Politică

Pedofilii pot dormi liniștiți: Belgia intenționează să scadă vârsta consimțământului la 13 ani

campaign-against-paedophilia-mouth-small-88379Parlamentul Federal al Belgiei va supune la vot în această săptămână o moțiune care ar putea scădea vârsta legală a consimțământului de la 16 la 13 ani. Laurent Cassius, membru al opoziției, a propus moțiunea care “ar putea să elibereze mii de deținuți condamnați pe nedrept” dacă adunarea decide ca această moțiune să treacă.

“Închisorile noastre sunt pline de tineri cărora li s-a răpit tinerețea, fiind condamnați să putrezească în închisoare din cauza unei fapte care nu ar trebui să fie incriminată. De ce le negăm acestor tineri șansa de a fi personaje pozitive în această societate modernă?”, s-a adresat Laurent Cassius adunării.

“Legile referitoare la pedofilie sunt depășite”, susține Hans Goldsberg, un avocat german important. “Va exista nevoia unei revizuiri a legilor naționale având ca referință sistemul european actual cu privire la aspecte ale sexului. Majoritatea acestor legi naționale nu reprezintă complexitățile societății moderne actuale și nu au fundament legal. Unii afirmă chiar că o lege cu privire la vârsta consimțământului a devenit de prisos și ar trebui chiar eliminată,” pretinde avocatul, care a lucrat în acest domeniu mai mult de 35 de ani.

„Gândiți-vă doar la cât de deschisă era societatea greacă acum 2.000 de ani. Să nu uităm că dragostea dintre un bărbat și un băiat nu era atât de tabu precum astăzi,” explică antropologul cultural Thomas Black, de la Universitatea din Michigan.

Adulții care întrețin raporturi sexuale cu minorii sunt acum pedepsiți cu închisoare de la 2 la 6 ani și până la 12 ani dacă întrețin raporturi sexuale orale sau pentrante, în conformitate cu legea belgiană. Vârsta consimțământului variază în jurisprudența europeană curentă de la 13 la 18 ani.

Sursa: World News Daily Report

Traducerea: Gandeste.org