Politică

Dictatorul fascist Miklos Horthy, comemorat la Cluj-Napoca pe bani publici

dictator-fascistLa doar o lună de la promulgarea noii legi care interzice ideologia şi simbolurile fasciste, dictatorul fascist maghiar Miklos Horthy este comemorat la Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment finanţat de municipalitate.

Cu ocazia zilelor culturale maghiare de la Cluj Napoca, desfășurate cu sprijinul Primăriei orașului, va avea loc și o prelegere despre Horthy Miklos, “susținută de academicianul maghiar Romsics Ignac, în cadrul seriei de Istorie și memorie organizate de Academia Korunk”. “Așadar, pe 19 august, ne vom reaminti de ocuparea Transilvaniei pe banii Primăriei din Cluj! Bine că românii nu mai au voie să-l cinstească pe Țuțea, Vulcănescu sau pe alți martiri ai comunismului, dar avem prelegeri despre ocupantul Horthy la noi în țară!”, afirmă deputatul Bogdan Diaconu, preşedintele PRU.

Miklos Horthy a condus Ungaria în perioada interbelică și în timpul celui de al Doilea Război Mondial, instaurând un regim autoritar de dreapta. Același regim autoritar l-a exercitat și în Transilvania, ocupată în urma Dictatului de la Viena. Tot de numele său este legată deportarea a peste 166.000 evrei români și maghiari.

Autor: Florin Puscas

Sursa: Stiri pe surse

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Cum există democrație și democrație, există capitalism și capitalism, capitalism al țărilor occidentale exploatatoare și capitalism al celorlalte țări exploatate. Așa și cu aliații lui Hitler, aliați și aliati, aliații stabiliți de occident ca fiind “politically correct” cu ar fi Miklos Horthy și aliati ” politically incorrect” cu ar fi mareșalul Ion Antonescu. Ce mai, vorba “strămoșilor civilizatori”,”homo homini lupus” și “vae victis”(omul e lup pentru om și vai de cei învinși),istoria se scrie cum vor invingatorii.