Politică

Dan Diaconu: ”Putin și noua Rusie”

Discutam cu un prieten despre tensiunile geostrategice ale lumii de azi și, întrerupându-mă, îmi spune că am o mult prea mare admirație pentru Putin. La urma urmei, mă întreabă el, ce-a făcut Putin altceva decât să se înscăuneze ca dictator chipurile democratic și să-și instaureze teroarea propriului sistem, cu toate artefactele de rigoare? De-aici am început o discuție de-a dreptul interesantă, ale cărei concluzii le voi rezuma mai jos.Prima întrebare care se pune este aceea dacă Putin este într-adevăr un dictator. Utilizând orice definiție a dictaturii, n-avem cum să nu constatăm că stilul său de a conduce este specific dictaturilor, oricâte instituții democratice ne-ar arunca în față. Așadar nu-i greu de ghicit că, în ciuda existenței unor instituții de factură democratică, Rusia este condusă tot dictatorial.

Există însă mai multe aspecte care derivă de-aici. În primul rând, am putea observa că, în timp ce Rusia este o dictatură în care se cunoaște fața dictatorului, întreg Occidentul – lumea așa-zis democrată – este o dictatură în care nu se cunoaște dictatorul, în care conducătorii sunt scoși din joben precum iepurii din spectacolele de iluzionism. Astfel, indiferent câte energii consumi într-una sau altă direcție, rezultatul, de cele mai multe ori, e același.

Întorcându-ne însă la Rusia și la critica la care este supusă, ar trebui să remarcăm că, istoric, stilul de conducere care se potrivește Rusiei este cel cu „țarul” la vedere.Puțini știu că rușii nu au apetit pentru o societate care nu e țaro-centrică. Nu au veleități democratice și preferă să „externalizeze” treburile țării unui tătuc, căruia, la nevoie, să-i ceară socoteală dacă merge prost. E o realitate istorică faptul că pe rus nu-l interesează fiecare detaliu al politicii ci, mai degrabă, tabloul final, raportându-se critic la acesta. Tradus, putem spune că ceea ce face Putin este strict ceea ce vrea poporul: un conducător puternic la care să se raporteze.

În ceea ce privește justețea afirmațiilor de mai sus, puteți compara Rusia de acum cu Rusia „democratică” din vremea lui Gorbaciov sau Elțîn. N-a cunoscut altceva decât o sărăcire masivă, o degringoladă și o mafiotizare accentuată. Haosul Rusiei de atunci n-a fost întrecut decât poate de perioada incertă de dinaintea Revoluției din octombrie.

Iată așadar o primă realizare a lui Putin: repunerea țării pe un făgaș istoric și recuperarea poziției de primă-vioară în politica mondială. Există însă nenumărate alte elemente, din care putem enumera: eliminarea mafiei îmbogățiților de după căderea comunismului, restructurarea și modernizarea armatei, revigorarea și reintegrarea economiei s.a.m.d. Probabil cel mai mare succes al său a fost „pariul cu agricultura” în urmă căruia Rusia a umilit SUA în ceea ce privește producția de grâu și, cel mai important, a reușit să facă Rusia auto-necesară în ceea ce privește consumul de hrană. Din importator net al bunurilor agro-alimentare, Rusia a ajuns exportator net, ceea ce i-a reechilibrat balanța.

