Analize și opinii Politică

Crizele rafineaza viata. Prin ele descoperi cine esti (sau cine sunt!) cu adevarat

http://www.csspp.ro/uploads/images/publicatii/poza-analiza_brdn.jpgIntr-o discutie cu un bun amic pornind de la argumentatia mea ca in momente de criza este esential sa avem curajul sa modificam elementele ADN-ului nostru economico-financiar si sa impunem un nou model politico-social tocmai pentru ca in momente de criza avem nevoie de oameni profesionisti si responsabili, avem nevoie de oameni de stat nu de papusari iresponsabili, raspunsul a fost “de acord cu tine (…) dar, desi absolut necesar ceea ce sustii tu, ma indoiesc ca se va intampla asa ceva tocmai pentru ca stii tot atat de bine ca si mine ca intr-un fel crizele rafineaza viata. Prin ele descoperi cine esti (sau cine sunt) cu adevarat! Ori cine sa aiba curajul sa schimbe, desi de impune, ingredientele modelului economico-financiar-politico-social cand mult prea multi au interesul sa pastreze aceasta situatie de fapt, aceasta dictatura a non-valorilor cum o numesti tu?!”.

Desi acest raspuns contine mult adevar, dat de realitatea zilelor noastre, in continuare ma incapatanez ca cred ca aceasta criza economica (care se transforma intr-o criza sociala) va fi rezolvata de un singur lucru: INCREDERE, incredere pe care Romania trebuie sa o prezinte investitorilor straini si romani, incredere in sistemul bancar, incredere ca guvernantii si Palamentul nu schimba legea de la o zi la alta ci ca vor intelege odata pentru totdeauna ca in mediul de afaceri este nevoie de stabilitate si predictibilitate legislativa, incredere ca nu ai la varful clasei politice papusari, pampalai si oameni total iresponsabili si slab profesionisti care nu stiu decat sa se ascunda dupa vorbe si declaratii care mai de care demne de persoane care trebuiesc internate la un anumit spital decat sa fie in pozitii de decizie in aceasta tara.

Parerea voastra?

autor: Ana Birchall
sursa: standard.money.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Înclin să am îndoieli despre originea poporului român! Mă bate gândul să cred din ce în ce mai mult, că poporul român are o genă evreiască, dacă nu cumva chiar suntem ca evreii, că de gândit gândim sigur ca ei. De 2000 de ani, cei din orientul mijlociu îl aşteaptă pe Mesia, să le schimbe soarta. Noi românii, aşteptăm la fel pe cineva, să ne schimbe soarta. După 20 de ani de la căderea comunismului, românii mai aşteaptă, în toate sectoarele vieţii sale amărâte, să vină secretarul de partid să rezolve situaţia. Toată lumea, de la vlădică la opincă, aşteaptă să vină cineva să rezole lucrurile. Până atunci doar constatăm, criticăm şi ne batem cu ceilalţi din jur, să apucăm cât mai mult din bucata de os. Analiştii de orice fel, apar în mass-media, nu ca să prezinte soluţii, ci doar apar pentru a câştiga bani sau notorietate. Singura meserie căreia i se face cea mai mare apologie, este cea de “Gică Contra”! În jurul mass-mediei din România, sau format găşti de conjunctură, care “luptă şi dăi şi luptă”, alături de hienele ce stau la pândă, pentru a lua ciolanul celor care îl au acum. Dacă românului i-ar fi păsat de soarta lui, şi nu s-ar fi urât reciproc cu cilalţi români din jururl lui, ţara noastră nu s-ar afla sub conducerea unora care nu au dureri nici în anus de populaţie. Zic unii că în 1989 a explodat mămăliga românească. Acum o să apucăm să vedem, cum va exploda buboiul românesc, care este copt peste măsură, iar medici să-l vindece, nu mai sunt.