Politică

Despre generalii războiului informațional și mașinăria propagandistică numită generic Clinton News Network

In Romania s-a inteles ca mutatis mutandis, CNN este un fel Antena 3. Absolut corect. Sistemul lor american e insa mult mai sofisticat.

cnn

De exemplu, echivalentul functional al lui Mircea Badea, un bufon politruc, agent de influenta sub acoperire mediatica si pamfletara, numit Jon Stewart, era integrat intr-un intreg canal de propaganda distractiva separat, numit Comedy Central. Menirea era sa converteasca linia de propoganda corecta politic si de operatiuni de PR, indicata de la partid, pe unde vesele, in meme si clisee platabile si ingurgitabile unui anumit segment demografic.

“Realitatea” gata interpretata vine in mod natural, o respira ca pe aer intre doua glume care gadila egoul si vanitatile publicului juvenil, convins ca este superior si avansat doar pentru ca se prinde si rade la poantele lui Badea americanul….Nu e gluma; un imens numar de tineri americani isi iau informatia si educatia politica de pe Comedy Central.

Ceea ce vedeti aici pe facebook, la junii romani cu spoiala de educatie occidentala si superioritati avansate si progresate, vine de fapt pe acea linie si reverberatiile ei, nu de pe platformele de propaganda cunoscute de la CNN, Washington Post, Guardian, NYT, BBC. Acestea sunt linia intai ca sa zicem asa. Intre linia asta prima si operatiuni mediatice de tip Comedy Central sta linia a doua: cu Huff Post, Rolling Stone, GQ etc. E o punte si mai segmentata demografic si intelectal, intre propaganda mai elevata si mascariciul Jon Stewart sau altii ca el (pentru ca exista un intreg batalion de acest gen).

Intre toate aceste platforme si altele din sistem exista coordonare. Ataca in haita, au talking points comune, coordoneaza perceptia publica sincron. Asa cum Wikileaks sau scandalul Journolist au aratat, avem acum evidenta documentata a relatiilor cu sediul democrat si campaniile democrate…
Si asta este doar varful icebergului…

Daca ne intoarcem acum catre social media si motoare de cautare etc, si analizam, magnitudinea sistemului de manipulare si propaganda pe care cetatenii americani au reusit sa il scurt-circuiteze devine bulversanta…

Cam asa stau lucrurile.

PS: Da stiu: reflexul cu Fox News. Cautati totusi Journolist.

Autor: Paul-Dragos Aligica

Sursa: Paul Dragos Aligica