Politică

Cum simte, cum aspiră cel mai finuț electorat din România momentului

Ex-ministru în guvernul Cioloș. Nu dau nume. N-am chef. Postare comemorativă despre “Colectiv”. Decentă. Și datorată. Ex-ul datorează acelei tragedii completarea CV-ului cu calitatea de ministru, fără să-l fi recomandat absolut nimic pentru funcție cu excepția dragostei fierbinți față de DNA, mărturisită într-o carte întreagă. Nici bilanțul mandatului nu l-ar mai recomanda. Poate chiar dimpotrivă. 



Postare cu peste 2500 de like-uri. La ora la care m-am interesectat cu ea, avea 75 de comentarii. 

Fără să mă surprindă, comentariile sînt sinteza fidelă a unei părți a societății românești la zi. Dominanta părții este, în primul rînd, disprețul pentru ceilalți. Ceilalți fiind toți cei care au votat în așa fel încît Cioloș să nu rămînă la putere. E un dispreț garnisit cu ură zburlită agresiv și cu frustrări cînd revanșarde, cînd radical punitive. Ceilalți sînt subdezvoltați mintal. Untermensch. Termenul nu e folosit, însă e descris foarte detaliat. Subdezvoltatea mintală a celorlalți e cauzată de uitatul la o anumită televiziune (bineînțeles, nu la cea anchetată penal pentru dare de mită si spălare de bani, aceea fiind a noastră).

O altă cauză a minților puține ale celorlalți e mizeria lor morală, fiindcă “s-au lăsat cumpărați” ieftin, cu creșteri infime de salarii și pensii. Mai ales pensii. Mai ales alea speciale (pe lîngă detaliul că și procurorii zeiței DNA au pensii foarte speciale și foarte mari se trece în tăcere, demnă). Ceilalți sînt, deci, reduși mintal, decrepți etic, fiindcă se lasă cumpărați inclusiv cu “asistență socială”, deci sînt, într-un cuvînt, corupți. Ceilalți sînt orci ieșite din peșteri, babuini bălăciți în prostie generalizată, criminali, în serie și formă continuată. Deci trebuie eliminați/stîrpiți într-o singură lună prin măsuri blitz: desființări de instituții, dizolvarea parlamentului, adăugarea în schemă a sute de procurori DNA, dar concedierea a sute de mii de salariați “de la stat” (300000, nu mai mult), anularea dreptului la vot pentru cei cu mai puțin de zece clase etc. De ce? Deoarece ceilalți sînt “Ciuma Neagră”, cu care Binele e în război. Binele este, desigur, ex-ministrul postator, toți camarazii lui tehnocrați și toți simpatizanții. Noi ș-ai noștri sîntem Binele. Ceilalți sînt o masă amorfă în așteptarea manipulării potrivite. Animale. Care, din păcate, ies la vot, spre deosebire de Noi, adică spre deosebire de cei care reprezentăm Binele, dar care stăm acasă în ziua decisivă pentru Bine. 

Într-un cuvînt, ceilalți sînt MOCIRLA. 

Așa arată o bulă. Bulă dominată de o depresie acută, probabil ireparabilă. Probabil că încă explozivă. Bulă cu mult mai numeroasă decît cei cca 80 de comentatori la o postare a unui ex-Ministru Nepereche din Guvernul Nepereche. Însă, decupajul e și fidel, și definitoriu pentru ansamblu. Așa gîndește, așa simte, așa aspiră, cel mai finuț electorat din România momentului. Electoratul cu pretenții. Pretenții de superclasă. Electoratul unui personaj care visează la președinția celui mai new&cool partid din patrie. Electoratul ce revendică edificarea executivă a viitorului. Mulțumesc, sînteți foarte drăguți, dar nu a viitorului meu!

Autor: Sorin Faur

Sursa: Sorin Faur