Politică

Denunț adresat Consiliului Suprem de Apărare al Țării:”am fost pus de prea multe ori, în situația în care îmi era dificil să spun șefilor că greșesc, că nu au studiat întreg textul unor anumite acte legislative, fapt ce m-a pus, într-un anumit fel într-o poziție de ofensivă cu anumiți ofițeri.”

jandarmeriaCătre Consiliul Suprem de Apărare a Tarii,
Caracter URGENT

Subsemnatul, Simedru Claudiu Traian, cadru militar, trecut in rezerva prin demisie din cadrul Jandarmeriei Romane, va aduc la cunoștință următoarele :

Pe perioada executării serviciului in cadrul IJJ Alba, am constatat foarte multe neajunsuri cu privire la activitățile de pe linia constatării infractiunilor si contravențiilor si deși am manifestat nemultumire, niciodată nu am sesizat luarea unor măsuri ferme de stopare a unui fenomen extrem de grav, ce tine clar de siguranța nationala !

Menționez faptul ca au fost incadrați foarte multi subofiteri direct din sursa externa (de ordinul miilor/tara) fara nici un fel de pregătire de specialitate si la foarte scurt timp au fost trimiși in misiuni de ordine publica, având drepturi depline ca si agent constatator.

In perioada analizată de mine si alte persoane din sistem, am constatat faptul ca au existat presiuni enorme asupra cadrelor militare de jandarmi si implicit asupra organelor de poliție cu privire la constatarea de infracțiuni si contravenții !

A fost perioada dinaintea crizei, cand o perioada buna de timp, s-au recompensat in bani toate unitățile de jandarmi, proporțional cu numărul de infracțiuni constatate, bani care s-au distribuit de sus in jos si binenteles, bani care erau oricum putini caci tot ceea ce însemna comanda si ofiteri, beneficiau din start de sume mult mai mari.

Nu mi s-a părut deloc normal, chiar imoral, ca activitatea de constatare sa fie direct condiționata de bani, iar motivele sunt prea simple ca sa nu fie înțelese, respectiv :

– de foarte multe ori, calitatea actelor de constatare a fost mediocra, lucru ce reiese din lipsa de experiența a jandarmilor implicati, atat cei vechi cât si cei noi!

– au existat cazuri in care, luni la rand, 2-3 subofiteri au constatat peste 80 % din întreg totalul celor implicati din subunitățile de ordine publica si am pus asta pe seama faptului ca unii s-au implicat mult mai mult datorită experientei profesionale (fapt ce a pus o presiune imensa pe câțiva oameni), dar au existat si persoane care au făcut “eforturi” datorită nevoii de bani !

-cel mai GRAV este faptul ca de multe ori au existat probleme privind organizarea raportării la eșaloanele superioare !

Nu de putine ori au existat situații in care Infracțiunile constatate de jandarmi, impreuna cu politia, au fost raportate separat la Bucuresti, dublându-se ,poate, numărul de infracțiuni constatate.

Menționez faptul ca eu personal consider ca s-au încălcat flagrant principiile activității de constatare, nu doar la unitatea din care am făcut parte, ci si la nivelul altor unități de jandarmi, tocmai datorită condiționării directe a activității de constatare la bani !

Compartimentele de Prevenire si Combatere a Criminalitatii erau nou create, înainte numindu-se “Biroul Judiciar, Criminalistica si Evidentă Contravenții”, iar experiența privind munca de poliție judiciara era foarte redusă/ansamblu !

Intr-un cuvânt, se învăta din mers, de prea multe ori dupa ureche, fapt care era inca un factor de presiune si stres.

Menționez ca am fost pus de prea multe ori, in situația rusinii, in care imi era dificil sa spun sefilor ca gresesc, ca nu au studiat întreg textul unor anumite acte legislative, fapt ce m-a pus, intr-un anumit fel intr-o poziție de ofensiva cu anumiti ofiteri, deși au existat cadre care au apreciat ca fiind pozitive anumite interpelări, atat din cadrul jandarmeriei, cât si poliției romane.

Consider ca e foarte grav ce s-a întâmplat, in ultimii ani, iar totalitatea celor sesizate de mine, m-au făcut sa părăsesc sistemul, deoarece nu ma mai regăseam in el.

Cel mai important e faptul ca in perioada despre care vorbesc, au fost constatate mii, chiar zeci de mii de infracțiuni si am foarte mari dubii cu privire la calitatea activității de constatare si a actelor procedurale întocmite, iar toate aceste statistici au căpătat caracter instituțional si au fost transmise mai departe la UE.

Personal nu ma mir de ce avem imaginea pe care o avem in lume, caci singuri am construit-o, unii nici macar acum nu sunt constienti cu privire la modul in care au făcut-o.

Rog ca toate instituțiile statului, dar si organizațiile neguvernamentale, sa înceapă sa își puna mari semne de întrebare cu privire la tot ceea ce s-a creat ca imagine pentru România in ultimii ani !

Romanul a ajuns sa spună peste tot ca “Romania e de cacat!”, deoarece asta i s-a repetat peste tot, de zeci de mii de ori, ajungând sa își urasca propria tara !

Informatii exista si in alte domenii, dar cei care erau de straja, refuza sa comunice populației tarii cu privire la ce i s-a pregatit si cine a pus la cale ceva atat de complex si greu de descifrat pentru cei fara acces la anumite informatii confidențiale sau nu !

Aici aveți dovada ca nu sunt o fantoma, ci un om real, exact asa cum inca mai exista sute de mii !

Transmit pe aceasta cale populației Romaniei, ca e mult mai mult decât atat, iar daca nu exista câțiva strategi privind organizarea activităților de protest, prin VIOLENTE, se va pierde tot ceea ce ați câștigat !

Urmati câțiva pași simpli si o sa vedeți schimbări reale pe termen scurt !

Menționez faptul ca ma voi prezenta oricând in fata instituțiilor abilitate pentru a susține cu dovezi ceea ce afirm !

Autor: Claudiu Simedru

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu