Politică

Dan Diaconu: ”Dacă un nimeni din sistemul ăsta ticăloşit e plătit aşa, oare cât încasează grangurii cei mari?”

Alexandru Cumpănaşu a încasat anul trecut 979 649 lei, adică aproape 10 miliarde de lei vechi. Grosul veniturilor(580 262 lei) le-a avut de la ONG-ul pe care-l patronează, sub forma drepturilor de autor. Restul le-a avut de la entităţi de stat sau afiliate statului: UEFISCDI – 58 800 lei, Asociaţa de acreditare din România – 8 000 lei şi SNSPA 66 762 lei.



Cel mai flagrant este venitul de la SNSPA în condiţiile în care sunt voci care spun că NU A TERMINAT O FACULTATE! Aşadar, tovarăşii de la SNSPA, în lupta lor de clasă, au considerat că trebuie să amestece şi proletariatul în spălarea pe creier efectuată acolo. Altă explicaţie pentru propăşirea oengistului cu un salariu aprox 6 000RON/lună net nu găsesc.

Dacă vă surprinde salariul mic încasat de Cumpănaşu de la Asociaţia de acreditare, sunteţi într-o fentă absolută. Tot de-acolo, Cumpănaşu a încasat 66 878 RON sub formă de prestări servicii. Şi tot servicii a prestat şi la CNCIR SA, în valoare de 120 000 RON. Pentru cine nu ştie, CNCIR este Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune. Acum îl bănuiam eu pe Cumpănaşu că e sifon, dar ce servicii o fi prestat el acolo de-atâţia bănălăi şi în ce timp? Că doar bănuiesc că e ocupat nevoie-mare la cele patru locuri de muncă pe care le are. Să nu uit, mai lucrează şi la Romaqua de vreo 78 983 RON/an. Spun asta ca să înţelegeţi de ce nu iau niciodată Borsec din raft. Din totalul pe care l-am prezentat mai lipsesc vreo 47 000 RON, bani încasaţi tot ca drepturi de autor de la Asociaţia Centrul pentru Integritate, probabil tot un ONG de familie.

Soţia lui Cumpănaşu, de pe la aceleaşi entităţi, a înhăţat şi ea o nimica toată de 595 626 RON în anul fiscal care-a trecut. În total, familia Cumpănaşu a făcut în anul fiscal trecut aproape 1.6 milioane lei noi, ceea ce-ar corespunde unui venit lunar net de peste 130 000 lei noi. Aşadar, pentru diversele implementări, fameliei Cumpănaşu îi revin lunar 1 miliard şi 300 de milioane de lei vechi. Asta-i aruncă în derizoriu şi pe Coldea şi pe Augustin Lazăr şi pe toţi ceilalţi care-au lucrat cumva la vedere. Mă rog, asta în condiţiile în care ei ar câştiga doar ceea ce-i afişat.

Stau totuşi să mă întreb o chestie banală. În esenţă, Cumpănaşu e un nimeni. Dacă un nimeni din sistemul ăsta ticăloşit e plătit aşa, oare cât încasează grangurii cei mari? Întreb şi eu. Ştiu că nu-mi va răspunde nimeni.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Pai, sa-ti explic eu, domnule Dan Diaconu de ce au venituri de nabab, astia din Servicii, Justitia aservita si sefii din Politie! Pt ca la fiecare rectificare bugetara au parte de cresteri substantiale de bani(fara numar, fara numar, fara numar), insa acestea reprezinta doar varful aisbergului, caci bogatia lor este obtinuta in special din SRL-urile lor axate pe activitati profitabile, ca traficul de stupefiante, carne vie, substante chimice si medicamente(vezi cazul Condrea), santaj si vamuire, etc, activitati 100% infractionale dar neverificate de catre nimeni din statul “de drepti” roman!