Există însă și domenii strategice nevăzute unde Putin a obținut rezultate remarcabile. Primul ar fi consumul de alcool. Ani la rând, atât în perioada comunistă, cât și după, Rusia s-a aflat pe primul loc mondial în consumul de alcool pe cap de locuitor. În penuria comunistă rușii ajunseseră să se aprovizioneze cu alcool de la magazinele de metalo-chimice, de unde beau până și diluant! Oricine era de acord că nimeni pe lumea asta nu poate bea mai mult decât rusul. De curiozitate, v-ați mai uitat pe o statistică privind consumul de alcool? Rușii au căzut bine de tot din top. Politica anti-alcool promovată de Putin – inclusiv fățiș, prin discursurile publice, dar și prin gesturi simbolice – a rușit scăderea mediei consumului anual cu 3.5 litri per capita. De asemenea, a reușit scăderea cantității de băuturi spirtoase în totalul consumului de băuturi alcoolice, de la peste 60% la 39%. Astfel, în locul tradiționalei vodci, rușii încep să consume băuturi mai slabe precum vinul sau berea. Este demn de reținut că, la ora actuală, rușii consumă mai puțin alcool decât nemții, francezii, italienii sau decât noi. În timp ce-n România consumul de alcool este într-o creștere explozivă, la ruși, pe fondul politicilor coerente, consumul de alcool scade continuu.

Un alt domeniu al luptei nevăzute al lui Putin este cel al IQ-ului. Paralel cu descurajarea consumului de alcool, Putin a făcut investiții importante în educație. Iar asta s-a văzut printr-o creștere substanțială a IQ-ului mediu al populației. În timp ce în Europa Occidentală, SUA, Canada, Australia, etc. IQ-ul mediu se prăbușește, în Rusia crește constant. Astfel, de la începutul „cruciadei educaționale” a lui Putin, Rusia a ajuns pe locul 10 în lume, cu un IQ mediu de 97. Acesta este rezultatul studiilor efectuate de agenții independente, în care statul rus nu este în niciun fel amestecat. Există însă un studiu extrem de laborios, cu o metodologie clară și cu o imensă bază de testare, derulat de Ministerul Apărării din Rusia în urma căruia rezultă că IQ-ul mediu în Rusia este, la ora actuală, de 98.8. Probabil veți spune că acest test e susceptibil de manipulare, însă e interesant că rezultatele sale regionale se corelează ca două picături de apă cu rezultatele de la testele PISA. Un alt aspect interesant al studiului este acela că IQ-ul cel mai jos se obține în regiunile cele mai puțin atașate de Rusia, care, din frondă, refuză să aplice cu conștiinciozitate, politicile Moscovei. Oricum, e remarcabil că în regiunile dinamice ale Rusiei(cele europene) IQ-ul mediu a depășit 100!

După cum puteți lesne remarca, există aspecte discrete ale politicilor lui Putin care vor fundamenta pe viitor comportamentul țării. Noua Rusie cu care ne vom trezi curând în coaste este una educată și eficientă, care va surprinde prin vivacitatea sa. Atunci când veți constata asta, gândiți-vă la aceste elemente discrete care au făcut posibilă creșterea țării.

În ceea ce ne privește pe noi, observ că am căzut drastic, înregistrând un IQ mediu de doar 94 de puncte(sub 95 de puncte, în general, sunt zonele lipsite de suveranitate). Personal, raportat la realizări față de dezastrul „moștenit”, îl consider pe Putin al doilea sau al treilea mare conducător al Rusiei din istorie. Fără doar și poate e o personalitate a politicii contemporane și, în ciuda celor care mă tot fac ba prorus, ba comunist, o să spun apăsat că avem extrem de multe de învățat de la politica Rusiei. Infinit mai mult decât de la tembelele surate occidentale.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Asrazi, daca esti nationalist, iti iubesti patria cu istoria ei, cu traditiile ei milenare, cu credinta ortodoxa stramoseasca, inseamna ca esti retrograd, deci esti cu Putin.
  Daca nu-ti plac hamburgerii si Coca-cola, fiindca toata lumea stie ca sunt cancerigeni, inseamna ca-ti place Vodka, deci esti cu rusii lui Putin.
  Daca observi ca sobolanii din Parlament si de la conducerea tarii nu mai au decat o singura pretentie in fata stapanilor externi: lasati-ne sa furam oricat de mult, fara sa patim nimic si va dam tot ce “va doreste sufletelul” din tara asta, caci pt ei , hotia si spaga este ca aerul pe care-l repira, inseamna ca vrei sa schimbi ordinea de drept din tara, deci faci ca Putin in Crimeea. Daca in schimb, vrei ca Justitia sa nu mai fie aservita papusarilor externi si sa nu mai faca pe banda rulanta, “dosare politice”, inseamna ca iubesti coruptia, deci esti cu Putin.
  Daca esti impotriva propagandei homosexuale, fiind ca este impotriva Cuvantului Sfintei Scripturi, insemna ca esti cu Putin , caci si acesta este impotriva homosexualilor.
  Daca observi ca tineretul de astazi este lipsit de modele veritabile, crescut cu fata la consumism, mall-uri, fite si cu spatele la Cruce, si critici acest lucru inseamna ca esti cu Putin, pt ca gandesti ca el d.p.d.v. al Educatiei.
  Practic, toti care simtim si gandim romaneste, altfel decat ni se comanda de la Washington si UE, prin toata mass-media aservita acestora, ar trebui sa disparem de pe fata Pamantului, caci “suntem cu Putin”.
  Pai, daca asta spun “ei” ca inseamna “sa fii cu Putin”, atunci chiar vreau sa fiu cu Putin!!

 • Putin avertiza inca din 2015 ca mediatizeaza inregistrarile efectuate prin sateliti cu privire la operatiunea 9/11. Prin 2016 atentiona omenirea ca lumea este atrasa intr-o directie periculoasa, ireversibila… 17 iunie 2016, data istorica in urma careia s-au intamplat lucruri pe care le-‘om afla intr-o Buna Zi… Ziua aceea…

 • Homo sapiens
  Homo sexualis – homo care face sex, inventat, programat, formatat pentru sex. Si-atat. Labil psiho-afectiv. Confuz. Deviant. Abatut de la Cale, Adevar, Viata. Dumnezeu sa ocroteasca in imparatia Sa cum stie mai bine si mai frumos sufletul creatorului de moda Razvan Ciobanu…

 • Rockfeller, fondatorul Big Pharma afirma ca NU DORESTE O SOCIETATE DE GANDITORI, ci una de muncitori alias sclavi, indivizi, mutanti, orice altceva decat… GANDITORI, fiinte conectate la CONSTIINTA EXISTENTEI UNIVERSALE. A nu se intelege ca-l JUDEC pe Rockfeller. E doar o concluzie personala amprentata in Cronica Universala, Biblioteca noastra, a tuturor, oriunde ne-am afla, Cer si Pamant…

 • Nimic despre MAFIA BAUTURILOR ALCOOLICE CONTRAFACUTE SI COMERCIALIZATE PE TERITORIUL ROMANIEI. Nimic despre suferinta semenilor nostri, in fapt si-n drept indivizi care se prezinta primii la urne!!!! Absolut degradant! Strigator la Cer si mai presus de Ceruri…

 • Testele probeaza ca IQ-ul mediu in Rusia la ORA ACTUALA este de 98,8.
  Cum sta UE cu IQ la ORA ACTUALA ca sa stim cu cine ne asemanam in vederea “adunarii”? Dar NATO? Langa cine ne crestem IQ-ul de 94 in prezent? Pe bune si de-adevaratelea! IQ-ul de tara atesta starea de evolutie a unui popor functie de care se apreciaza geostrategiile de la caz la caz. Evoluam frumos, luminos, inteligent sau alegem degradarea, regresul, psihoinvolutia?

 • In timp ce Putin reducea consumul de alcool pe cap de locuitor, presedintele unei tari vecine, membra UE, partener NATO, bantuia pe la “Ciresica”, Bruxelles, in compania unor consilieri, oficiali, demnitari ( de notorietate spetele in materie, Maccovei, Maior, etc.) suferinzi de “sciatica”, Delirum tremens, Grandoare, Paranoia, cu mentiunea ca Alcoolismul, din pacate, este o boala ca toate bolile ce necesita tratament adecvat. Doamne Sfinte!

 • Concluzia: BRICS RO!Contex edenic de Veac Nou de Aur si Lumina din Lumina Dumnezeu Adevarat din Dumnezeu Adevarat. NESARA. Legea implinita. Binecuvanteaza Doamne Terra!

