Politică

Cum ne purtăm Crucea?

decembrie-1989În decembrie 1989, o mână de oameni, în majoritate tineri, au schimbat cursul istoriei României. Acei oameni au devenit eroi, nu pentru că asta ar fi visat, nu pentru că asta și-ar fi dorit, ci pentru că așa a fost să fie. Deși crucile sunt pentru noi creștinii simbol al memoriei neîntinate a morților, acolo, în Piața Universității, ele sunt un simbol al vieții veșnice, pentru că eroii nu mor niciodată. Acei oameni nu au murit în 21-22 decembrie 1989, acei oameni au trăit cu adevărat, acei oameni au luptat și au căzut pentru a simți acel sentiment unic și definitiv al libertății, al libertății care se scrie cu sânge și suferință în jurnalul fericirii noastre.

Din păcate pentru sufletele lor și pentru libertatea noastră, cei de astăzi, acea revoluție a fost furată, a fost furată tocmai de cei care i-au ucis și care, mulți dintre ei, se află încă la conducerea acestui stat. Până când Justiția nu va face dreptate în legătură cu crimele din decembrie 1989, România este captivă în capcanele istoriei. Afirmam mai sus că acei oameni, eroi, au schimbat cursul istoriei. Istoria însă nici nu a început pentru România post-decembristă, România este captivă acelui moment, până când criminalii, cu nume și prenume, își vor fi primit cuvenita pedeapsă. Abia apoi, istoria își va urma cursul normal. Istoria nu poate uita anumite fapte, nu poate fi întunecată de răul și ignoranța din oameni. Istoria este însă adormită, atunci când spiritul civic nu veghează ca flacăra libertății să rămână aprinsă.

Vine timpul trezirii conștiinței, care să vegheze din nou la flacăra libertății și la poarta democrației. Sufletele eroilor din decembrie 1989 sunt alături de noi, pentru a ne da forță și curaj, iar noi cei de astăzi avem datoria să desăvârșim lupta pentru libertate începută în 1989. România trebuie eliberată din ghearele eșaloanelor de cadre comuniste și politruci ai vechiului regim. Adevărata lustrație trebuie începută și desăvârșită. Nu am uitat punctul 8 de la Timișoara, care între timp a devenit punctul 9. Toți cei care se află sau s-au aflat în funcții de conducere a statului român, înainte și după 1989, trebuie să dispară din viața publică. Criminalii din decembrie 1989 și din iunie 1990, trebuie anchetați și condamnați. Nu vă mai întrebați cine le va lua locul. Suntem o țară mare, puternică, cu oameni mulți, inteligenți și din ce în ce mai treji.

Plecați, jefuitorilor de țară, pentru că nu veți avea pe unde să vă mai ascundeți!

Tuturor celorlalți, Sărbători fericite!

Autor: Cristi

Sursa: Initiative Pentru Romania

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu