Politică

Dan Diaconu: “Suspendarea ţării”

Mă uit la rahatul ăsta de Plăvan, mai precis la modul înfiorător în care minte. Stilul în care a ieşit pentru a spune că CCR o obligă pe Veorica să-şi valideze guvernul în Parlament e de-a dreptul halucinant pentru un om care are toate ţiglele pe casă. În mod normal ar trebui să i se răspundă imperativ: „Nu, boule, CCR îţi spune ţie că eşti un imbecil care trebuie să valideze numirile înaintate de Veorica. Atât şi nimic mai mult!”



Ar fi o iluzie să credem că prostul naţional a făcut-o din neştiinţă. De mult prea mult timp, acest oligofren refuză să respecte Constituţia. E un şir de mişcări deliberate pe care e pus să le facă pentru a stabili precedente periculoase. Ce face el acum e pregătirea pentru ceva monstruos, pentru un preşedinte care să poată ieşi din constrângerile constituţionale. Ca să înţelegeţi asta trebuie să începem ceva mai din spate, de la ticălosul său predecesor.

băsescu avea un stil nativ de a minţi, pentru moment o credea chiar şi el. Cu toate acestea, studiindu-i stilul, oricine va putea constata o evoluţie. Pe măsură ce se „încetăţenea” în funcţie, ticălosul îşi rafina atât tehnicile de a minţi cât şi pe cele discursive. Spre sfârşitul ultimului mandat ajunsese să ţină discursuri extrem de puternice, indiferent de context. Mi-a fost cât se poate de clar că a beneficiat de un training de specialitate efectuat de „băieţii din spate”. Nu ştiu dacă ai noştri sau ai licuriciului. Însă, în orice caz, beneficiar final al mişcării e licuriciul.

Certitudinea pe care o am este aceea că şi Plăvanul beneficiază de un training de aceeaşi natură. Comparaţi tehnica discursivă(inexistentă) din primele luni ale mandatului său şi modul în care se exprimă acum. Ştiu, o face la fel de metalic, la fel de grosolan. Dar se vede o evoluţie exact ca în cazul lui băsescu. Similar stau lucrurile şi în ceea ce priveşte seninătatea cu care minte. Şi-aici e vorba de acelaşi fel de training specializat. La începutul mandatului, când intra în încurcătură se bloca pur şi simplu. Acum o face fluent, intră în fibra minciunii şi o adoptă pentru ca apoi întreg discursul său să pară natural. E modul profesionist de a minţi.

Echipa care se ocupă de trainingul Plăvanului e aceeaşi cu cea care s-a ocupat de băsescu. Dincolo însă de a da greutate discursurilor unor nulităţi, această echipă are un plan pe termen mediu, anume dinamitarea Constituţiei prin crearea de precedente periculoase. În final se urmăreşte propulsarea preşedintelui pe o poziţie din care să poată fi singurul capabil de a gestiona starea de excepţie, incluzând chiar suspendarea totală a Constituţiei.

Poate vă întrebaţi care-i motivul unei asemenea mişcări. Doar te-ai putea trezi peste noapte cu un neavenit care ar avea toate instrumentele în mână. Eroare! Nelegitimii care tot manipulează pârghiile puterii în ţară ştiu că la funcţia supremă nu va ajunge niciodată altcineva în afara omului lor. O să vă dau un exemplu: Dragnea. Ceea ce pregătea el în secret era asaltul asupra funcţiei supreme. Avea o tolbă doldora cu informaţii care, detonată în timpul campaniei electorale, ar fi putut genera emoţia necesară alegerii sale. Îmi spunea cineva că era vorba, între altele, despre dezvăluirea unor scheme de spoliere a ţării care ne-au costat zeci de miliarde de EUR! Ce s-a întâmplat cu Dragnea? Când a fost mirosit că se face vinovat de călcătură strâmbă, a fost depozitat la bulău şi dacă „i se va face dreptate”, asta se va întâmpla abia după alegeri. Iar odată ieşit de-acolo va fi aruncat în ţărâna Teleormanului de unde nu va mai ieşi.

Se întâmplă aşa deoarece nu te poţi califica pentru cursa prezidenţială dacă nu eşti parte a reţelei mafiote ilegale. Cum s-ar spune, „răul” e eliminat din start, astfel încât cel care iese va fi întotdeauna omul lor. Indiferent ce va fi, meciul are finalul desenat cu ei în poziţia de câştigători. Doar proştii de pe margine se înfierbântă.

Reuşind să-şi poziţioneze păpuşa deasupra oricărei legislaţii prin intermediul luptelor de gherilă constituţională, vor reuşi să creeze postul ideal de guvernator care să le permită să facă exact ce vor. Inclusiv suspendarea legislaţiei. „Suveran este acela care decide asupra stării de excepţie” ne spune bătrânul Carl Schmitt. Ceea ce fac golanii prin intermediul maimuţelor pe care le-au propulsat la putere este exact acest lucru: pregătirea unui suveran prin intermediul căruia să facă fix ce vor.

Dacă sunteţi tentaţi să credeţi că bat câmpii, vă reamintesc că în prezent preşedintele beneficiază de facto de o imunitate absolută, nedefinită însă în niciun text de lege. O imunitate dictată de băsescu şi cozile lui de topor. Nu există nicăieri vreun text de lege care să acorde o imunitate absolută preşedintelui. Dar o are. De-aceea vă atrag atenţia că ceea ce se întâmplă acum e parte a aceluiaşi scenariu gândit tot la licurici.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …unei societati care doarme pe ea este exact ceea ce trebuie… o precizare insa: boul este un fost taur emasculat… la chestia cu emasculatu’, de acord da’ nu prea e vorba de bou ci, mai degraba de porc… si porcu’ a fost cindva vier… insa, data fiind ”compatibilitatea” de 98% (cu unii oameni) si mai ales dupa comportament, manifestari si alte similitudini absolut deloc intimplatoare, este un porc, unu’ ajuns sef de troaca… cine priveste cu atentie un porc, in mediul lui, va ramine uimit de asemanarile de comportament… de la grohait si ritmul acestuia si pina la ţifna cu paltonul… studiati porcii ca sa intelegeti lumea politica…