Politică

De ce tace Klaus Iohannis? Știe ce au făcut SRI și Coldea pentru alegerea sa

Reluăm integral articolul „Ce ascunde diversiunea «partea țigănească a filierei fraților Băsescu»“, apărut prima dată pe site-ul cotidianul.ro, în data de 17 iulie 2014. Menționează destul de clar sondajul făcut la comanda SRI și operațiunea pusă la cale pentru ca primarul Sibiului să devină președintele României. Totul a fost confirmat mai târziu.

coldea-iohannis-hellvig

Dar atunci, am ezitat. Redacția cotidianul.ro a deținut aceste informații încă din luna martie 2014, dar a evitat să le facă publice, neavând suficiente informații despre operațiune. Ulterior, surse diferite ne-au confirmat existența planului SRI și înțelegerea Traian Băsescu – Klaus Iohannis.

Republicăm și comentariile cititorilor. Unii sunt șocați și nu le vine să creadă. Alții, probabil de la SRI, postaci sub acoperire, au încercat să ne ridiculizeze sau să minimalizeze informația.

Felul în care s-au desfășurat lucrurile ne confirmă implicarea SRI. Există nenumărate dovezi indirecte că și Sebastian Ghiță a fost implicat în spargerea USL. Emisiunile de la România TV o prezintă cu fidelitate. Numai că el a jucat pentru Victor Ponta. Că operațiunea de promovare a lui Klaus Iohannis a fost condusă de SRI, nu mai avem nicio îndoială. A fost prima opțiune diferită a lui Sebastian Ghiță în raport cu SRI și Victor Ponta. Este de crezut că operațiunile de susținere a lui Klaus Iohannis să-i fie total străine lui Sebastian Ghiță. Dar, cu siguranță, ele sunt cunoscute lui Florian Coldea. El le-a condus. Și el ar putea vorbi despre ele. Acestea sunt și cărțile din mâneca lui Florian Coldea. Îl apără și îl protejează. Klaus Iohannis nu va vorbi niciodată despre sprijinul SRI și nici nu poate intra în conflict deschis cu Florian Coldea. S-ar alege praful de amândoi.

Cotidianul

Implicarea SRI în alegeri

Fragment din articolul din 17 iulie 2014

… De ce s-au certat, ca „la uşa cortului”, Ponta şi Băsescu?

În săptămânile din urmă, între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu a avut loc o mare ceartă. Prima pe bune, între doi parteneri care erau strâns legaţi de interese comune majore. Ceea ce afişau în spaţiul public ca neînţelegeri ireductibile nu era decât (şi încă poate încă mai este!) o diversiune mediatică, menită a ascunde taina lor. Ce taină! Una á la Polichinelle! Ea va fi dezvăluită de evenimentele care vor urmă.

O paranteză! Comedia regizată de Traian Băsescu, prin invitarea la consultări a „Guvernului” în legătură cu o lege adoptată de Parlament, nu este decât un element de tactică a discreditării, dacă a mai rămas ceva de discreditat din premier. Dovadă în plus pentru Ponta că Băsescu nu a fost nici un moment un partener corect în jocul lor secret.

La începutul anului în curs, prioritatea „zero” a lui Traian Băsescu era să afle de la loialii săi personali din serviciile secrete care este profilul succesorului său la Cotroceni şi evalurea măsurii în care acesta va avea disponibilitate să-i garanteze impunitatea.

În fapt, un supliment de garanţie faţă de ceea ce i s-ar fi promis cândva din partea Marelui Licurici, dacă îi va stârpi pe toţi ceilalţi corupţi importanţi din ţara noastră.

Să fim înţeleşi, percepţia despre Băsescu la Washington este aceea că s-a instaurat în vârful piramidei corupţiei, cum ar zice Bulă, pentru a eradica-o „din interior”. El s-a gândit totuşi că pe la Washington se mai pot schimba lucrurile, iar vreun nebun autohton, odată ajuns în locul pe care i l-a încălzit zece ani, i-ar putea juca o festă.

Ca să arătăm că informația noastră este corectă, exact în ziua de joi, 20 februarie 2014, preşedintelui Traian Băsescu i-a fost prezentat profilul viitorului preşedinte. Un profil rezultat din sforţările „grupului B.N.D. de la Cluj”, rafinate de institutele de cercetări şi evaluări sociologice acreditate de un serviciu de informaţii, care a pus untul secret pe sandvișul informaţional servit preşedintelui.

Succesorul indicat de “profilul sociologic” ajuns pe masa preşedintelui României nu era Crin, nu era Victor, nu era Elena, nici fostul său consilier C. Diaconescu, nu era… niciuna dintre figurile politice ale căror nume se vehiculau ca prezidenţiabil în spaţiul public.

