Politică

Cristian Moisoiu: ”Voi participa la vot mâine și voi vota partidul cel mai apropiat de nevoile reale ale românilor, singurul care mai poate stăvili tăvălugul globalist neoliberal!”

Mă voi duce la vot mâine, dar nu vreau să încurajez pe nimeni cum sa facă. Să procedeze fiecare așa cum ii dictează conștiința. N-am participat la alegerile locale, boicotul votului este și el o opțiune democratică. Voi participa la vot mâine și voi vota listele PSD. Din prisma înclinației mele social conservatoare, nu mă regăsesc în niciun alt program al partidelor concurente mai vechi sau mai noi. La asta se adaugă dezgustul față de atitudinea de tartore politic a președintelui Iohannis, care a fost halucinant de slab în actualul mandat și care ar merita din plin un duș rece politic din partea electoratului.

PNL și-a arătat limitele prin actuala guvernare, guvernul PNL fiind mult mai slab decât guvernele PSD anterioare. Chiar dacă contextul a fost unul special, PNL a venit cu oameni mai slab pregătiți și mai degrabă dedicați intereselor de grup. Nu știu dacă nu v-a sărit în ochi, dar intreaga politică a guvernului de combatere a pandemiei, precum și măsurile economice au fost cu dublă măsură. PNL a pedepsit parcă micii producători agricoli, pensionarii, IMMurile, elevii și profesorii, enoriașii, dar a avut grijă să nu deranjeze marile corporații, băncile, care și-au văzut nestingherite de treabă pe toată durata pandemiei. În marile clădiri de birouri, în hipermarket-uri, în Mall-uri nu a circulat covidul, doar în piețe, în biserici, în școli și pe stradă noaptea, să nu uităm. Acolo, peste tot a fost covid, a fost nevoie de carantină, de măști și distanțare, în timp ce marele capital nu este atins de covid, acolo poți sa te înghesui, poți să stai și fără mască, e protejat. Deci, dubla măsură, politica preferențială intereselor externe, inclusiv alocarea unor sume imense pentru cheltuieli militare în an de criză, risipirea inutilă a resurselor, gestionarea haotică a pandemiei și a sistemului sanitar, abandonarea educației, toate astea nu se pot ierta sau trece cu vederea, PNL nu merită să mai guverneze.

USR consider ca este de nevotat din prisma valorilor și crezurilor mele. USR este un partid globalist, chiar anti-românesc, anti-creștin, născut și alimentat de ură. Ba mai mult, aș zice că USR e mai potrivit pe calapodul președintelui decât PNL, e un pericol pentru democrație, asa cum îl percep eu. Un partid neoliberal prin esență, dezinteresat de a oferi soluții pentru cea mai mare parte a societății românești, USR nu privește la problemele reale ale românilor, ci vine cu teme false și lozinci, cum este și campania lor de căpătâi așa-zisa anti-corupție sau anti-hoție, nu am văzut nimic de substanță, nu sunt de acord cu programul lor, care nu face decât să marșeze pe aceeași divizare a societății, pe țintirea exclusivă a noii burghezii formată in urbanul mare, pe privatizarea serviciilor publice, a educației și sănătății și susținerea marelui capital.

Despre celelalte partide mici nu pot spune decât că unele m-au dezamăgit maxim, deși am avut alte așteptări, cum ar fi ALDE, așa că nu mai sunt dispus să le acord încă o șansă și e clar că nu mai merge cu saltul dintr-o barcă în alta, ne reinventăm astfel încât la ciolan să fim tot noi.

Poate că sunt așteptări să apară noi partide sau noi mișcări, cum este acest AUR. Nu, nu vreau să spun prea multe, nici nu știu prea multe, dar nu.

Asa că nu mai rămâne decât PSD, care este un partid nici prea bun, dar nici prea rău, cu un program, singurul de altfel dintre partidele mari, cu ceva orientări de stânga. Știu că în PSD sunt oameni de calitate, profesioniști, mulți dintre ei au dovedit-o deja când au fost la guvernare, cu toate presiunile și demonizarea de care a avut parte din toate direcțiile. Sigur, nu susțin multe din abordările acestui partid, nu cred în actuala conducere, cred că Ciolacu e prea incorsetat de forțe interne și externe și prea îngust ca viziune, aș prefera un partid care să urmărească mai intens interesul românilor, pentru că ei sunt cei care votează și să nu privească cu capul plecat către cei care trag sforile de prin ambasade sau din diverse mari capitale occidentale. Un partid care să fie mai conștient de transformările care au loc la nivel global și care să știe să joace o carte pe măsură pentru România. Actualul PSD nu mă satisface din punctul ăsta de vedere, dar iau ce e bun. PSD este cel mai apropiat de nevoile reale ale românilor și este cam singurul care mai poate stăvili tăvălugul globalist neoliberal. Sau cel puțin, așa sper.

Autor: Cristian Moisoiu

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Thank you a lot for the propaganda ! Cu alte cuvinte, hai sa ramanem sub boasele aceluiasi Sistem, intre tatele calde ale aceleiasi foste si bune Marii….Cu sfarcul indesat bine in gura, asa, sa nu deranjam prea tare viitorul festin. My advice: data viitoare, inainte sa mazgalesti cuvinte cu sensuri, mesteca o lamaie.

  • Sau cel puțin, așa sper.

    Triste vremuri am ajuns sa traim la 31 ani dupa Lovilutie …. vot negativ pentru ceea ce consideri a fi raul cel mai mic intre Ciuma Rosie a lui Ciolanu , Lepra PORCotalie a lui Lucovid / Sparanghelis sau Plaga CURcubeu a lui Barna-bas.

  • Nu stiu cine esti dle Marius-autor, dar personal cred ca ai febra! Un om sanatos nu poate vota cu cei de care abia am scapat pe jumatate acum un an! In loc sa scapam de tot de ei dumneata le faci propaganda? Poate esti dintre ei si atunci cred ca esti si mai bolnav. Pacat!

  • psd partid antiglobalist? cum poti fi antiglobalist si sa vrei supravegherea digitala care se integreaza cu internetul si serverul guvernului mondial? si antivaccinist cu cercel in echipa?
    in Romania nu exista partid cu adevarat nationalist si suveran.
    cu actualul stat mafiot masonic nu poti avea oameni liberi si jertfitori la putere, doar slugi si tradatori care momesc masele