Politică

Cum se manipulează o revoluție

Metode-de-manipulareCum se manipulează o revoluție, în faza ei incipientă? Vă spun eu:

1. în stradă ies niște entuziaști de bună credință 2. Striblea și cheliosul ăla susțin că oamenii vor să-l dea jos doar pe Ponta 3. Gâdea și Radu Tudor spun că doar Gabriel Oprea este vizat 4. Rareș Bogdan crede că toți oamenii din stradă sunt fani Iohannis 5. Oreste crede că jandarmii au niște arme electromagnetice “pitite pe străduțe” care dezorientează manifestanții (doamne, m-am tăvălit de râs…)

Iar a doua zi, otrăviți de ce-au văzut la tv, vin la miting și iohaniștii, și uneperiștii, și pesediștii, și paranormalii pu*ii mele. Vin sa dea jos doar acel om politic pe care il detesta si sa-si sustina idolul (apropo, daca esti fanul vreunui politician esti prost de bubui). Încep provocările, mesajele politice, contrele între manifestanți.. Un grup începe să domine celelalte grupuri și imprimă o direcție politică manifestării. Și din senin se formează un “comitet” care formulează niște revendicări, le negociază cu autoritatea de stat și se rezolvă niște “chestii”. Atât.

Durează maxim șapte zile, timp în care serviciile organizează niște evenimente tulburătoare, ca să imprime viteză trendului care domina strada. După aia negociază cu câștigătorul, evident un politician corupt, pentru că serviciile îi au pe toți politicienii în niște cuști invizibile făcute din dosare vechi și noi, dacă fac un pas aiurea le activează gratiile. La finalul revoluției, avem la butoane alți oameni, dar aceeași clasă politică.

Jegul de clasă politică pe care îl avem se schimbă doar prin vot.

Așa că dacă vreți să vă iasă revoluția, faceți doar patru chestii:

1. Stați în stradă o lună, două și încercați să nu vă omorâți între voi. Nu puneti botul la orice vi se spune, sunt agitatori printre voi. Verificati orice informatie.

2. Inchideți televizoarele. Televiziunile vă mint și vă otrăvesc mintea. Sau uitati-va doar la stiri, nu la talkshow-urile de psihoza colectiva. Acolo se lanseaza veninul.

3. Cereți alegeri anticipate. Stiu ca aveti altceva in cap, zilele astea. Dar aia este singura miza corecta. Pleaca Ponta si vine acoperitul de Predoiu. Pleaca Piedone si vine vreun bou de viceprimar. Pai ce smecherie am facut?

4. La alegeri, nu votați nici o listă care include un singur nume cunoscut și corupt. Nici una. Ignorati simpatia pentru un politician, sau discursul cool al altuia. Votati rational, nu emotional.

#haicăsepoate. Eu nu vin așa, la “jos!”, pentru că asta nu e vocea rațiunii, e doar furie, iar furia nu construieste. O să vin și eu, ca manifestant, după primele șapte zile, dacă ceea ce s-a cristalizat în stradă, ca mesaj, mă reprezintă.

Eu vreau tehnocrație, adică să se dea concurs pentru posturi. Vreau lefuri uriașe în educatie si sănătate și vreau schimbarea manualelor școlare. Vreau impozitarea averilor bisericești și pedeapsa cu moartea pentru pedofili. Vreau să primească alocație doar copiii amărâți și vreau încetarea discriminării pozitive a locuitorilor de la bloc față de cei de la case prin subvențioarea agentului termic. Vreau ca fiecare comerciant de salmonella să facă măcar o săptămână de pușcărie și vreau ca Protecția Consumatorului să aibă 100.000 de angajați. Vreau salariul minim pe economie pentru parlamentari. Vreau oprirea programului Prima Mașină și finanțarea programului Prima Baie. Vreau disparitia taxei de mediu si un impozit pe masina calculat in functie de cat poluez efectiv. Vreau o mie de lei amenda pentru cine-si scoate cainele sa se cace pe strada si garantie ca la Altex, la asfaltari si constructii facute din bani publici.

Tu ce vrei?

Autor: Bogdan Stoica

Sursa: Blog de fotograf cu chef de scris

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • De ce n-ati publicat, ma, si finalul articolului?
  Asa, textul fain al omului e vaduvit de ‘sens’!
  Nu cenzurati – iata ce striga oamenii aia in strada! Tocmai voi…

 • @Nicolae
  Cuvantul CENZURA folosit de tine este exagerat si nepotrivit in acest context. Apreciem spiritul de observatie iar remarca ta o putem considera o gluma.
  Este un articol bun cu o propozitie de final care NU-si are locul aici, pe gandeste.org (datorita limbajului folosit)!
  Sursa este precizata la final de articol si cine doreste picanterii le gaseste la sursa.

 • Daca marea ta problema sunt cainii care se caca in strada atunci poti sta linistit in casa.Problema celor care sunt deja in strada sunt politicienii care li se caca in cap!

Abonează-te la newsletter