Politică

DECLARAŢIE ŞOCANTĂ despre CULISELE situaţiei din Crimeea! Ilie Ilaşcu: “Este ÎNŢELEGEREA Rusiei cu guvernele statelor europene”

ilie_ilascu-330x200Fost deputat al Republicii Moldova, Ilie Ilaşcu susţine că anexarea Crimeei face parte din înţelegerea Rusiei cu guvernele statelor Uniunii Europene şi că declaraţiile lui Putin sunt doar un teatru pe care acesta îl face. Ilaşcu mai crede că se urmăreşte revenirea la hotarele din 1939-1940.

Ilie Ilaşcu, fost deţinut politic în Transnistria şi fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, consideră că anexarea Crimeei este primul pas către revenirea la graniţele statelor din regiune din anii 1939-1940. “Este tare suspectă această alipire a Crimeei, mai ales că Occidentul a tratat-o paşnic. După părerea mea, este o înţelegere a Rusiei cu guvernele statelor din Uniunea Europeană. Cred că se va reveni la hotarele din 1939-1940. Scenariul este chiar cel pe care l-a spus Jirinovski, o parte a Ucrainei va trece la Ungaria, Polonia, Slovacia şi România. Opinia mea este că acest scenariu a fost ticluit mai de mult, cu vreo 10-15 ani în urmă, şi mulţi dintre demnitarii din România cunoşteau acest lucru. De aici s-a şi plecat cu aşa-zisa regionalizare. Republica Moldova, care va deveni autonomă, se va încadra în teritoriul României, tot ca un fel de regiune. În principiu, nu se va schimba nimic în Republica Moldova, vor rămâne raioanele, dar va fi autonomie, pentru că nu cred că domnul Timofte va primi un post de vicepreşedinte al României. Ceea ce face acum Putin este un joc, este un teatru bine pus la punct cu Occidentul. Totul este o înţelegere”, ne-a declarat Ilie Ilaşcu.

Cioroianu: “Este periculos pentru toată lumea” Fost ministru de externe al României, Adrian Cioroianu consideră însă că nu ar exista niciun fel de înţelegere între ţările europene şi Putin. “Anexarea Crimeei este un eveniment periculos pentru toată lumea, pentru că este vorba despre încălcarea unor tratate, dar, altfel, nu este niciun fel de ameninţare la adresa României. Este un moment tensionat pentru întreaga Europă, cu atât mai mult trebuie să fim atenţi să nu-l tensionăm şi mai mult. România a făcut exact ce trebuia să facă, a condamnat, alături de toţi partenerii noştri, această anexare a Crimeei. Sigur că am putea fi afectaţi dacă se ajunge la sancţiuni economice de-o parte şi de alta”, ne-a precizat Adrian Cioroianu. “Chiar dacă a cerut alipirea la Rusia, Transnistria nu o va obţine, pentru că Rusia nu are niciun interes.” – Adrian Cioroianu “Eu sunt militar profesionist. Când te atacă un stat, se răspunde cu arma, dar toate cancelariile europene îi ţineau pe ucraineni să nu deschidă niciun foc.” – Ilie Ilaşcu “Destrămarea URSS a fost cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului al XX-lea. Eu voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a reuni vechiul URSS.” – Vladimir Putin

Autor: Claudia Marcu

Sursa: Ziarul Ring

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ucraina e o tara alcatuita din teritoriile adunate de la Polonia,Cehoslovacia, Ungaria, Romania, Rusia. Un cadou facut de Uniunea Sovietica. Pana acum toti au facut pe prostii. Germania isi doreste teritoriile cedate Poloiei, Polonia va fi recompensata cu teritoriile pierdute in favoarea Ucrainei, si celelalte tari vor trebui sa-si reprimeasca teritoriile pierdute in mod arbitrar. Anul trecut Merkel s-a intalnit cu Putin, si nu ne-au raportat nimic. Poate a sosit momentul sa aflam acum despre tema discutei.

Abonează-te la newsletter