Traian Băsescu, mulţumit şi nu prea, a cerut furnizorului păstrarea deplinului secret asupra numelui noului prezidenţiabil. Când Băsescu este naiv, e naiv de-a binelea. Un secret deplin poate fi doar ceea ce ştie o singură persoană. Or, înaintea lui…

Şi, totuşi, o vreme nu a transpirat nimic. Dar cum între naşi şi fini legea cumetriei politice bate legea secretului prezidenţial, Ponta a aflat că rejectatul din USL deschide cale la prezidenţiale lui… Klaus Johannis! Simţindu-se ca pocnit în moalele capului, Ponta a intrat în stare de şoc, iar după ce şi-a revenit s-a răţoit urât de tot la Traian Băsescu. Acesta a dat mână liberă lui Coldea la „terminarea” lui Maior…
Numai că fie un subaltern devotat lui Maior, fie altul din parohia lui Gabriel Oprea, ori din ambele părţi, a sifonat către presă documentele conservate care au acoperit partea „ţigănească” a cazului fraţilor Băsescu.
Prin această mişcare, Traian Băsescu a fost scos din joc câteva săptămâni şi pus la prăjit la foc scăzut. Adică un timp de care avea nevoie ca să-şi pregătească următoarele mişcări.

Altă paranteză.

Nu cumva avem, în acest fel, şi o parte din explicaţia obstinantului refuz al cuplului (politic) Ponta – Oprea de a-l accepta pe Johannis ca viceprim-ministru responsabil de domeniul securităţii naţionale?! Dacă se întâmpla, mai era posibil cele ce urmează?….

(Articolul integral din 17 iulie 2014 http://www.cotidianul.ro/cotidianul-243383)

Cum au reacționat cititorii noștri

Mitica: Articolul pare a fi scris de Pavel Corut. Ceva dovezi exista ?

Rxctps: scenarii? ce abureala, niste smenari se trag in piept si alti smenari se straduie sa ne prezinte trebusoara asta drept nu stiu ce operatiune secreta! pai daca-i adevarat atunci tipii din servicii dau in gropi!

Radu: N-am inteles pe deplin pct.3. Se pot detalia problemele? ca pare o treaba f.f.f interesanta! Cine sunt acei domni/doamne?

Vox Populi: TIGANIADA jocul preferat al politicienilor corupti, incompetenti, ticalosi, lacomi, nesimtiti

Ochi Ager: Articolul asta are prea multe ghicitori si prea multe sarade. Autorul mai bine se axeaza pe o singura informatie si o explica ca lumea.

SUNDAY: Articol scris de un securist pt. dezinformarea si manipularea maselor ! Mass-media este plina de agenti infiltrati ! Romania este o tara securistica !

Virgil: ghem de interese si scenarii, ceatza peste ce ar trebui sa fie clar ca lumina zilei: omul de la Cotroceni este un impostor, in slujba altora si impotriva noastra.

CIUDATENIE MARE: Adica se sparge buboiul? Cam asta e ce urmeaza sa se faca? Vor americanii sa faca chirurgie in plaga infectata de bolsevism, degenerata in mafie intern-internationala?

Sandra: Cosmarul Romaniei sub cleptocratie, agenti vanduti, tradatori, parveniti, institutii destructurate si o tara adusa la stadiul de colonie.

IQ100: dl Busher pare si dansul mexican, precum multi alti trimisi ai URSSA, dupa fizionomie…

OTV Traieste: Uite asa se duce credibilitatea unui ziar. Dan Diaconescu e autorul ?

Samatha: Harry Potter nu alta, mai lipsesc Valdemort si vrajitorul din Oz.

Teo: in concluzie????? …. nu am inteles nimic…..

Baliverna Voda: „o amplă operaţiune a Departamentului Justiţiei din SUA, menită a curăța mediul de afaceri şi scena politică de rechinii corupţiei „ – poezie de Ilie de la Scularie. Pai cum sa curete Departamentul de Justitie al SUA mizeria si coruptia de la noi, cand chiar ei au regizat-o? Hai sa scriem articole ca sa ne bagam in seama singuri. SUA cel mai mare traficant si vanzator de arme nu are nevoie de editat de pe la noi ca sa traficheze arme. Au ei baieti pregatiti la CIA.

Jaguarul: Citat: „organizatii criminale de tip mafiot, organizatii care trebuiesc desfiintate si reorganizate pe criterii democratice.” Fii, mai nene Moldovane, mai clar ca se intelege ca organizatiile criminale sa se organizeze democratic. Pe de alta parte, nu-s de acord ca „securistii si comunistii” sunt mafiotii. In Italia, Franta, Anglia sau SUA, in Japonia sau India, Malaiezia sau Thailanda, tot comunistii-s de vina? Acolo unde apar banii (si multi, nu gluma) apare coruptia.

QUO VADIS DOMNULE MAIOR ????: Quo vadis S.R.I. ??? Quo vadis dulce Romanie ???

Moesia: In concluzie! Dumnezeule!!!! Hotii si coruptii astia sunt cei ce iau piei de pe noi, marind mereu, an de an, impozite, taxe, accize, preturi la gaze, energie, metrou, trenuri, mijloace de transport in comun, paine, carne…..etc….etc….? De aceea se pune mereu presiune pe” nu mai avem de unde plati pensiile”….? Cand pensiile se pot plati pe un an numai din ce au incasat mafiotii astia la un transport clandestin de arme ! Intelegeti de ce lupta – prin sindicate – ca portul Constanta sa nu cumva sa treaca sub influenta lui Mazare ? Sa nu se afle si mai multe. Iar despre incompetentul Ponta, se pare ca vom afla curand cum el a gandit scrisorica si drumul la Barroso pentru a anihila votul de la referendum.

IQ100: „Nu este mai puţin adevărat că şi fostul premier Adrian Năstase a încercat să impună casarea la fier vechi a materialului rulant funcţional al Căilor Ferate, cu scopul de a capta bunăvoinţa electorală din partea mafiei fierului vechi.” deci si Nastase….

K: Tara e paralizata de „doctorii” pusi ca sefi in institutii cheie ale statului. Acestia sunt oameni ingusti la minte, fara idealuri mari in viata si cu un singur gand, acela de a se imbogati.

Simplu: Articol foarte bun. Cand vom afla tot adevarul: oamenii politici romani sunt majoritatea agenti ai unor alte tari?

Ioanitescu: Maaaaai basistilor, nu ne mai aburitzi….tot cu Ponta vom vota !

Asimov: Mamaaaaa ! Bai dar nu semnezi si SF-ul asta demn de premiul Nobel pentru literatura ? Asta-i apogeul cetzii…

Mutulica: cred ca si Ciuvica este invidios pe asa o bazaconie …

Escu: Corectă analiză și la obiect. Era necesar să amintiți și cum a fost anchetat Băsescu în SUA pe timpul așa-ziselor sale vizite tot pentru trafic de armament și muniții în cazul acela cu unul Bithner, parcă.

Dialoguri cu Victor Ponta la România TV

Liliana Ruse: Bun. Dincolo de alegeri, aţi avut totuşi un anunţ foarte clar: PSD şi PNL vor candida separat la alegerile europarlamentare

Victor Ponta: Dar era ştiut deja.

Liliana Ruse: … şi vă întreb…

Victor Ponta: Era o decizie anunţată.

Liliana Ruse: Mă rog, era încă cu semnul întrebării, ferm, n-a zis nimeni foarte clar…

Victor Ponta: Nu, nu, nu poate…

Liliana Ruse: Aţi discutat, probabil, la partid, dar chiar şi domnul Antonescu a fost…

Victor Ponta: Nu. Am discutat-o în USL. Şi am discutat-o cu liderii noştri de grup din Parlamentul European. Eu am discutat cu domnul Swoboda, probabil, domnul Antonescu, cu domnul Verhofstadt. E foarte clar că nu există o uniune cum e USL în Parlamentul European. Liberalii…

Liliana Ruse: Dincolo de asta, eu vă întreb aşa, faptul că veţi candida separat la europarlamentare, nu va zdruncina guvernarea foarte mult?

Victor Ponta: Nu, pentru că totuşi europarlamentarele nu reprezintă o înfruntare directă, cum se întâmplă pe colegii. E o listă naţională în care sunt un număr de oameni, majoritatea actuali europarlamentari – bănuiesc că şi la PNL va fi aşa, deci oameni care se cunosc, care stau, merg în avion împreună, stau la masă. Nu o să văd pe, nu ştiu, Corina Creţu, bătându-se la televizor cu….

Liliana Ruse: Dar nu e vorba numai de asta. Şi organizaţiile se bat, nu se bat numai candidaţii, că de’aia aţi făcut apel la mobilizare.

Victor Ponta: Da, va fi o chestiune de mobilizare, pentru că la europarlamentare, mai ales dacă nu avem prezidenţiale în acelaşi timp, în mod sigur prezenţa va fi scăzută. Uitaţi-vă, în Croaţia au fost alegeri acum o săptămână sau două şi au fost 20%, şi e prima dată când votează europarlamentari. În general, prezenţa la europarlamentare este scăzută, şi atunci este un test de mobilizare. Mai spun un lucru, să ştiţi că am vorbit şi asta cu Crin Antonescu, noi, ca USL, la europarlamentare, în mod sigur, am lua mai puţin decât PSD separat de PNL separat, şi atunci….

Liliana Ruse: Bun. Dincolo, repet, de aceste chestiuni care ţin de PSD, eu vă întreb, revin la campania electorală, pentru că am mai văzut în trecut lucrul ăsta, o să fie…

Victor Ponta: Păi aţi văzut-o în 2009, când eram la guvernare împreună PSD-PDL, şi am avut în mai sau când au fost, alegeri europarlamentare. Nu s-a rupt niciun guvern. Guvernul s-a rupt în toamnă, cu totul…

Liliana Ruse: E cu totul alta situaţia.

Victor Ponta: … s-a rupt pentru alegerile prezidenţiale în toamnă.

Liliana Ruse: Şi nu se poate întâmpla la fel şi acum?

Victor Ponta: Nu, că nu sunt doi candidaţi. Atunci era Traian Băsescu de la PDL şi Mircea Geoană de la noi.Acum nu avem decât un singur candidat: Crin Antonescu.

Liliana Ruse: Deocamdată.

Victor Ponta: Dar mai ştiţi? Asta e o nouă ştire pe DC News sau ce, mai e cineva?

Corina Drăgotescu: Nu, dar asta, toată lumea vorbeşte despre acelaşi lucru. Chiar şi Crin Antonescu, în discursul pe care l-a avut la deschidere, la dumneavoastră, a spus, a spus (…) Adică permanent sunt semnale că ceva se va întâmpla acolo. E ca o explozie de aia: toată lumea aşteaptă să vadă când se aprinde fitilul şi când sărim în aer.

Victor Ponta: Doamna Drăgotescu, dar din 5 februarie 2011..

Corina Drăgotescu: Dar toţi ştim că este acolo bomba pusă.

Victor Ponta: Nu, staţi un pic. Din 5 februarue 2011 până în 9 decembrie 2012, doi ani de zile, a fost o zi de la Dumnezeu, în care să nu apară în presă că se rupe USL-ul?

Corina Drăgotescu: Nu, staţi un pic. Dar credeţi că colegii dumneavoastră de partid vor fi mulţumiţi ca PSD-ul să nu aibă un candidat la prezidenţiale..

Victor Ponta: Dar au votat.

Corina Drăgotescu: Ca din postura de partid care a avut de două ori preşedinţia, de două ori jumate preşedinţia României, să ajungă un partid care nu are propriul candidat?

Victor Ponta: Aici sunt două explicaţii. În primul şi în primul rând, eu i-am întrebat pe colegii mei înainte să facem USL-ul: vreţi să fim în continuare cel mai mare partid din opoziţie? – că ni s-a mai întâmplat chestia asta. Cel mai mare partid din ţară, dar în opoziţie, sau vreţi să fim cel mai mare partid dintr-o alianţă, care e la guvernare? Toată lumea mi-a răspuns: cel mai mare la guvernare. Doi: înainte să semnez acordul cu PNL-ul, spuneţi voi, uitaţi de Antonescu şi Ponta, spuneţi voi – că într-o alianţă nu poţi să iei ambele funcţii, că nu vor ceilalţi să facă alianţa – putem să luăm una dintre ele şi, fiind partidul cel mai mare, noi alegem primii. Ce credeţi că e mai important pentru PSD? Prim-ministru sau preşedinte? În unanimitate, toată lumea a zis „prim-ministru“. Asta e explicaţia. Dacă spuneau „vrem să avem preşedinte“, aveau liberalii prim-ministru. Nu ştiu dacă era domnul Antonescu, putea să fie altcineva, dar liberal.
(….)

Corina Drăgotescu: Nu ştiu, excludeţi categoric o desprindere totală de PNL? Aţi emis deja trei avertismente în seara asta. („avertismentele” au fost de fapt o constatare şi anume că declaraţiile celor trei ar putea să tragă în jos PNL – n.a.)

Victor Ponta: Exclud categoric vreo intenţie, vreo dorinţă sau vreo acţiune a PSD, în acest sens.

Corina Drăgotescu: Dar dacă ei întind coarda, să spunem?

Victor Ponta: Nu, nu. Eu spun că, noi, nu. Noi nu vrem să rupem USL-ul. Până în 2016, nu.

Liliana Ruse: Vi se pare că este un pericol mai mare la PNL să facă pasul acesta?

