAE fără concurs, așa cum susțin sursele noastre din interiorul ministerului.

Și nu doar faptul că au ajuns diplomați fără concurs e contrar legilor și regulamentelor MAE. La fel de ilegală e și prelungirea mandatelor unora dintre ei în anumite posturi peste limita admisă, 4 ani, în mod excepțional fiind de 5 ani. MAE a fost condus de oameni numiți politic, dar și de tehnocrați. Niciun ministru nu a reușit să schimbe imaginea României prin ambasadori sau prin consuli. Ceea ce au reușit miniștrii au fost lanțurile de numiri pe valențe de rudenie, politice, relații și alte asemenea conexiuni.

1. Camelia Drăgan, consul la Berna, fără concurs, vine de la MAI.

2. Mihaela Crăciun, consilier diplomatic la Ambasada României în Portugalia, a venit de la TVR.

3. Nicoleta Nolden e supranumită “campioana detașărilor” în interiorul MAE, acum e consul la Bonn, fără concurs. Devenită Nolden prin căsătoria cu un conferențiar adus de CSM din Germania pentru a lucra în privința salariilor magistraților, ea a plecat repede consul la Bonn, lângă soț, judecător la Curtea de Apel din Koln. Este de 5 ani consul acolo.

4. Gabriela Mihaela Folfa, consul la Ambasada României la Viena, e de 6 ani acolo și i-au mai prelungit mandatul cu 1 an. A fost președinte de Secție la Viena la alegerile trecute, când românii au fost ținuți la coadă. A divorțat de fostul soț, Ioan Folfa, după ce acesta a fost condamnat în dosarul Poșta Română cu Zsolt Nagy și alții. Conform surselor noaste, se plânge că Centrala MAE nu îi plătește indemnizație de însoțitor concubinului (potrivit normelor MAE, doar soților sau soțiilor se plătesc astfel de drepturi).

Gabriela Mihaela Folfa și-a făcut doctoratul la Academia de Poliție sub coordonarea prof.univ.dr Ștefania Georgeta Ungureanu care este acuzată de săvârșirea a 9 infracțiuni de înșelăciune, uz de fals, abuz în serviciu etc.

Lucrarea sa de doctorat (asa cum reiese din rezumatul tezei sale disponibil online) este făcută în calitate de consul, lucru nemaiîntâlnit, și ea vorbește despre oficiul unde lucrează dând exemple consulare, note verbale (oare a avut acordul MAE să folosească informațiile de serviciu pentru care deține?) și copiind pasaje întregi din Convenții și ale documente.

5. Adrian Adam, secretar 2 la Ambasada României la Viena de la Digi 24, fără concurs.

6. Casandra Marinescu, consul la Ambasada României la Viena, fără concurs, prin fratele său, fost secretar de stat PSD la Transporturi.

7. Marius Săvuică, consul la Ambasada României la Praga, din 2010. (Misiunea în exterior durează, de regulă, 4 ani cu posibilitatea de prelungire o singură dată, cu încă 1 an).

8. Lavinia Butacu, consul la Ambasada României la Budapesta, e de 10 ani acolo. (Misiunea în exterior durează, de regulă, 4 ani cu posibilitatea de prelungire o singură dată, cu încă 1 an).

9. Monica Radu, consul la Szeged la Ambasada României la Budapesta, secretar 2 prin transfer direct, fără concurs.

10. Tudose Camelia Narcis, consul din 2010 deci de 6 ani, în Malaezia, fără concurs. Ea a plecat de la ziarul Monitorul de Piatra Neamț, de la firma ce administrează parcările de reședință din Piatra Neamț și care se numește PARKING SA, unde era asociata ca persoana fizica. (Misiunea în exterior durează, de regulă, 4 ani cu posibilitatea de prelungire o singură dată, cu încă 1 an).

11. Ciprian Oros, consilier diplomatic la Ambasada României la Dakar, direct de la Cluj, adus de ambasadorul Mihali, fără concurs.

12. Simina Filip, funcționar consular, fără concurs, la Ambasada României la Dakar, tot de la Cluj.

13. Elena Cristina Tarca, consul la Ambasada României în Mexic, fără concurs, a terminat anul trecut facultatea plus masteratul la Politehnică, domeniu ”important” pentru MAE.

14. Claudia Bejenaru, practicantă MAE, făcută diplomat în Japonia, fără concurs, candidează acum să fie diplomat legal.

15. Dragoș Iulian Gheorghiu, consilier la Ambasada României în Polonia, fără concurs, subcomisar MAI la Cluj.

16. Emil Octav Moldovan, secretar 1 pe probleme politice la Ambasada României la Cairo, promoția 2000 Colegiul National Militar Câmpulung, ar fi vorba despre un personaj cu grade.

17. Pârvulescu Sorin Adrian, consul la Luxemburg, fără concurs, candidează acum să devină diplomat.

18. Armand Barna, funcționar consular la Ambasada României în Kenya, fiul fostei deputate UNPR Eugenia Maria Barna, fără concurs.

19. Adrian Adam, fost lucrător la o firma de curierat, soțul deputatei UNPR, fostă la PP-DD, Luminița Adam, numit, fără concurs, consul la Tel Aviv. Luminita Adam este vicepreședintele Grupului de prietenie România-Israel din Camera Deputaților.

20. Brinzei Ionut Bogdan, consul la Ambasada României la Zagreb, fără concurs, candidează acum să devină diplomat.

Autor: Cristi Selaru

Sursa: Stiri pe surse

Abonează-te la newsletter