Cultură și Familie Extern Politică

Democrație pe cartela și supraveghere pe facebook!

facebook-is-watching-you1-204x300Motto : ”Cu oameni mici nu faci lucruri mari” !

Acest articol reprezintă răspunsul meu la ultimele materiale care mi-au fost trimise de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Anul trecut, în luna octombrie, ajungea la mine prima comunicare de la CNCD, prin care eram înștiințat că sunt cercetat pentru declarații discriminatoare. Plângerea era redactată de un oarecare Locotenent de jandarmi, Pe nume Brânzea Alexandru.Bun, rău, mi-am precizat poziția și am așteptat o decizie.

În luna Decembrie 2013, vine a doua notificare , prin care mi se cere a doua pozitie. Această a doua notificare a fost însoțită de un CD pe care erau salvate o mulțime de print screen-uri. Noaptea minții! Probele incriminatoare, după cum puteți observa în pozele atașsate la finalul acestor rânduri, nu sunt decât un ”periaj” al contului meu de facebook, dar cel mai sinistru, al ”oamenilor cu care interacționez”! Sinistră minte, sa aduci ca probe fotografii de la diferite activități. De la o nunta – de altfel superba – la care ai participat. De la un grătar.Fotografii ale prietenilor sau fotografie de familie! Sinistră minte, sinistru ”căutător”…

Primul moment a fost unul de blocaj! Nu înțelegeam nimic! Personajul făcuse o pasiune pentru mine! Dar…

În ultimele două zile, am observat o mulțime de postări care mi-au atras atenția. Subiectul – același, personajele – diferite. Mai precis, mai mulți oameni au postat procese verbale ale jandamilor, la care acestia atașaseră ca probe print screenuri de facebook ale respectivilor. Sinistru și raportul unuia dintre ei în care se menționa, printre altele : ”se poate observa din activitatea numitului… cum acesta se manifestă și se exprimă împotriva orânduirii de stat…”

Sentimentul de ”deja vu” a explodat! Pentru că am trăit acele vremuri în care erai supravegheat, urmărit, hărțuit. Când nu aveai voie să deschizi gura ,  să te  ”exprimi împotriva orânduirii de stat…” SINISTRU! Atunci aveam cartele de mâncare. Acum vom primi cartele pentru democrație și liberă exprimare?

Oare aceasta activitate a anumitor jandarmi trebuie să ne dea de gandit? Cred că da! Daca am crezut că sunt un caz izolat, care am determinat atunci un Ofițer al Instituției Jandarmeriei să se simtă lezat de o declarație a mea, dealtfel dură și oarecum generala, acum sunt convins că activitatea unor personaje SINISTRE se face la comandă! Comandă de sus în jos! Acești SINIȘTRI, ne monitorizează viețile, activitatea, familiile și prietenii. Să aibe lumea dreptate că o forță de ”restabilire a ordinii” s-a transformat intr-o forță de represiune? Incep să cred că da!

Înainte să vedeți ”activitatea supraveghetorului” meu, țin să îi precizez următoarele :

  • Atunci când te expui public, așteaptă ca și faptele tale să devină publice
  • Daca sunteți nemulțumit de acțiunile mele, este problema Dvs, așa cum este și problema si dreptul meu să fac publice derapajele unor indivizi care dezonorează uniforma militară!
  • Indiferent câți dintr voi se vor transforma în ”kapo” , nici voi, nici ”orânduirea de stat” nu va reuși să ne închidă gura! Suntem deja prea mulți! Iar România nu este lagărul de concentrare  care observ că a început sa fie construit!
  • Cercetările Domniei voastre sunt făcute în timpul liber, sau când sunteți la serviciu? Că observ că preluați din atribuțiunile SRI-ului. Bine, cei de acolo sunt adevarați profesioniști, nu duzinari utilizatori de windows XP!

Și incă ceva : aceasta pasiune poate fi periculoasă. Mai ales că nu sunteți ”genul meu” .

Democrația nu este pe cartela, Tovarășe Locotenent! Până în Decembrie 89 ascultam Radio Șopârlica( Europa Liberă, să nu mai pierdeți timp prețios căutând șopârlica), acum avem o mulțime de mijloace de informare! În 89, avem pe mine o uniformă a trupelor de parașutiști. Sincer, dacă știam atunci unde se va ajunge, foloseam altfel muniția! SINIȘTRILOR!

Aveți la dispoziție câteva din frame-urile făcute de ”cercetător” . Nu le postez pe toate, deoarece câteva mi-au atras atenția și vor face obiectul unei plângeri. Mai exact, din neatenție a făcut print screen la anumite activități ale mele online, la care nu putea avea nimeni acces decat in doua condiții : să stea pe scaun la laptop în locul meu sau sa foloseasca un soft spion.

Autor: Alexandru Petrescu

Sursa: TV Brasov

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu