Politică

DE CE NU POT FI PRO AMERICAN !

imagesAm fost aspru criticat de catre citiva telespectatori pentru faptul ca nu am o pozitie pro americana in conflictul din Ucraina, ca nu dau dovada de sentimente pro americane.

Recunosc dragii mei, recunosc… nu sint si nu voi fi niciodata un pro american pentru ca sint un om cu convingeri pacifiste, sint un om educat, cu o vasta cultura, sint un om tolerant, animat de sentimente umaniste, valori cu totul si cu totul diferite de cele ale indivizilor ce au condus si conduc America.

SUA a fost si este un simbol al razboiului, al imperialismului, al neocolonialismului, un simbol al capitalismului salbatic de tip neoliberal, al smecheriei si al nedreptatii ascunse in spatele unor cuvinte frumoase gen libertate si democratie, dar lipsite de orice continut si acoperire in realitatea vietii de zi cu zi. Este o dovada de mare ipocrizie sa vorbesti despre libertate sau democratie atunci cind vorbesti despre SUA, o tara in care politistii au ‘libertatea” sa te impuste pe strada daca nu le place freza ta, iar democratia americana este in realitate o plutocratie odioasa ce a devenit oficiala odata cu ofensiva Noii Ordini Mondiale.

Dar pentru ca afirmatiile trebuiesc sustinute cu probe pentru a nu da ocazia “lefegiilor” sa contraatace, m-am documentat un pic si iata, am reusit sa dau peste un calendar ce cuprinde toate războaiele purtate de SUA de-a lungul existentei sale. Concluzia la care am ajuns studiind acest calendar al razboaielor duse de SUA este urmatoarea:

Statele Unite ale Americii a fost fondată în 1776, adica in urma cu 239 de ani si in tot acest rastimp ea a fost în război în timp de 218 din cei 239 de ani calendaristici de existență.

Cu alte cuvinte, au fost doar 21 de ani calendaristici în care SUA nu a fost implicata in războaie.

Pentru a fi mai sugestiv, ca sa va faceti o mai buna idee asupra acestui fapt, incercati sa va imaginati ca ati avea de ales orice an de la 1776 pina azi și veti constata ca exista o probabilitate de 91% ca America sa fi fost implicat într-un război în cursul acelui an calendaristic. Practic, in 91% din existenta sa ca stat, SUA s-a aflat in razboi.
Toti președinții americani pot fi considerati din punct de vedere “tehnic “, președinți de război.”

S.U.A. nu a avut in toata existenta sa de 239 de ani, niciun deceniu fără război.

Singura data cand Statele Unite a “rezistat” o perioada mai lunga de timp fără război a fost în timpul perioadei izolaționiste a Marii Depresiuni intre 1935 si 1940.

Pentru cine nu crede, pot sa-i pun la dispozitie o lista cu toate razboaiele in care a fost implicata SUA incepind cu 1776 si pina azi. Pentru orice analist de bun simt si obiectiv, devine evident ca SUA este o tara care si-a construit prosperitatea pe razboi, arme, suferinta. In rindurile ce urmeaza voi aduce argumente de necontestat in sprijinul acestei afirmatii.

– SUA este statul simbol al sclavagismului modern, sclavagismul de secol 18-19 si chiar 20. Drama negrilor adusi din Africa pentru a muncii ca sclavi pe plantatiile strabunicilor actualilor papusari ce conduc SUA este o chestiune de notorietate. Sclavagismul este una dintre cele mai mari rusini a acestei specii si daca epoca sclavagista reprezinta o fila in cartea de istorie a Europei, o fila de istorie cu o vechime de 2.000 de ani, iata, pentru SUA, sclavagismul reprezinta o pagina rusinoasa a istoriei moderne. SUA e statul in care chiar si in secolul 21, negrii sint casapiti pe strada de catre politisti rasisti, fara niciun motiv, luptele de strada, conflictele rasiale, devenind o realitate zilnica a vietii sociale americane.

– SUA e statul care a decimat un popor intreg, indienii americani fiind un intreg popor exterminat de catre stramosii actualilor cetateni americani. Daca crimele savirsite de catre nazisti impotriva evreilor fac obiectul a nenumarate reparatii financiare si morale, “holocaustul” indienilor americani nu provoaca niciun fel de rusine, remuscari sau sanctiuni pentru poporul american. In cazul indienilor americani, “holocaustul” reprezinta doar un titlu de onoare, o expresie a “dreptului” celui mai puternic.

– toate razboiele duse de SUA au fost razboaie duse in afara teritoriului SUA, au fost razboaie in scop de jaf sau cotropire, soldate cu milioane de morti din rindul civililor, femei, copii, batrini.

– SUA este singurul stat care a utilizat bomba atomica impotriva civililor, fara niciun rost, intr-un moment in care soarta razboiului era decisa. Bombele atomice lansate la Hiroshima si Nagasaki au dus la moartea inutila a peste 500.000 de civili inocenti.

– SUA e statul care in secolul 21 a ucis peste 1 milion de civili in Orientul Mijlociu doar in scop de jaf al resurselor energetice, aducind ca argument al invadarii Irakului niste minciuni sfruntate si pretexte penibile gen “instaurarea democratiei”. Probabil ca George Bush, daca ar fi intrebat azi cu privire la rezulatele implementarii democratiei in Irak, ar raspunde cu aroganta-i binecunoscuta ca “da, peste 1 milion de irakieni au scapat de dictatura si sint fericiti astazi in rai”.

– SUA e statul care in anul 1999 a bombardat o tara europeana, Serbia, in ziua de Paste, scriind pe bombele aruncate asupra civililor sirbi, Paste Fericit !

– SUA e statul care a provocat razboiul din Kosovo creind un precedent deosebit de periculos pentru intreaga Europa, vina sirbilor fiind aceea de a nu a acceptat sa cedeze de buna voie companiilor de exploatare americane, imensele bogatii in carbune ale regiunii Kosovo.

– SUA e statul care de-a lungul ultimelor decenii a oferit sprijin moral, material si militar neconditionat Israelului in incercarea acestuia de a extermina populatia araba din Palestina, ultima agresiune a armatei israeliene impotriva palestinienilor din Fisia Gaza soldindu-se cu peste 3000 de civili ucisi din care peste 1200 de copii.

– SUA este creatorul si sustinatorul financiar al ISIS, o grupare terorista ce seamana teroarea in Orientul Mijlociu.

– SUA este statul a carui economie e bazata pe industria de armament in care peste 1 milion de oameni lucreaza pentru productia de armament

– SUA e statul care cheltuie anual 700 miliarde de dolari pentru inarmare si doar citeva miliarde pentru cercetari in domeniul cancerului sau al altor boli grave ce curma viata a milioane de oameni anual.

– SUA aloca peste 3 miliarde de dolari luptei impotriva terorismului, dar in ultimii 10 ani nu au murit nici macar 100 de oameni in atentate teroriste. Pe de alta parte, sint alocate sume infime luptei impotriva sida, cancer, saracie, boli de care mor anual milioane de oameni.

Sint doar citeva dintre motivele pentru care nu pot fi pro american asa cum si-ar dori postacii aflatii in slujba diverselor ONG-uri sponsorizate cu bani americani, asa cum fac televiziunile aservite Noii Ordini Mondiale, CNA-ul, acest instrument odios de cenzura a dreptului la libera opinie si exprimare, asa cum au facut si mai fac cei ce conduc sau au condus Romania in frunte cu Traian Basescu, Victor Ponta, Mihai Razvan Ungureanu, Calin Popescu Tariceanu si mai nou Klaus Iohannis.

Sint nevoit sa ii dezamagesc pe toti acesti tradatori de tara si sa le spun ca eu nu voi fi niciodata nici pro american, nici pro rus, ci DOAR PRO ROMAN !

Laurentiu Primo
Presedintele Miscarii Meritocrate

Sursa: meritocratia.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Excelent articolul!
    Daca imi permiteti o corectie: SUA au avut razboi si pe teritoriul lor impotriva propriilor cetateni. Tot de ei declansat si fabricat. E vorba despre 11 septembrie. Iar apoi l-au cautat fix 10 ani pe invadatorul si ucigasul natiunii americane- Osama Bin Laden. Iar cand l-au prins, l-au omorat si l-au aruncat in mare…

  • @ dorint
    Raspuns : in acest moment (si de vreo 30 de ani incoace) este un rau mult mai mic !