Victor Ponta: Nu. În acest moment, nu, nu mi se pare acest lucru. Dar, ştiu eu, poate preia Roşca conducerea şi…

Şi văzând că răspunsurile lui Ponta nu au fost satisfăcătoare, s-a schimbat placa. Ruse o întreabă pe Drăgotescu ce „spuneau” social-demicraţii (simplii participanţi la congresul PSD) despre relaţia cu PNL:

Liliana Ruse: : Corina, spuneai la un moment dat că, ai fost la Congresul PSD şi că ai stat acolo de vorbă cu oamenii, că sunt în teritoriu nemulţumiri faţă de relaţia cu liberalii.

Corina Drăgotescu: Sunt în relaţia cu liberalii nu foarte-foarte mari. Au mai zis oamenii, domnule, ne cam batem uneori în teritoriu, ne cam batem pe diverse funcţii… ne este greu să mergem împreună mai departe, ne este greu să-i susţinem…

(….)

Victor Ponta: Şi mă mai uitam, recunosc, la faptul că m-aţi pus acolo cu PNL va plăti pentru…? Nu, am zis dacă nu ar fi solidar; dar ce să facem? Ştiu că aveţi o iubire pentru PNL şi nu îi iertaţi….

Liliana Ruse: Păi nu, este un avertisment, nu avem o iubire pentru PNL, după cum nu avem nicio antipatie, că nu este meseria noastră. Asta aţi spus, că dacă PNL-ul continuă atacurile şi se desolidarizează de Guvern …

Victor Ponta: Mai spun o dată, totuşi, poate mai reuşim să mai punem un titlu.”

Articolul integral din cotidianul.ro / 17 iulie 2014

Ce ascunde diversiunea „Partea țigănească“ a filierei fraților Băsescu?

Vlad Dumitraş
Publicat Joi, 17 iulie 2014

Fraţii Traian şi Mircea Băsescu ar putea fi şi verigi într-o reţea internaţională de trafic clandestin controlat cu arme destinate zonelor de conflict?

Încercăm de câteva săptămâni să înţelegem idioţenia în care s-a lăsat prins Traian Băsescu. El nu şi-a dat seama că nu fratele său este miza acestui scandal ce se conturează din ce în ce mai mult ca o veritabilă diversiune, menită să ascundă ceva mult mai grav.

Încă din zilele imediat următoare punerii în scenă a regiei scandalului „Băsescu-Anghel (alias Bercea Mondial)“ au circulat informaţii extrem de grave despre resorturile sale şi despre regizorii din culisele afacerii.

Prima informaţie, aparent incredibilă, ne aducea la cunoştinţă agitaţia febrilă în care a intrat domnul Duane Butcher, fostul însărcinat cu afaceri ad interim al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, şi audienţele de maximă urgenţă solicitate de acesta, concomitent cu convocarea la briefing a colaboratorilor Departamentului de Justiţie al SUA din Ministerul Public al României.

Domnul Duane Butcher a învederat imperativ oficialilor români „surprinderea şi îngrijorarea faţă de turnura cazului domnului Mircea Băsescu, în contextul unor aluzii făcute la un post de televiziune, care sugerau implicarea fraţilor Băsescu în afaceri cu armament, situaţie care, dacă va scăpa controlului, poate dăuna SUA“.

Nota bene: 1. Departamentul de Stat, Departamentul Justiției şi FBI şi-au trimis de mai multe ori, în anii anteriori, emisarii la Cotroceni, în încercarea de a descâlci iţele încurcate ale unor operaţiuni clandestine de trafic cu arme, cu înalte implicări ale unor oficiali de la Bucureşti.

2. Este în practica internaţională a serviciilor speciale, care controlează traficul clandestin cu arme, „întoarcerea“ traficanţilor pentru a lucra în operaţiuni speciale subscrise strategiilor politice realizate prin mijloace secrete.

3. În interiorul unora dintre comisiile parlamentare speciale, din România, care ar trebui să supervizeze operaţiunile externe delicate ale serviciilor secrete, au existat murmure de nemulţumire în legătură cu protecţia acordată livrărilor de arme părţilor implicate în evenimentele în desfăşurare din Ucraina.

4. Demersul precipitat al însărcinatului cu afaceri a.i. D. Butcher nu ar putea fi una dintre explicaţiile plauzibile ale manierei şi grabei cu care se întrevede instrumentalizarea judiciară a cazului?! Caz apărut pe fondul defecţiunilor generate de lupte intestine şi fratricide ale serviciilor secrete, poziţionate, unele sub autoritatea lui Traian Băsescu, altele obediente lui Gabriel Oprea prin „doctorii în ştiinţe militare şi informaţii“, creaţi de el, la foc continuu, şi poziţionaţi acum în funcţii pentru care sunt obligaţi.

Cine şi de ce a acoperit partea „ţigănească“ a scandalului fraţilor Băsescu?

Un serviciu de informaţii naţional şi un altul departamental, aflate într-o permanentă competiţie neloială, au „conservat“ din anii 2010-2011 documentele care atestau cumpărarea şi traficarea influenţei familiei preşedintelui în scopul exonerării de răspundere penală a familiei Anghel. Clanul Bercea era unul dintre capetele afacerilor cu „fier vechi“ din patrimoniul căilor ferate, în principal şi nu întâmplător, de pe la începuturile carierei lui Traian Băsescu la Ministerul Transporturilor.

Nu este mai puţin adevărat că şi fostul premier Adrian Năstase a încercat să impună casarea la fier vechi a materialului rulant funcţional al căilor ferate, cu scopul de a capta bunăvoinţa electorală din partea mafiei fierului vechi.

Printre dezmembratorii de active industriale în scopul valorificării acestora la fier vechi s-a aflat şi „Dom’ profesor“ Virgil Măgureanu, aşa că nu trebuie să ne mire ce de „lumea bună“ şi-a murdărit mâinile şi costumele de stofă fină cu „rugină din ruinele industrializării socialiste“, pe care tot această lume a propovăduit-o de prin amvoanele propagandei CC al PCR, în a cărui nomenclatură specială se aflau.
Familia colectorilor de fier vechi a „Mondialilor“ are o impresionantă panoplie de N.U.P.-uri. Circa una sută! Adică tot atâtea cauze penale la care Justiţia a rămas oarbă în sensul negativ al simbolului imparţialităţii.

Denominaţia „Mondialul“ a capului familiei a fost tălmăcită de acesta ca expresie a dimensiunilor internaţionale ale afacerilor sale, ceea ce duce cu gândul la reţele transnaţionale, care nu pot opera în afara ­înaltei protecţii politice şi judiciare, tot transnaţionale.

De ce s-au certat, ca „la uşa cortului“, Ponta şi Băsescu?

În săptămânile din urmă, între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu a avut loc o mare ceartă. Prima pe bune, între doi parteneri care erau strâns legaţi de interese comune majore. Ceea ce afişau în spaţiul public ca neînţelegeri ireductibile nu era decât (şi încă poate încă mai este!) o diversiune mediatică, menită a ascunde taina lor. Ce taină, una á la Polichinelle! Ea va fi dezvăluită de evenimentele care vor urma.

O paranteză! Comedia regizată de Traian Băsescu, prin invitarea la consultări a „Guvernului“ în legătură cu o lege adoptată de Parlament, nu este decât un element de tactică a discreditării, dacă a mai rămas ceva de discreditat din premier. Dovadă în plus pentru Ponta că Băsescu nu a fost niciun moment un partener corect în jocul lor secret.

La începutul anului în curs, prioritatea „zero“ a lui Traian Băsescu era să afle de la loialii săi personali din serviciile secrete care este profilul succesorului său la Cotroceni şi evaluarea măsurii în care acesta va avea disponibilitate să-i garanteze impunitatea.

În fapt, un supliment de garanţie faţă de ceea ce i s-ar fi promis cândva din partea Marelui Licurici, dacă îi va stârpi pe toţi ceilalţi corupţi importanţi din ţara noastră.

Să fim înţeleşi, percepţia despre Băsescu la Washington este aceea că s-a instaurat în vârful piramidei corupţiei, cum ar zice Bulă, pentru a „eradica-o din interior“. El s-a gândit totuşi că pe la Washington se mai pot schimba lucrurile, iar vreun nebun autohton, odată ajuns în locul pe care i l-a încălzit zece ani, i-ar putea juca o festă.

Ca să arătăm că informația noastră este corectă, exact în ziua de joi, 20 februarie 2014, preşedintelui Traian Băsescu i-a fost prezentat profilul viitorului preşedinte. Un profil rezultat din sforţările „grupului BND de la Cluj“, rafinate de institutele de cercetări şi evaluări sociologice acreditate de un serviciu de informaţii care a pus untul secret pe sandvișul informaţional servit preşedintelui.

Succesorul indicat de „profilul sociologic“ ajuns pe masa preşedintelui României nu era Crin, nu era Victor, nu era Elena, nici fostul său consilier C. Diaconescu, nu era… niciuna dintre figurile politice ale căror nume se vehiculau ca prezidenţiabil în spaţiul public.

Traian Băsescu, mulţumit şi nu prea, a cerut furnizorului păstrarea deplinului secret asupra numelui noului prezidenţiabil. Când Băsescu este naiv, este naiv de-a binelea. Un secret deplin poate fi doar ceea ce ştie o singură persoană. Or, înaintea lui…

Şi totuşi o vreme nu a transpirat nimic. Dar cum între naşi şi fini legea cumetriei politice bate legea secretului prezidenţial, Ponta a aflat că rejectatul din USL deschide calea la prezidenţiale lui… Klaus Iohannis! Simţindu-se ca pocnit în moalele capului, Ponta a intrat în stare de şoc, iar după ce şi-a revenit, s-a răţoit urât de tot la Traian Băsescu. Acesta a dat mână liberă lui Coldea la „terminarea“ lui Maior…
Numai că fie un subaltern devotat lui Maior, fie altul din parohia lui Gabriel Oprea, ori din ambele părţi, a sifonat către presă documentele conservate care au acoperit partea „ţigănească“ a cazului fraţilor Băsescu.
Prin această mişcare, Traian Băsescu a fost scos din joc câteva săptămâni şi pus la prăjit la foc scăzut. Adică un timp de care avea nevoie că să-şi pregătească următoarele mişcări.

Altă paranteză.

Nu cumva avem, în acest fel, şi o parte din explicaţia obstinantului refuz al cuplului (politic) Ponta – Oprea de a-l accepta pe Iohannis ca viceprim-ministru responsabil de domeniul securităţii naţionale?! Dacă se întâmpla, mai era posibil cele ce urmează?

Gabriel Oprea a ordonat: „Daţi drumul Operaţiunii!“

Reevaluatul, în fapt şantajatul şi racolatul Gabriel Oprea, nu are, de ani buni, linişte.

Noapte de noapte, „generalul de Justiţie“ Gabriel Oprea, cum sfertodoct scrie pe uşa biroului său de la Primăria Sectorului 2, se zvârcoleşte chinuit de coşmarul vieţii sale, „Traian Băsescu“.

Ascensiunea politică ameţitoare a generalului de justiţie Gabriel Oprea este opera unui serviciu străin, care i-a pus pe mână o secţie a fabricii de doctori în ştiinţe militare şi informaţii, creându-se, în acest fel, o cuprinzătoare şi malefică reţea a criminalităţii academice, care populează centre ale deciziilor strategice din politică, servicii, sistemul de securitate, justiţie şi cam tot ce înseamnă domeniul fostei Secţii militare a CC al PCR şi a sectoarelor ei speciale.

Facem această precizare ca să nu existe dubii prea mari cu privire la serviciul străin care a vegheat asupra ascensiunii lui G.O., din cârciuma „Drumeţul vesel“ la Palatul Victoria. Toate planurile de studii şi cercetare doctorală, date de profesorul impostor discipolilor săi, erau, în parte, şi tematici de culegere de informaţii confidenţiale ori secrete, asupra domeniilor din care proveneau doctoranzii! Servicii secrete, direcţii operative din armată şi interne, Parchete, comisii parlamentare speciale etc.

Şefii contraspionajului erau şi ei, în acest timp, doctoranzii lui Oprea? Mai rău, erau şefii lor!

Ajuns stăpânul serviciilor departamentale, total lipsit de imaginaţie, viceprim-ministrul de la Interne (exact ca şi Alexandru Drăghici, un model cumva?!) a recurs la o practică parainstituţională, uzitată şi de Virgil Măgureanu. A adunat în câteva sedii, conspirate ca reşedinţe private, grupe operative speciale formate din foşti ofiţeri ai structurilor secrete, de toate specialităţile – contrainformatori, şefi de reţele de informatori în lumea politică şi mediile conexe, inclusiv bordelurile de lux clandestine (frecventate de cei pentru care puterea este şi afrodiziac!), investigatori, filori, hackeri, maeştri ai interceptărilor ilegale, manipulatori de „acoperiţi“ clandestini ş.a. pe care i-a pus la treabă.

La ce fel de treabă? Nu una legală, nu una curată, nu una benefică serviciului naţional credincios, datorat naţiunii. O treabă foarte periculoasă pentru stabilitatea politică şi ordinea constituţională, de felul celor pe care mafia italiană, Loja Propagandă Due şi câteva servicii străine le-au impus, tot parainstituțional, în practică, serviciilor secrete ale Italiei în deceniile din a doua jumătate a veacului trecut.

Rezultatele se cunosc. Actorii au fost condamnaţi pentru atentate la adresa Constituţiei Republicii Italia. Au populat şi închisorile, iar Betinno Craxi şi-a încheiat penibil şi ruşinos o lungă carieră politică.

