Politică

CUM IEŞIM DE AICI

Azi ţara este împărţită în doua, jumătate merge la referendum, jumate stă acasă cu un alibi perfect – e prea cald. Mulţi din această a doua jumătate rîd de primii, de cei pe cara îi văd pe stradă cum se duc la secţiile de votare. Rîd pentru că încă o datră i-au prostit- indiferent cum vor vota, tot omul lor, Băsescu,  iese învingător. Asta chiar dacă are doar 10 procente în sondaje, iar acum la referendum a ajuns la piciorul broaştei in intenţia de vot, la cca 25%. Cealalta jumătate dintre cei care stau acasă nu prea ştie ce sa facă. Cei din acest grup sunt îngrijoraţi, le este lehamite, sau pur şi simplu le este frică să nu fie depistaţi de vecini, voluntari PDL sau delatori că Doamne fereşte sunt impotriva lui Băsescu şi merg la referendum să voteze demiterea sa ! Le inghiaţă limba în gură cind se gindesc la aşa ceva.

Cum românul nu prea e om de atitudine, cam face pe el în pantaloni, mai bine priveşte strada după perdele. Oricare ar fi rezultatul votului, eh bine, nu s-a pus rău cu stăpînirea. Se va ocupa cu refacerea dosarului de luni incolo. La o adică va deveni un susţinător necondiţionat al lui Băsescu, şi îi va urî din inimă pe uselişti, mai ales pe cei doi lideri – nişte plagiatori, repetenţi, puşcăriabili, mincinoşi ! Va acuza tentativa la lovitură de stat, ah, din fericire parată de înţeleptul lor preşedinte. România a fost pe marginea prăpastiei, dar s-a salvat în ultimă clipă graţie Marelui Cîrmaci. Totul spus la cîrciumă ca sa fie bine auzit de cartier, în jurul cîtorva beri reci. Au vrut bre, să îl dea jos pe dom Băsescu tocmai acum cînd e criză în Europa. Săracul, şi cîte a făcut pentru noi.

Dacă rezultatul va ieşi invers, aceiaşi Mitici-mititici se vor plînge de cîte au păţit în timpul regimului Basescu – li sau tait asalriile cu un sfert,d aca nu mai mult, şi-au pierdut slujbe, au rate la bănci pe care nu le mai pot plati…Îşi vor aminti că omul de la Cotroceni e un beţiv, corupt, scandalagiu, curvar… Aşteaptă ora 23,00 ca sa stie ce sa simtă, ce să creadă, ce atitudine să ia. E omul vremurilor…

Camelonismul este una din trăsăturile noastre naţionale bine desenate, trăsătură rezultată dintr-o lungă istorie, cu ocupaţii străine, regimuri extremiste, mari demagogi serviţi în vremuri de pace.  Cind mereu a stat cu capul plecat şi mîna întinsă. Şi acum aşteaptă să îi  hotărască alţii soarta, sa voteze pentru el. Se va plia apoi pe situaţia, indiferent cum se iese de aici. Îşi va plînge apoi soarta cum îi este obiceiul. Va miorlăi pe la colţuri, va petiţiona prin antecamere cerînd un favor pentru suferinţa lui, va lacrima cu ochiul batista înduioşat de ţărişoara lui.

sursa: stelian-tanase.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Scrisoare deschisă adresată preşedintelui României

    Domnule preşedinte Traian Băsescu, dovediţi că aveţi o scânteie de conştiinţă, dacă nu aţi demisionat până la referendum, demisionaţi după referendumul din 29 iulie. Acest gest ar fi o dovadă de curaj, de iubire de ţară şi de demnitate naţională. Căci este de dorit să salvaţi vaporul cu preţul căpitanului, decât să scufunzi o ţară naufragiată în întuneric şi negaţie.
    Dumneavoastră, fost căpitan de vas, după aproape opt ani de mandat, ştiţi mai bine decât noi toţi prin ce ape tulburi trece această ţară verde, numită de toţi comentatorii antichităţii Terra Mirabilis. Şi dorită acum în mod special de statul Israel. Conştiinţa şi recunoaşterea valorilor, naţionale şi universale, sunt două elemente fundamentale ale fiecărui popor.
    Domnule preşedinte, dumneavoastră sunteţi o conştiinţă în poziţia în care vă aflaţi, iar poporul român este o conştiinţă în poziţia în care l-a pus Dumnezeu. Aşa încât nu e nimic extraordinar să fim conştienţi şi să recunoaştem valorile naţionale şi universale. Conştiinţă nu e luxul câtorva, uni recunosc valorile iar alţii nu. Conştiinţa şi recunoaşterea valorilor acestui popor este o simplă obligaţie pentru toţi romanii de pretutindeni. Noi am fost creaţi pentru aceasta.
    Inconştienta este o ţară, o patrie, conştiinţă, un exil. Iar eternitatea României este chiar Cheia cu care vom şti cum să intrăm în istoria culturii universale şi în civilizaţia lumii, prin acest exil perpetuum care se cheamă revoluţia conştiinţei. “Cultura este puterea popoarelor”, ne spune Mihai Eminescu. “ Fiecare popor are dreptul odată în istorie să devină o mare naţiune. Un popor fără cultură dispare din istorie”, ne spune Emil Cioran. Un popor fără istorie adevarată dispare din cultura universală. Iar istoria adevarată este stiinţa faptelor care nu se repetă
    Domnule preşedinte, noi romani suntem daci şi atlanţi de peste şase mii de ani în Fortăreaţa Carpatică. În acest moment greu al istoriei unei mari înşelătorii umane, s-ar putea ca aceasta cheie a României să fie chiar în mâinile dumneavoastră. Dovediţi curaj şi bărbăţie şi predaţi cheile atlanţilor din Carpaţi, nu lemurienilor care vorbesc limba maru, având rădăcina în sanscrita şi ebraica veche. Vă cer lucrul acesta, pentru că istoria universală, care se făureşte şi se scrie acum pe „cerul deschis” al Internetului, ne spune că lemurienii au fost (şi încă mai sunt) cei care au oprit evoluţia universului tehnologic, evoluţia naturală a ştiinţei viului şi implicit evoluţia popoarelor sărace înghiţite în sfera de putere a Timpurilor Moderne.

    Constantin Milea Sandu

  • Perfect adevarat eu insa presimt de pe acum ca Basescu maine va deveni amintirea unui cosmar urat.