 • BRICS RO NESARA ERA PACII, LUMINII, BUCURIEI, ARMONIEI, PROSPERITATII. IUBIRE. CALE, ADEVAR, VIATA.

 • Putin a facut investitii importante in EDUCATIE, concomitent cu descurajarea consumului de alcool, droguri, medicamente, vaccinuri contrafacute, obtinute din celule diploide extrase din fetusii umani avortati responsabile de producerea tulburarilor pe fondul psihopatologiei manifestarilor instinctive: tulburarea instinctului alimentar (bulimia, polifagia, pica, anorexia, sitiofobia), tulburarea instinctului de aparare (exagerarea, scaderea sau abolirea instinctului de aparare-automutilare, idei si tentative de suicid), tulburarea instinctului sexual (homosexualitatea masculina sau feminina-lesbianism,pedofilia, exacerbarea instinctului sexual, schimbarea obiectului actului sexual: zoofilia, necrofilia) cu mentiunea ca tulburarile dinamicii sexuale sunt tulburari functionale ce nu tin de instinct, ci de structura personalitatii.
  Sub masca falsa a tolerantei si a respectarii diversitatii se instaureaza lupta drepturilor de grup in defavoarea drepturilor naturale ale persoanei umane. Un fenomen periculos.
  Exista legi care ne guverneaza si influenteaza viata, desi nu suntem constienti de acest fapt. Orice CAUZA are EFECTUL sau. Orice EFECT are CAUZA sa. Ideologia de gen este un EFECT iar introducerea educatiei sexuale pt. diversitate in scoli nu rezolva CAUZA! Nu cei tulburati in contextul psihopatologiei manifestarilor instinctive sunt vinovatii de serviciu, ci acel grup responsabil de generarea efectelor prin experimente de laborator. Semenii nostri afectati de asemenea tulburari au nevoie de consiliere, tamaduire sufleteasca, vindecare trupeasca, fenomenul de gen neutralizat, nicidecum folosit in scopuri electorale, parade, proteste, masa de manevra, “carne de tun”. Papa ii apara pe homosexuali si pupa mana fondatorului Big Pharma, Rockfeleer-ul responsabil de CAUZA fenomenului in speta achiesand astfel la practicile grupurilor oculte (pedofilie, trafic, rapiri, exploatarea internationala a copiilor, abuzuri sexuale asupra maicutelor, financiar-bancare, orgii sexuale, urgii diverse), aparator al Cultului Celui de-al IX-lea Cerc, grupare oculta, de notorietate, ce are stranse legaturi cu lumea politicienilor si a celor mai influenti lideri corporatisti. Toate traditiile stravechi subliniaza faptul ca atitudinea mentala este esentiala pt. a garanta succesul. Rockfeller a afirmat ca nu doreste o lume formata din ganditori, in viziunea NOM. Rockfeller ar trebui sa stie, daca nu cumva chiar stie despre faptul ca parintii nu “fac” un copil, ci mai degraba “atrag” spiritul acestuia in uter prin actul creatiei, corpul fizic fiind ulterior constituit pt. a gazdui spiritul, preluand din informatiile genetice continute in sperma si in ovul. Din pdv biologic pt. a avea loc conceptia unui copil sunt necesari anumiti factori: sanatatea parintilor cu precadere sanatatea mentala, psihica, intelectuala, fertilitatea, samanta potenta, perioada fetila a femeii, dragostea, credinta, armonizate in uniunea sexuala insufletita de o raza de spiritualitate. Conditii “sine qua non” pt. cresterea IQ-ului unui neam. Totalitarismul progresistilor arunca la cosul de gunoi al istoriei valorile supreme traditionale: credinta, familia si cultura conectata la trecut, actualizata fidel la un viitor sanatos, normal, frumos, luminos. De aur. Ideal sistemul educational promovat de Rusia moderna.

Abonează-te la newsletter