Sunt pe acolo, prin acele grupe de comando şi poliţie politică, şi nişte generali, foşti înalţi demnitari în sistemul de securitate. A cui securitate, ne întrebăm acum, văzându-le disponibilitatea în scopuri ceţoase, dar mai cu seamă periculoase?

Nici Traian Băsescu, nici Victor Ponta, nici Gabriel Oprea şi alţii ca el, din alte structuri, care confundă sistemul informativ secret al statului român cu instrumentele puterii lor personale, puse în serviciul unor interese străine securităţii naţionale, grav vulnerabilizate prin aceste devieri anticonstituţionale, nu se vor putea sustrage răspunderii pentru consecinţele imputabile.

Mai devreme sau mai târziu, cei care se folosesc de conştiinţele şi mâinile lor murdare nu-i vor mai recunoaşte şi-i vor renega, pentru a se salva pe ei.

De ce s-a impacientat însărcinatul cu afaceri al SUA?

Din cauza precedentului Omar Hayssam, când fostul cărăuş maritim de arme, ajuns preşedinte al României, a crezut că se pricepe mai bine la operaţiunile speciale, decât serviciile secrete americane, ruseşti, israeliene sau britanice, reuşind să le strice un proiect de amploare regională, cu greu şi îndelung pus în operă.

Înainte de Traian Băsescu, Ion Iliescu ştia şi el, aproximativ, căci nu-l prea interesau detaliile tehnice, care sunt mizele unora în cazul lui Omar Hayssam. Inteligent, precaut şi cu o zestre de experienţă specială, Iliescu a fost rezervat, chiar sceptic, recomandând temporizare, dacă nu se mai poate da înapoi. Aşa s-a şi întâmplat…

Omar a greşit, nu s-a conformat liniei de conduită prestabilite, a crezut că-şi poate permite orice, a picat într-un flagrant…

Cutremur! Zeci de victime ale corupătorului au venit pe la servicii să se predea şi să colaboreze. Gabriel Oprea avea de decontat cea mai mare notă de plat[, urmat de celebrul combinator al PSD. Pe ambii însă, printre mulţi alţii, Munaf i-a decartat anchetatorilor americani.

Ce a urmat se poate doar bănui

Ulterior însă, Băsescu a „reevaluat“ toate părţile şi a intrat pasionat în joc, mai exact, într-un cleşte din care nu s-a mai putut elibera.

Anticipându-se voluntarismul şi imprevizibilitatea mişcărilor lui Băsescu, pentru a se reduce riscul unui nou şi mai mare scandal „marca Băsescu“, regia specială din culise a încercat să corecteze „accidentul“ şi a ieşit ceea ce vedem.

O nouă şi mai mare diversiune, un nou şi mai mare scandal, tot „marca Băsescu“.

Consecinţa cea mai previzibilă este „lovitura finală“ pe care lumea politică din România, interlopă sau nu, o va primi, în numele reparării onoarei familiei prezidenţiale, în toamna acestui an, pornindu-se de la o singură premisă: „Ai fost ministru, puterea te-a corupt!“ sau „Eşti parlamentar, te-ai ales prin fraudă, puterea te-a corupt!“.

Coincidenţă nefericită este că acest jihad al talibanului Băsescu se va suprapune cu o amplă operaţiune a Departamentului Justiţiei din SUA, menită a curăța mediul de afaceri şi scena politică de rechinii corupţiei care „prejudiciază interesele comune ale parteneriatului dintre România şi Statele Unite“.

Printre cei vizaţi s-ar afla şi foşti ambasadori ai corupţiei americane în România, care au operat în fostele ţări comuniste, fără a ţine seama de barierele ideologice existente, încă, între America şi Rusia.

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ca la Carte! Jihad-simbol universal al terorii impusa prin putere si control, componenta mafiota, malefica a sistemului si Armaghedonul-simbol al dezvaluirii, demascarii, corijarii, neutralizarii, inacctivarii raului patruns pana la maduva osului, reechilibrarii balantei, intrarea in sfera climatului corect, moral, legal. Se scrie si se amprenteaza, fara indoiala, o fila importanta din Isoria Civilizatiei Umane, la stadiul actual, frumos si luminos, ca niciodata pana acum. Natural, firesc, omenesc.

  • aha, iaca de ce au “dezactivat” DIPI: STIU PREA MULTE si “toaca documente justificative” si, casete din acelea cu inregistrari compromitatoare pt. candidati la functii sus puse = criterii de integritate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Sunt absolut convinsa ca investigatori, ofiteri de buna credinta, lucreaza cu antivomitive la purtator, vesta antiglont. Sa nu le fie frica, valul se ridica! Bravo!

Abonează-te la newsletter