Analize și opinii Politică

Curajul asasinului care se întoarce unde-a ucis

Băsescu s-a întors. S-a întors într-o Românie asasinată. El a asasinat-o dar nu îndeajuns. I se pare că mai mişcă, mai dă semne de viaţă, îşi mai face, muribundă, iluzia că poate renaşte. Băsescu s-a întors cinic, obraznic, neruşinat, anunţând că va ucide din nou. Românii cred că în decembrie pot vota, iar prin votul lor îşi pot decide viitorul. Fals, zice Băsescu. România nu e capabilă de alegeri, dovadă – nu? – că nu m-aţi reconfirmat la referendum. Sunteţi, ca atare, inapţi pentru democraţie, impotenţi civic. Ca atare, după alegerile parlamentare, voi pune nu premierul care rezultă din exerciţiul votului, ci premierul pe care-l consider eu, IO, bun pentru ţară.

Tu nu eşti ţara, Băsescule! Tu nu eşti poporul, Băsescule! Ţi-au strigat-o oamenii în stradă, iar eu, ca şi alţii, e drept nu mulţi, am scris-o de o mie de ori. Cine te crezi? Dumnezeu sau Scaraoschi? Puterile iadului, din care pari izvodit la ceas de seară, cu faţa cinic congestionată, minţind isteţ şi dezinformând cu dezinvoltura profesioniştilor spionajului, nu sunt nelimitate. Îţi simţi limita şi ataci din nou murdar. Ce? Ţara şi poporul. Nu democraţia ai atacat-o din nou, pe o reţetă exersată, ci România pe care eşti în stare s-o cari în prăpastie. Discursul tău de 40 de minute aruncă în aer tot, murdăreşte tot, spurcă şi ameninţă. E o minciună şi o instigare de la un capăt la celălalt. „Lasaţi să-şi facă datoria instituţiile statului” e, în traducere exactă, „Lăsaţi instituţiile MELE să facă ce le cer”. Care-s instituţiile tale ameninţate? ANI? Să fie suspendaţi cei patru demnitari USL, din care trei sunt miniştri? Păi o altă instituţie a statului Curtea Constituţională, care e tot a ta, a zis că abia după o decizie judecătorească pot fi măsurate vinovăţiile. Minţi adânc, minţi trainic, minţi în forţă. Dar adâncimea şi trăinicia şi forţa sunt ale falsului pe scheletul căreia ţi-ai construit discursul obraznic din această seară. Nu-l ştiai pe Sorin Blejnar dar îl alintai Sorine, Sorinele, într-o frăţietate ghiduşă.

Traian Băsescu a ieşit public cu cel mai periculos şi murdar atac la adresa nu doar a democraţiei, ci a României ca fiinţă statală integră, civilizată, locuită de oameni şi nu de moluşte. Curajul acestui individ care a preluat de două ori prin furt şi şmecherie, odată la alegerile prezidenţiale ultime şi a doua oară la referendum, funcţia prezidenţială, te poate înspăimânta. Trag nădejde că românii nu se trag din sclavi, ci mai ales din oameni curajoşi şi eroici. Băsescu pregăteşte vinderea cu totul nu doar a cuvântului patrie, ci a patriei cu totul, în fiinţa şi substanţa ei. Atenţie, seara de luni, 12 noiembrie, condensează în ea tot gunoiul unui personaj care, pentru a se salva – fiindcă îl pasc imense pericole, cel mai mare pericol fiind legea – poate comite orice crimă, inclusiv asasinarea ţării lui.

Autor: Lucian Avramescu
sursa: jurnalul.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …mda, e mult adevar in ceea ce spune autorul, necazul e ca vine din cealalta parte a raului, Voiculescu!

  • @Io (lupa catalin)
    Ce conteaza: de unde vine adevarul sau adevarul si consecintele faptelor? Hai sa nu ne mai opintim in exprimari si formalisme si sa devenim barbati, sa acceptam adevarul si sa actionam corform legilor statului pentru restabilirea starii de normalitate pe care “unii” o invoca formal iar “ceilalti” doar informal. Iar incepem sa ne ascundem dupa deget? Sau ne intoarcem iar pe vremea nazistilor/comunistilor in care cine nu e cu noi e impotriva noastra si trebuie “curatat”?