Politică

DAN PURIC: „Se ridică poporul!” (Scrisoare deschisă)

dan-puric-tvmaniaÎn atenția d-nei Laura Georgescu, Președinte al C.N.A

Dragă doamnă,

Vă scriu, trebuie să recunosc, cu oarecare emoție, nu din frică politică pentru funcția importantă pe care o aveți, ci din frică creștină că nici de data aceasta,probabil, n-o să mă înțelegeți și am să vă pierd pentru totdeauna. Și atunci, totuși, de ce vă scriu? Scriu cu nădejdea, tot creștină, vă rog să rețineți, că, poate, vreun tânăr sau oricare alt român de calitate din țara asta, citind această scrisoare, se va lămuri. Știu că sunteți foarte supărată pe mine pentru că am afirmat că, timp de 24 de ani, am fost și suntem “conduși”, mai bine zis distruși politic, economic, cultural și, mai ales sufletește, vă rog să rețineți ultima dimensiune, dragă doamnă, care este foarte importantă pentru un simplu om, apoi pentru o țară întreagă, de o “șleahtă de securiști mafioți”!

Trebuie să recunosc acum, privind cu detașare în timp, că termenul “mafiot”, pe care l-am folosit, nu a fost foarte potrivit. Mafia, de bine de rău, are codul ei, onoarea ei și, mai ales, legile ei nescrise dar respectate. Cei care ne mutilează zi de zi, nu cunosc nicio lege, niciun cod. Sunt, în fond, niște suflete chinuite. Știu că ați afirmat, cu o oarecare undă de mândrie “patriotică” că și dumneavoastră faceți parte din rândul lor. Personal, am fost cam zdruncinat fiindcă nu mă așteptam la o asemenea “solidaritate”!

Și totuși, doamnă, lasați-mă să vă reamintesc! Cei pe care îi susțineți, cu care pesemne vreți să vă confundați ideologic și sufletește până la neantizare, au făcut multe lucruri, cum nu trebuie, în această țară. Au asasinat cu sânge rece oameni și, mai ales tineri, ca lovitura de stat din 1989 să fie poleită cu sângele lor nevinovat și declarată astfel Revoluție. Apoi, s-au grăbit, ca nimeni alții, să-și prăduiască fără de niciun scrupul, propria țară, s-o vândă, pe nimic străinilor. Cine sunt ei, dragă doamnă, v-ați întrebat vreodată? De ce v-ați alăturat lor? Ce v-a determinat?

Da, știu că și ei vorbesc românește dar nu sunt români, sunt “mutanți ideologici”. Nu v-ați prins? Și rușii, și bulgarii, și ungurii și toți cei care au cunoscut experimental communist au asemenea specimene. Cum să dai în propria țară? Ce suflet îți trebuie să faci asta? V-ați gândit vreodată că tinerii noștri, în acești ultimi ani, nu au avut șansa să învețe niciodată istoria adevărată a acestui neam? Că țăranul roman își bagă grâul în sobă ca să îl ardă, fiindcă nimeni nu i-l cumpără și că azvârle laptele în apă, ca să-l bea pe cel de la supermarket? La pensionarii mutilați, deveniți muribunzi , condamnați cu cinism la agonie socială? La tinerii dezorientați, descurajați, umiliți și cu zborul frânt, ce nu mai îndrăznesc să privească nici măcar cerul? La viitorul lor ucis, v-ați gândit vreodată, doamnă? La bieții oameni goniți de sărăcie, obligați să fie sclavi pe “plantațiile occidentale”, lăsându-și copiii la bunici și la rude? La numărul mare de sinucideri din rândul acestor mici nevinovați, făcute din disperarea singurătății?

Da, dragă doamnă, gândiți-vă și la singurătatea tragică a acestui popor! Mai înainte de a fi dimpreună și deodată cu cei pe care îi apărați, și cu mândrie vă prezentați că din rândurile lor faceți parte, mai bine ați încerca să faceți un pas către cei mulți, care suferă în tăcere, încă. Încă, dragă doamnă! Căci nu e departe ziua, când această tăcere se va transforma în furtună. Și mă rog, ca furia ei să nu vă prindă! Se ridică poporul, dragă doamnă, și dumneavoastră vă ocupați de amenzi?

Spuneți-le încet, docil, poate chiar în șoaptă, băieților care vă înconjoară și votează în unanimitate, că vremea lor a trecut. Un duh nou cuprinde țara, dragă doamnă, iar duhul acesta nu vă va recunoaște. Iar ca lucrul acesta, să nu se întâmple, grăbiți-vă! Începeți cu un gest mic, nesemnificativ, minor în aparență. Lăsați-i în pace, pe tinerii jurnaliști, care spun adevărul! Ei sunt, în fond, dovadă că, organismul sănătos al țării, există. Cât despre mine, uitați-mă! În schimb, vă rog din tot sufletul, nu uitați cele pe care vi le-am spus. Nu-i niciun pic de ură în ele, ci doar o panică de suflet creștin că, încă un om, se poate pierde.

