Politică

Dinu Giurescu: “BREXIT nu afectează România pentru că noi oricum nu mai suntem stăpâni pe resursele noastre, pe țara noastră!”

imagesÎntr-un comentariu pentru revista Q Magazine, academicianul Dinu Giurescu este de părere că rezultatul referendumului din Marea Britanie reprezintă „decizia unui stat suveran care ascultă nu de ceea ce i se impune, ci de ceea ce cred oamenii că e mai bine pentru țara lor”.

„Marea Britanie a fost o putere colosală care are în gena ei sentimentul național, mândria națională.

Ceea ce s-a întâmplat ieri reprezintă decizia unui stat suveran, a unui stat care nu vrea să mai asculte de deciziile de la Bruxelles, ci ascultă de ceea ce cred propriii cetățeni că e mai bine pentru țara lor.

Deciziile, directivele europene sunt un corset care nu te lasă să respiri.

La noi, a existat în învățământ o tendință de suprimare a orelor de istorie în favoarea unor scheme teoretice pentru ceea ce va fi Uniunea Europeană în viitor. Este un exemplu de slugărnicie a decidenților noștri politici.

Britanicii au sentimentul că amestecul devine extrem de nociv pentru ei. Acea cotă nesuferită de imigranți musulmani pe care fiecare țară ar trebui s-o accepte  este, în fapt, inacceptabilă.

Ca istoric, ca profesionist al acestui domeniu, vă spun că noi românii am avut 500 de ani de dominație a Imperiului Otoman, dar niciodată musulmanii nu au avut dreptul să aibă proprietăți, să-și ridice moschei. Iar acum ar trebui să fie invers.

În ce privește efectele negative pe care ieșirea Marii Britanii din UE le-ar avea asupra românilor, sunt de părere că nu vom avea de suferit din punct de vedere economic pentru că noi nu mai suntem stăpâni pe resursele noastre, pe țara noastră.

Sunt convins că Anglia, care are în continuare nevoie de forță de muncă, va găsi modalitățile cele mai bune de a reglementa această situație.”, a declarat Dinu Giurescu pentru Q Magazine

Sursa: Ziaristi online

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Germania a luat totul(si prin interpusi ca Austria).intradevar in Romania un referendum nu se respecta.cel mai elocvent caz este cel al demiterii lui basescu,cand 7,4 milioane de cetateni l-au trims la groapa de gunoi a istoriei si el a ramas pe post. cu sprjinul UE, sa ne fie clar.