Politică

Dean Thompson descaleca din nou in Parlamentul Romaniei

insarcinatul-cu-afaceri-al-ambasadei-sua-la-bucuresti-dean-thompson-s-a-intalnit-cu-ponta-si-285222Alertati de amendarea codurilor penale, reprezentantii ambasadelor Americii, Angliei, Germaniei si Olandei au dat buzna peste presedintii celor doua Camere, Calin Popescu Tariceanu si Valeriu Zgonea.
Conform unor surse parlamentare, ”descinderea” ambasadorilor occidentali a avut loc dupa ce Calin Popescu Tariceanu a refuzat sa se duca la Ambasada SUA, preferand sa fie el gazda unei astfel de discutii, evident neplacute. La final, Tariceanu a confirmat de altfel ca nu empatizeaza neam cu ”ingrijorarile” manifestate de reprezentantii partenerilor nostri externi atunci cand vine vorba despre modificarile propuse de parlamentarii actualei puteri la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala. ”Le-am spus ambasadorilor ca statul de drept nu inseamna intarirea institutiilor represive ale statului, ci institutii care sa apere cetatenii de abuzuri pe care unii le pot face.

Vedem acest spectacol deplorabil al catuselor, un show cu oameni purtati de colo pana colo, apare senzatia de transfer a justitiei din sala de judecata in strada. Show-ul mediatic inlatura prezumtia de nevinovatie, iar inculpatii se duc de foarte multe ori gata acuzati”, si-a insirat Tariceanu propriile nemultumiri, in contradictie cu opiniile oaspetilor. Mai mult, presedintele Senatului nu a ezitat, in context, sa ”articuleze” si Serviciul Roman de Informatii: ”Justitia sa nu se indeparteze de la rolul ei esential, avem semnale ca dosarele sunt insotite de serviciile secrete pana la final, ceea ce e inadmisibil din punctul meu de vedere”.

Mai cu frica de occidentali, Valeriu Zgonea a preferat sa se ”evapore” din ochii ziaristilor, evitand astfel orice declaratie pe tema. Comportament care confirma caracterul deloc placut al discutiilor purtate ieri.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Autor: Simona Badulescu

Sursa: National.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Daca am fi condusi de un presedinte si nu de un guvernator,respectivul american trebuia expulzat in citeva ore!Oare,ambasadorul Romaniei la Washington poate convoca la el sefii de partide politice sau poate merge peste sefii congresului si sa le ceara explicatii?Pina unde merge umilirea romanilor?Pina cind mai suporta populatia asemenea afront?