Analize și opinii Politică

Cultura japiţei politice modificate genetic

Doar pe website-ul Noii Republici a lui Neamţu puteţi citi asemenea idioţenii:
Filmul începe cu cei care decid să se ocupe cu agricultura ecologică. Desigur, nimeni nu poate obiecta la așa ceva, atât timp cât respectivii eco-țărani nu primesc subvenții substanțiale care provin din sumele cu care statul îi impozitează pe cei care participă la activități cu adevărat productive.

Activităţi “cu adevărat productive” precum, să zicem, speculaţiile financiare.  Sau fuziunile şi achiziţiile. Iată, de exemplu, cum se prezenta alegătorilor  în decembrie 2012 Mihnea Vasilache, vicepreşedinte al Noii Republici:

“Mihnea Vasilache are 18 de experienta in marea finanta internationala petrecuti la New York pe Wall Street si in City la Londra. In ultimii ani a fost responsabil de fonduri de investii in valoare de mai mult de 2 miliarde de euro. De-a lungul timpului Mihnea a fost in mod constant implicat in Europa de Est si Romania si in continuare acorda selectiv servicii de consultanta strategica si financiara pentru mari companii romanesti in situatii complexe sau dificile.”

Sigur, una e să faci agricultură organică, şi alta e să lucrezi, cum a făcut dl Vasilache, pentru Cerberus Capital Management. Mihnea Vasilache a lucrat ca “portfolio manager” pentru Cerberus între2006 şi 2008.

Cerberus deţine cea mai mare fabrică de arme de foc şi muniţie din S.U.A., Freedom Group. După cum ne informează New York Times, Freedom Group e rezultatul “fuziunilor şi achiziţiilor” de fabrici de armanent iniţiate de Cerberus în 2006:
“Originile Freedom Group datează din 2006, când Cerberus a achiziţionat Bushmaster Firearms. Ulterior, firma a consolidat fragmentata industrie de armament cumpărând cel puţin alte şase companii şi amalgamându-le într-una singură numită Freedom Group, cu sediul în Madison, N.C. Freedom e pe cale de a anunţa un venit de $900 de milioane acest an. Alte companii de sub umbrela Freedom Group includ Remington Arms, cel mai vechi şi mai mare producător de puşti din ţară; Marlin Firearms; şi Advanced Armament, fabricant de amortizoare de pistol […] Dlui Feinberg [CEO] îi place să investească în afaceri militare. Cerberus mai deţine şi furnizorul militar IAP Worldwide Services şi firma de servicii de satelit GeoEye. Cerberus a explorat şi o posibilă investiţie în Blackwater USA, furnizorul de servicii de securitate privat devenit între timp Academi, dar afacerea nu s-a materializat. Mare donator al Partidului Republican, dl Feinberg îi are pe Dan Quayle, fostul vice-preşedinte al SUA, şi pe John Snow, fostul Secretar de Finanţe, pe statul de plată al lui Cerberus. Printre liderii militari din conducerea Cerberus se numără George A. Joulwan, fost comandant suprem al forţelor aliate din Europa.”

Freedom Group a fabricat arma folosită de dementul care a ucis 20 de copiii şi 6 adulţi la şcoala primară Sandy Hook, din Connecticut.

Cerberus deţine din iunie 2010 şi compania DynCorp, unul din cei mai mari furnizori militari ai guvernului S.U.A.. Conform ziarului Chicago Tribune, Dyncorp a fost acuzată de trafic de minore forţate să se prostitueze: “Bush a declarat toleranţă zero pentru implicarea în trafic de carne vie a angajaţilor guvernului federal şi a furnizorilor militari în Directiva Prezidenţială referitoare la Securitatea Naţională semnată în decembrie 2002, după ce mass media a semnalat posibila implicare a angajaţilor DynCorp în cumpărarea de femei şi de fete ca sclave sexuale în Bosnia în timpul  desfăşurării militare americane în acea regiune la sfârşitul anilor 1990.

Într-adevăr, agricultura organică nu poate fi la fel de productivă ca “darul libertăţii” de a ne ucide sau prostitua copiii: ca fabricarea de arme sau ca traficul de carne vie. Ambele, pe bază de bani de la buget alocaţi “cruciadei democratice globale” şi promovării “pieţei libere”.
Şi ce poate fi mai normal decât ca indivizi care se laudă cu experienţa lor în serviciul unor  companii implicate sau bănuite de a fi implicate şi în astfel de activităţi să se prezinte apoi ca oameni politici apărători ai valorilor familiei în România.

Agricultura ecologică nu e “cu adevărat productivă”. Productivă e însă proliferarea organismelor financiar-politice modificate genetic, cultura soiurilor de rapiţă şi de japiţă politică à la Noua Republică, al cărei stejar prinde rădăcini cam cum prinde orice conservă expirată mucegai.

Autor: Mircea Platon
sursa: focuriinnoapte.blogspot.ca

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu