Politică

Cum a fugit Iohannis de tinerii basarabeni care au venit sa ii ceara UNIREA

marsPresedintele Klaus Iohannis a cautat o cale pentru a evita intalnirea cu miile de studenti basarabeni care au venit duminica la Bucuresti sa ii ceara Unirea. Seful statului a explicat ca nu poate sa ii primeasca deoarece este plecat din tara.

In realitate la ora cand tinerii basarabeni au venit la Bucuresti, presedintele Iohannis se afla in tara, la Sibiu.

A fost pentru prima data cand aeronava prezidentiala a plecat fara seful statului de pe Otopeni facand escala la Sibiu pentru ca presedintele sa plece in vizita oficiala in Regatul Spaniei.

Cu toate ca se stia exact cand tinerii basarabeni vor sosi in Bucuresti, presedintele a ales calea plecarii din Bucuresti pentru a evita o intalnire cu acestia. Evident poate explica gestul ca fiind unul diplomatic, nevrand sa provoace Rusia, dar uneori astfel de gesturi fac mai mult rau decat bine.

“Sunt foarte impresionat de drumul pe care îl fac tinerii de la Chişinău la Bucureşti. Din păcate, nu voi fi în ţară şi nu îi pot întâmpina la Palatul Cotroceni, dar fiţi convinşi că mi-ar fi făcut o reală plăcere”, a scris, duminică, pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis, referindu-se la cei circa 1.000 de tineri care au pornit, în 5 iulie, din Chişinău spre Bucureşti, după Marea Adunare Naţională, mergând pe jos într-o încercare de a reface “Marşul lui Ştefan cel Mare”.

Vicepreședintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, Iulia Modiga, a declarat pentru AGERPRES că evenimentul de duminică are rolul de a transmite “un semnal clar Președinției, Parlamentului, Guvernului de la București — și anume că românii din Basarabia doresc unirea cu România”.

“Noi ne-am strâns astăzi aici pentru a merge împreună la Cotroceni pentru a cere președintelui Iohannis unirea. Ni s-a spus că, dacă vom cere unirea, unirea se va face. Aceste cuvinte le-au spus atât președintele Iohannis, premierul Ponta, cât și fostul președinte Băsescu, și că până în 2018 se va realiza unificarea. Tinerii basarabeni au ajuns în București arătând că dorința lor e vie și momentul este aproape”, a spus Iulia Modiga.

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a ținut să atragă atenția că organizația sa nu acceptă simboluri politice în acest demers. “Politica se face în Parlament și unirea trebuie să se facă tot în Parlament”, a arătat Simion.

Tinerii din Marșul lui Ștefan cel Mare au plecat din Chișinău spre București duminică, 5 iulie, imediat după Marea Adunare Națională, și au mers pe jos, cu drapele tricolore, pentru a ajunge la Prut, unde au refăcut celebrele Poduri de Flori, potrivit Platformei Unioniste.

Participanții la marș au plecat duminică din gara Iași spre Capitală cu trenul.

“Acești tineri poartă în suflete flacăra dorinței de Unire și au nevoie de tot sprijinul românilor pentru a o duce aprinsă la Cotroceni! Veniți, români, să vă întâmpinați frații de pe celălalt mal al Prutului! Acum, mai mult ca oricând, au nevoie de voi!”, a declarat George Simion.

Sursa: Flux24.ro