Cu aleasă considerație,

Dan Puric

Sursa: Ion Coja

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • nu se mai ridica bre!!! ca l-au indobitocit cu televizorul,l-au scufundat in tina prin taxe,impozite,preturi de UE si salarii de rahat,l-au facut sa creada ca poate trai ca-n vest si dragul nostru popor s-a indatorat pana la a saptea spita,chiar credeti ca se mai ridica un asemenea popor? sa nu uitam ca vorbim de un popor format in mare parte din pensionari,someri,bugetari si copiii celor plecati in afara tarii. Care din aceste categorii credeti voi ca se poate ridica impotriva guvernului,impotriva hotilor? cei puternici au plecat impinsi de nevoi si incurajati tacit de mai marii tarii,ca doar ce naiba, impuscam doi iepuri, prostii baga valuta in tara si noi ne batem darabaua de parintii si copii lor ca astia-s usor de prostit si de subjugat,cam asa as sintetiza eu politica guvernelor din ultimii 24 de ani.ne-au distrus invatamantul cu un scop precis,ne-au distrus sistemul sanitar…noroc de tiriac si nu-s ce banca de si-au facut mila sa le dea doua avione mai de doamne ajuta ca altfel ramaneam si fara acei putini doctori capabili ce au mai ramas in tara asta. pai la cat incaseaza cas-ul oare nu pot investi in logistica??? unde ajung acei bani,unde se spala pana la dezintegrare in comisioane,spagi si achizitii de ultima ora ce zac incuiate pt ca vezi domle,nu avem specialist,si uite asa trece un an doi,trei si ajung sa fie declarate depasite,fara uzura efectiva sunt scoase din uz pt ca nu mai corespund….dar comisioanele s-au incasat si incepem alte achizitii.vazand toate astea mi se creioneaza din ce in ce mai clar in minte imaginea unui les mancat de vulturi si de viermi,cam asta e starea reala a poporului nostru dincolo de aparenta bunastare si disimularea crudei realitati prin bombardarea mass-mediei cu stiri bomba,extraordinar!!!,senzational!!! poate ca se va trezi acest popor,poate.ceausescu ne-a lasat cu vreo cinzeci de ani in urma europei,acu mai avem nevoie de inca 50 pt a reconstrui ce s-a distrus…incepand cu,caracterul si mentalitatea acestui popor

  • “Aleasa consideratie”pentru o jigodie?Pentru o bugetara imputita ca ea,apelativul “doamna”este o jignire!

  • Nu..poporul nu se ridica…nu mai existam ca popor…mecanismul a functionat bine dupa 1989…am fost divizati..invrajbiti.: …medici contra asistente, profesori cu politisti, intelectualii cu “clasa muncitoare” etc…nu mai exista solidaritate..s-a inteles gresit “economia de piata”…se fura pe rupte si poporul supravietuieste, si ii este de ajuns….la “fasose cu ciolan ” se inghesuie cateva sute de suflete, la “moastele” nu stiu cui.. cateva mii ,la un concert cateva zeci de mii, dar la o manifestatie (cum am vazut n Spania ..!!) ..nu se inghesuie mai nimeni…pacat…spre usurarea inbuibatilor..

  • Dan , nu te mai adresa lor ci NOUA , celor ce vom deveni FURTUNA!! Un singur cuvant repeta : INCEPEM!!!

  • Domnule Dan Puric, va rugam sa SALVATI ROMANIA DE TICALOSI ! VA RUGAM SA VA INSCRIETI IN CURSA PENTRU PRESEDINTIA ROMANIEI. NU TREBUIE SA MAI PERMITEM SECURISTILOR SI TRADATORILOR SA ISI BATA JOC DE POPORUL ROMAN. ROMANII VA VOR VOTA DOMNULE PURIC !!!!

  • Aceasta Ana Pauker cu tunsoarea de rigoare,a dovedit,intr-un interviu la Acces direct,un stil dictatorial care m-a ingrozit.Am scris si atunci despre aceasta atitudine de gardian nazist,oripilata si stupefiata de modul vulgar si rautacios in care-si intrerupea partenerii de dialog ori chiar nu-i lasa in anumite momente sa dea replica.Am auzit de curand ca sunt iar telefoanele ascultate si ma intreb,cu groaza si deruta,vazand aceste personaje care conduc si ne conduc:ne intoarcem sau nici nu am plecat din comunism?

  • va vrem in frunte domnule DAN, pentru dvs iesim toti in strada, mama lor de nenorociti au distrus tara, de 25 de ani isi bat joc de noi, aceasta este noua boierime, totdeauna in istorie boieria nu astiut decat de burta ei imputita, cand domnitorul a fost slab au facut ce au vrut adica jaf asa fac si acum, eu am incredere totala in dvs, preluati conducerea unui partid dar sa-l conduceti cu mana de fier, dvs sunteti om cu bune intentii, sa va ajute DUMNEZEU sa iesiti cat mai repede in fata.

  • Cred ca poporul este pregatit insa asteapta un lider. Indobitocirea prin intermediul mass-mediei este atat de mare incat nimeni nu mai e in stare sa isi articuleze propriile convingeri. Insa un lider va trezi majoritatea din acest somnambulism.