Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Cu Institutul Cantacuzino in moarte clinica aducem un vaccin cu reactii adverse pentru tuberculoza de la danezi. Ministerul Sanatatii il accepta fara rezerve

România nu poate produce niciun fel de vaccin şi este nevoită să importe dozele necesare imunizării, chiar dacă acestea nu sunt foarte sigure.

România are nevoie de vaccin antituberculoză, dar nu-l poate produce pentru că toate liniile Institutului Cantacuzino – singurul din ţară care producea vaccinuri – sunt închise.

În consecinţă, singura soluţie este importul, dar ne putem permite să acceptăm orice oferte? Se pare că da, din moment ce folosim doze produse în Danemarca despre care autorităţile din ţara noastră ştiu că produc efecte adverse.

Deşi acestea apar la mult persoane, se pare că nu am ajuns la limită, astfel încât imunizarea să fie sistată.

„Vaccinurile antituberculoză nu pot fi fabricate de Institutul Catacuzino, întrucât a fost oprită linia de producţie. Nici bulgarii nu au o linie de la care să îl putem lua. De aceea, singurii care au vaccinul corespunzător nevoilor noastre sunt danezii. Se pare că este o incidenţă mare, dar nu atât de mare şi atât de gravă ca să ne determine să nu mai facem vaccin. Nu este o problemă din acest punct de vedere. Este singurul vaccin BCG care poate să fie utilizat”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.

Sursa: adevarul.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Se pare ca toata conducerea Ministerului Sanatatii, de la numire si pana la demitere, are un ordin dat de nu stiu cine, sa falimenteze toate institutele romanesti si s importam subastante ucigase. Ne pretindem isteti, in fond suntem niste nevertebrate. Rusine !

Abonează-te la newsletter