Politică

Dinu C. Giurescu: ”Pe cine supără Istoria românilor!?!”

Dinu_Giurescu_VS_b0854f71faElevii sunt invitaţi să-şi anunţe părinţii că, printr-o hotărâre plină de „patriotism“ şi curaj, disciplina Istorie s-ar putea ca pe viitor să se numească Educaţie cetăţenească.

Şi, uite aşa, ne-am întors victorioşi la epoca fericită când Roller coordona manualul „Istoria R.P.R.“ – manual pentru învăţământul mediu. „Fericita“ epocă în care tinerii erau îndreptaţi şi îndrumaţi printr-un manual unic, la reinventarea istoriei potrivit cu noile interpretări de sorginte marxistă.

Mai este vreo diferenţă între atunci şi acum? Da, este, atunci era Istoria Republicii Populare Române, astăzi se numeşte Istorie – clasa a XII-a. Cu îndreptăţire ne întrebăm a cui istorie?

În fapt, Istoria românilor a dispărut ca disciplină formativ în învăţământul liceal. Tinerilor li se oferă o istorie care poate fi a oricui. Şi este aşa deoarece curricula este una singură pentru toate categoriile de şcoli.

Regresul este şi mai mare pentru că se renunţă definitiv la studiul Istoriei ca disciplină fundamentală, pe cale de consecinţă şi la români şi a lor istorie ca materie de studiu. Este o hotărâre fenomenală acum când ne apropiem de centenarul Marii Uniri!!!

Dacă la revoluţie Istoria avea 3 ore pe săptămână, azi este o materie secundară, cu o singură oră pe săptămână şi nu mai este materie obligatorie pentru bacalaureat.

Veniţi elevi de azi, de mâine şi dintotdeauna, veniţi părinţi, veniţi profesori, veniţi toţi cei pentru care înseamnă ceva Istoria poporului nostru şi minunaţi-vă de insulta adusă Istoriei naţionale şi eroilor care s-au jertfit de-a lungul veacurilor pentru ca românii să trăiască, să răzbească indiferent de vitregiile trecute sau prezente.

În zilele noastre a-ţi iubi ţara este aproape un delict! Cu cât uiţi mai repede şi mai ireversibil trecutul care-ţi aparţine, cu atât mai uşor îţi pierzi identitatea.

Cine vrea să devenim ca popor o masă uniformă, cenuşie, fără trecut, deci fără viitor? Stupida trufie de-a şterge din memoria oamenilor trecutul va duce mai devreme sau mai târziu la dispariţia noastră ca neam.

Asta vrem?

Autor: Dinu C. Giurescu

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Probabil ca stapanii nostri externi vor spune: “Ia uite bai, ce tupeu au sclavii! Vor ore de Istorie in infecta lor Colonie! Pai ce faci bai mobilier greu-cuvantator, de ce te-am pus noi presedinte? Doar sa recunosti ca esti sluga noastra si nu a rusilor, nu-i suficient! Fa si tu cu “specialistii” tai o lege a Educatiei asa cum vrea sufletelul nostru, nu doar concedii interminabile la Miami pe banii nostri!
    Bai Soros, unde esti bai baiatule, ca avem nevoie de tine, caci mamaligarii astia de romani par a refuza sa puna in practica unele din experimentele noastre pe pielea lor. Ia mai puneti FUNDatiile alea ale tale la treaba , sa mai cumpere niste ANAListi , niste “formatori de opinie” si niste politruci parlamentari ca sa inteleaga si primitivii astia, “(i)luminatele” noastre hotarari!”

Abonează-te la newsletter